Napközis tábor: élmények, sport, kirándulás

Csepel.hu

A kerületi napközis tábor az elmúlt évekhez hasonlóan ezúttal is változatos programokkal várja a gyerekeket. „A tábor központi témája idén az európai örökség, a gyerekek különböző művészeti ágakon keresztül ismerkedhetnek meg a környező országok kultúrájával” – mondja Varga Erika táborvezető.

„Hétről hétre különböző témákat – zene, tánc, szobrászat – járunk körbe, péntekenként pedig ebből adunk különleges gálaműsort. Ez már hosszú évek óta hagyomány nálunk” – teszi hozzá.

A csoportok a rajvezető segítségével közösen döntik el, milyen produkcióval lépnek színpadra. Meglehetősen feszes a napi tempó, délelőtt a gyerekek egy órát készülhetnek az előadásra, majd sportprogramok következnek. Kedd és szerda uszodai napok, ilyenkor a Posztógyári Tanuszoda fogadja a diákokat. Ebéd után pedig szabadon választott, irányított tevékenységekben vehetnek részt. Ahány pedagógus, annyiféle program: például lehet gyöngyöt fűzni, kézműveskedni, focizni, papírt hajtogatni. Ebben a közel két órában több helyszínt is végéig járhatnak, bármelyik programhoz szabadon csatlakozhatnak a gyerekek. A szervezők a legkisebbek igényeit is megpróbálják figyelembe venni, pihenősarkot alakítottak ki, ahová ebéd után elvonulhatnak, mesét hallgathatnak. A napközis csoportok a sokszínű tábori tevékenységek mellett igyekeznek felfedezni a környéket is, játszótérre, fagyizni mennek. Csütörtökönként pedig az önkormányzattól kapott busszal tesznek nagyobb kirándulásokat a Kopaszi-gátra, Szentendrére, vagy a Margitszigetre.

Budai Viktória, Fehér Jázmin, Szépe Lívia, Sztojka Barbara és Tóth Nikoletta érkezésünkkor éppen a szépségműhely foglalkozásán vettek részt. A lányok elmondták, élvezik a táborozást. „Jók a programok, kedvesek a tanárok, érdekesek a foglalkozások. A gyöngyfűzés és a fodrászkodás a kedvencük, de szeretjük a kirándulásokat is. Voltunk a Tamariska-dombon, a szentendrei skanzenben is. Egész héten készülünk a gálára, ami nagyon izgalmas, de a pénteki fagyizós délutánokat is nagyon szeretjük.”

Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !