Járműfüstölés miatt nem járt a HÉV

Mr.Gabee, Csepel.info

Járműfüstölés miatt a hétfőn 9:07-től – 10:00-ig

  • A H7-es hév Boráros tér és Csepel között nem közlekedik, a kimaradt szakaszon pótló autóbusszal utazhatnak.

 

12 hozzászólás “Járműfüstölés miatt nem járt a HÉV” bejegyzésre

  1. propaganda szerint:

    Járműfüstölés, hát ez világ röheje. Úgy hangzik, mintha előre tervezett karbantartási művelet lenne, rendszeresen ki kell füstölni a járműveket, vagy ilyesmi.

  2. Betke szerint:

    Nem lenne egyszerűbb, ha véglegesen buszok járnának a hév helyett? Csak kérdezem…….

  3. Pilsner Urquell szerint:

    Betke, nem őrjíts meg!
    A busz a legembertelenebb kivégzőeszköz a tömegközlekedésben; nyáron főleg, de máskor is. Ráadásul a BKK buszparkja iszonyat állapotban van; nincs elég, ami van, menni nemigen tud, de levegőt szennyezni mindennél jobban. Sok kellene belőlük, jóval több, mint amennyi lenne, folyamatosan szardíniásdobozban utazhatnál, és a Szabadkikötő úton se lehetne ki-bejutni autóval.

  4. barvagarbalarka szerint:

    Betke:

    Egy 6-kocsis HÉV-szerelvény helyett kéne durván 4 csuklós busz. A reggeli csúcsban óránként irányonként 10 HÉV megy el, tehát ez 40 db buszt jelentene óránként irányonként, melyek 1.5 percenként indulnának. A menetidő a reggeli csúcsban az autók között 20 perc megvan (pláne fordulással együtt), oda-vissza 40 perc. Azaz egyetlen busz 40 perces követést tud biztosítani, így durván 40/1.5, azaz 27 darab busz kellene, és ugyanennyi buszsofőr. Ez a 3-as metró felújítása idején tartósan, állandó jelleggel elég aggályos, miközben amúgy is hiányszakma a buszvezető (is).

    Arról nem is beszélve, hogy egy másfél percenként járó buszjárat hosszú távon gazdaságilag mennyire nem előnyös. Ekkora forgalomra HÉV/metró kell a közlekedési szakma szabályai szerint. Csepel mint sziget amúgy is speciális eset, itt más szóba sem jöhet, mint teljesen elkülönítetten haladó, kötöttpályás közlekedési eszköz. Buszsávot a Szabadkikötő úton nem lenne túl jó ötlet kialakítani, az a 2×1 sáv is kevés, és buszsáv nélkül sem lenne előnyös az autóval közlekedők számára a másfél percenként közlekedő buszok kerülgetése.

    A csepeli ingatlanárak már így is a sereghajtók között vannak budapesti viszonylatban, ha a HÉV helyett busz járna, egy életre leírnák a kerületet. Egy ilyen szigetkerületnek amúgy a város legmenőbb, legdrágább részei között kellene lennie. Talán, ha tényleg kezdenek valamit a Szigetcsúcson, az a rész idővel magával húzhatja az egész kerületet. Az biztos, hogy Csepel nem annyira megbecsült az átlagos emberek szemében, mint amennyire annak kellene lennie. Ez jórészt a kiépítetlen, fejletlen közlekedési infrastruktúra számlájára írható.

  5. barvagarbalarka szerint:

    * Persze 2×2 sávról akartam írni, mert eredetileg annyi a Szabadkikötő út.

  6. Pilsner Urquell szerint:

    barvagarbalarka, köszönöm a szakszerű részletezést!
    (A légszennyezést is azért hozzátenném ismételten.)

  7. Johnny szerint:

    Szerintem azért füstölték a HÉV-et, mint a kolbászt!
    Elálljon! 😀

  8. mind_the_gap szerint:

    Jól mondod barvagarbalarka. A kerületünkben hihetetlen nagy potenciál van, sokkal többet érdemelne.

  9. Betke szerint:

    Miért nem nyilatkozik érdemben egy potentált, hogy mik a kilátások rövid-hosszú távon a hévvel? Tarlós úr és “főnökei” egy tollvonással lerázták magukról ezt a nem mai problémát is! Jövőre önkori választás, lehet gondolkodni! Egyébként a buszt én sem gondoltam komolyan😊

  10. királyerdei szerint:

    Ki is a HÉV tulajdonosa?

  11. Pilsner Urquell szerint:

    királyerdei! és ki parancsol annak a tulajdonosnak?…
    De akárhogy is: a HÉV alapvető feltétel Csepel létezéséhez. Így főbenjáró dolga volna vele az önkormányzatnak és az országgyűlési képviselőnek. Tessék toporzékolni! És lehetőleg nem nyilatkozgatni, hanem elérni valami megoldást. – Valahogy csak kellene konkrétan létezni is ebben a nagy potenciálban, nem?

  12. Betke szerint:

    Királyerdei, mióta nem tulajdonosa a főváros? Tessék egy kicsit megerőltetni a szürkeállományt! Segítek, kb. 8 hónapja és a hévvel évek óta probléma van! Csak a főváros le..arta! Csepel addig volt fontos a jelenlegi főpolgármesternek, míg sikerült megválasztatni magát! Sem előtte, de azóta sem járt a kerületben!

Itt lehet hozzászólni !