Napi egyszeri étkezés a rászoruló gyerekeknek

Csepel.hu

Az előző évekhez hasonlóan a csepeli önkormányzat az idei évben is – a Humán Szolgáltatások Igazgatósága segítségével – napi egyszeri melegíthető ételt biztosít az arra rászoruló gyerekek számára a nyári szünet ideje alatt.

A szünidei gyermekétkeztetést a települési önkormányzat szervezi meg, és a jogosult gyermek szülőjének vagy más törvényes képviselőjének kérelmére biztosítja azt. A jogosultság megállapítása után a Családtámogatási Iroda kiküldi a szülőnek azt a formanyomtatványt, amin igényelheti a helyben fogyasztandó egyszeri, fő étkezést. A Humán Szolgáltatások Igazgatósága munkatársai ezenfelül külön is felkeresik az érintett családokat és segítenek az adatlap kitöltésében.

Kiemelt figyelmet kapnak azok a családok, akiknél határozatban megállapított a rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény. Több mint 1500 gyerek jogosult erre a kerületben, ám közülük csak néhányan veszik igénybe az ellátást. A kedvezményre jogosultak részére jelenleg a nyári napközis táborban is biztosított a napi meleg étel. A csepeli önkormányzat a diétás gyerekek számára a szünidőben is biztosítja az étkezést.

Még lehet jelentkezni a Humán Szolgáltatások Igazgatóságánál: Táncsis Mihály utca 69.

Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !