Vámpírnak hívták a csepeli gyerekgyilkost, aki még maga is gyerek volt

Bors

A javítóintézetet is megjárt B. I. lopott konzervvel vágta fejbe Rolandot, majd agyonverte. Saját maga hívta fel a kórházat, ezzel gyakorlatilag önként adva át magát a rendőrségnek.

GYERE, ELMEGYÜNK A FRANCIA-ÖBÖLBE, MEGNÉZZÜK A PECÁZÓKAT

– mondta a csepeli Tanácsház téren (ma Szent Imre tér) játszadozó hétéves Rolandnak a 19 éves B. I. 1989. július 14-én. Az aszódi javítóintézetet is megjárt, büntetett előéletű fiatal férfi jól ismerte a környéket, mert erre járt szipuzni – írta a Népszava 1990-ben.

Roland ismerte a férfit, nem lett volna oka nemet mondani. Amikor egy elhagyatott ösvényre értek, B. I. a zsebéből elővett lopott konzervvel kétszer fejbe vágta a gyereket. A vérző Ro­landot agyonverte, a kisfiún végül csaknem száz sérülésnyo­mot találtak. Mivel Roland a játszótérre indult, de nem tért haza, anyja kétségbeesetten értesítette a rendőrséget. Ezzel egy időben pedig váratlan hívást kapott a Heim Pál Gyermekkórház. Egy ismeretlen hang közölte a telefonközpontos hölggyel, hogy megölt egy gyereket Csepelen a Francia-öbölben.

A nyomozóknak ezután nem volt nehéz dolguk, átfésülték a helyszínt, és még aznap, éjfél körül megtalálták az összevissza vert holttestet. A kórházba korábban betelefonáló ismeretlen nem sokkal később már a rendőrséget hívta, és azzal fenyegetőzött, hogy elkövet még egy gyilkosságot. A zsaruknak ezután azonosítani kellett a titokzatos betelefonáló hangját, a meggyilkolt kisfiú barátai felismerték, és személyleírást adtak róla. Mivel a fiatalember szerepelt már a nyilvántartásban, másnap reggel megfogták. A betanított segédmunkás húsz perc alatt beismerte a gyilkosságot.

„B. I. SZEXUÁLISAN ABERRÁLT, VALÓSZÍNŰLEG HOMOSZEXUÁLIS FAJTALANKODÁSRA AKARTA KÉNYSZERÍTENI A MÁR KORÁBBAN KISZEMELT KISFIÚT. EZ A TETEMEN TALÁLHATÓ SÉRÜLÉSEK ALAPJÁN SEM ZÁRHATÓ KI, BÁR SZÁZSZÁZALÉKOSAN NEM BIZONYÍTHATÓ

– mondta a nyomozásról akkoriban dr. Balatoni István rendőr alezredes a Népszavának.

Az elkövető a korabeli lapok tudósításai szerint azt mondta, nem tudja, miért ölte meg Ro­landot. Részeg volt, kétszer két deci pálinkát ivott meg aznap. A Népszava újságírójának úgy emlékezett vissza, hogy tizennégy éves kora óta iszik. Az anyjától „tanulta”. 17 év fegyházbüntetést kapott. Ha csak nem ítélték el újra, már szabadult. Most 47 éves.

A FRANCIA-ÖBÖL VÁMPÍRJA

B. I. furcsa történettel próbálta menteni magát a bíróságon. Azt mondta, két sötét bőrű, ismeretlen férfi azzal bízta meg, hogy egy bilinccsel a kezéhez erősített aktatáskában dollárt és kábítószert vigyen valahová. Megbízói ölték meg Rolandot, ám azt a látszatot akarták kelteni, hogy ő tette. De akkor mit keresett a kisfiú vére a ruháján? „A gyilkosok arra kényszerítettek, hogy nyaljam le a vért a holttestről” – mondta. A sajtóban ezután kapta a „Francia-öböl vámpírja” elnevezést.

Forrás: Bors

2 hozzászólás “Vámpírnak hívták a csepeli gyerekgyilkost, aki még maga is gyerek volt” bejegyzésre

  1. Kérdező szerint:

    19 éves, nem gyermekkorú.

  2. Varadine szerint:

    Szabadulasa utan, ismet ölt. Élve sorvadjon el. Nem volt élete, és elvette másét.!!!Amit ember kívanhat minden rosszat kívánok neki.

Itt lehet hozzászólni !