Nyáron is ingyenes az étkeztetés a gyermekvédelmi kedvezményben részesülő csepeli gyermekeknek

Csepel.hu

Fejfájás, kézremegés, figyelem- és koncentrációzavar, ingerlékenység, fáradékonyság – néhány tünet, amely megkeserítheti a gyerekek hétköznapjait amennyiben nem jutnak elegendő mennyiségű és megfelelő minőségű táplálékhoz.

A rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő gyermekek számára az iskolai, óvodai, bölcsődei gyermekétkeztetést a kormány támogatásával ingyenesen biztosítja a csepeli önkormányzat.

A napi egyszeri ingyenes étkeztetést – önerőből, önként vállalt feladatként – a kerület vezetése nyárra is kiterjeszti. Mindezt az arra jogosult gyermekek vehetik igénybe. Az intézkedés célja, hogy a nevelési-oktatási intézmények zárva tartásának idején se alakulhasson olyan krízishelyzet, melyben a gyermek nem jut hozzá a számára szükséges mennyiségű ételhez.

Az étel munkanapokon vehető át a Humán Szolgáltatások Igazgatósága épületében (Kiss János altábornagy utca 54.), az alábbi időpontokban:

– hétfő: 13 órától 17.45-ig

– kedd-csütörtök: 12.00-17.45-ig

– péntek 11.00-13.45.

Az ételeket augusztus 17-ig osztják.

Az önkormányzat a nyári étkeztetés biztosítása mellett a nyári napközis táborban szervezett szünidei programok alatt is biztosítja a rászoruló családok részére azokat a kedvezményeket, illetve ingyenességet, amelyekre az érintettek az intézményi (iskolai) gyermekétkeztetés során jogosultak.

Csepel.hu

Egy hozzászólás “Nyáron is ingyenes az étkeztetés a gyermekvédelmi kedvezményben részesülő csepeli gyermekeknek” bejegyzésre

  1. Qqriq szerint:

    A kormány az önkormányzatokkal karöltve sikeresen felszámolta a gyermekéhezés problémáját, köszönet érte!

Itt lehet hozzászólni !