Újraélesztés: ismert csepeli orvos életét mentették meg a mentősök- frissítve

Csepel.info

Ahogy arról beszámoltunk, sikeres újraélesztést hajtottak végre hétfőn délután kettő óra előtt nem sokkal a csepeli McDonaldshoz vezető zebra piac felőli oldalán.

A Csepel.info értesülései szerint az egyik ismert, idősebb orvos tartott munkába a csepeli rendelőintézetbe, amikor rosszul lett és összeesett. Az orvos újraélesztését az éppen arra járó civilek kezdték meg, majd a csepeli mentősök folytatták, és sikerült megmenteniük az életét.

“A helyzet felmérése után megkezdték az újraélesztést, defibrillátort is használtak (egyszer sokkolták a beteget). Rádión kértek segítséget, a Mentőszolgálat értesítette az orvosi ügyeletet, ahonnan nem az ügyeleti autó az orvossal, hanem a bent tartózkodó ápoló sietett ki a helyszínre. Segélykocsi is érkezett, mely szintén csepeli mentőautó volt, a 81-es számú esetkocsi. Mikor a segítség megérkezett (ügyelet ápolója, csepeli esetkocsi) már eszméleténél volt a beteg, lehetett vele beszélni. Örülnénk, ha kollégáim érdeme nem kerülne elvételre azáltal, hogy nem pontos információk látnak napvilágot az esettel kapcsolatban.”

– egészítették ki információinkat olvasóink. Úgy tudjuk, hogy Kiss Dezső mentőápoló és Olajos György érkeztek a mentősök közül elsőként a helyszínre. Gratulálunk a munkájukhoz, és elnézést kérünk, hogy a mentést végzők személyében elsőre félretájékoztattak bennünket!

Mielőbbi jobbulást és felépülést kívánunk a doktor úrnak!

Csepel.info

Itt lehet hozzászólni !