A Lajtha László Általános Iskola volt a városi tanévnyitó házigazdája

Csepel.hu

Szeptember 3-án a csepeli iskolásoknak is becsengettek, reggel nyolc órakor tanévnyitó ünnepséggel indult az új tanév.

Idén a Lajtha László Általános Iskola adott otthont a városi tanévnyitónak, ahol a diákokat Tóth Imréné intézményvezető és az önkormányzat képviseletében Morovik Attila alpolgármester köszöntötték. A Dél-Pesti Tankerületi Központot Tóth János tankerületi igazgató képviselte.

A tanévnyitót a tanulók ünnepi műsora színesítette. Tettamanti Tamara nyolcadik évfolyamos tanuló kürtön játszott, Szabó Rita első osztályos, Gyöngyösi Mirjam és Rácz István második osztályos tanulók verseltek. Bartha Cintia ötödik és Szabó Zsolt hatodik osztályos tanulók néptáncot mutattak be, az iskola énekkarosai az ABC nóta című dalt adták elő.

Ezután az intézményvezető köszöntötte a diákokat, először az elsősöket sok piros pont szerzésére bíztatta. Elmondta: az iskola nagyon örül nekik és már nagyon várta őket, éppúgy, ahogy a számok és betűk birodalma. A legnagyobbakat arra ösztönözte, hogy magatartásukkal, szorgalmukkal mutassanak jó példát az alsóbb évfolyamos társaiknak. A szülőkhöz szólva kérte, hogy bízzanak a tanítókban, tanárokban, mert az iskola összetartó, összekötő kapocs gyermek, szülő és pedagógus között. Hangsúlyozta: a szülők és az iskola egyet akarva, egymást segítve meg tudja valósítani elképzeléseit ebben a tanévben is.

Beszéde végén az intézményvezető Ady Endre szavaival hivatalosan is megnyitotta a 2018/2019-es tanévet. „Ha az élet zengi be az iskolát, az élet is derűs iskola lesz.”

Láthatósági mellényt kaptak az elsősök

A csepeli általános iskolákban már hagyománnyá vált, hogy az elsősök meglepetés ajándékot kapnak az önkormányzattól. A láthatósági mellényeket Morovik Attila alpolgármester adta át a legkisebbeknek. Beszédében felhívta a figyelmet a tizenötezer forint értékű iskolakezdési utalványra, melyet a városvezetés 2017-től nyújt az általános iskolai tanulmányait első osztályban megkezdő gyermeket nevelő csepeli családok részére.

Idén a csepeli általános iskolákban 670 első osztályos tanuló kezdte meg tanulmányait.

Antal Zsuzsa

Csepel.hu

Egy hozzászólás “A Lajtha László Általános Iskola volt a városi tanévnyitó házigazdája” bejegyzésre

  1. Dzsinácska szerint:

    A Görgely Artúr általános iskolában nem csengettek be max a sok csöves meg az iskolakerülő gettós suhancok szórakoztak!

Itt lehet hozzászólni !