Nagyot bukott az ellenzéki hiperösszefogás

Origo, Csepel.info

Brutális fölénnyel nyert a józsefvárosi időközi polgármester-választáson Sára Botond, a Fidesz-KDNP jelöltje, jelenlegi alpolgármester. 63 százalékot kapott, a feldolgozottság 100 százalék. Győri Péter, az ellenzék közös jelöltje, akit a baloldal és a liberálisok mellett hallgatólagosan a Jobbik is támogatott, mindössze 36-ot kapott. A belvárosi önkormányzati képviselő-választáson hasonló volt a felállás, és ott is a Fidesz jelöltje nyert, hatalmas fölénnyel. Mindkét helyen alacsony volt ugyanakkor a részvétel.

A szavazókörök 100 százalékából összesített adatok szerint Sára Botond majdnem 30 százalékkal előzte meg a közös ellenzéki jelöltet, Győri Pétert. A Fidesz-KDNP jelöltje 8269 szavazatot kapott, míg az összellenzéki jelölt mindössze 4787-et.

A VIII. kerületben, Józsefvárosban azért tartottak időközi választást, mert a kerületet korábban vezető Kocsis Máté (Fidesz-KDNP) egyéni országgyűlési képviselői helyet szerzett áprilisban, az önkormányzati és a parlamenti mandátum pedig összeférhetetlen, ezért lemondott. A választáson végül hárman indultak: Sára Botond jelenlegi alpolgármester a Fidesz-KDNP színeiben (vele készült interjúnkat itt olvashatják), egy a Magyar Munkáspárt képviseletében, a 12 évig SZDSZ-es önkormányzati képviselő Győri Péter pedig névleg függetlenként, valójában az ellenzéki pártok közös jelöltjeként.

Az V. kerületben, Belváros-Lipótvárosban időközi önkormányzati választást tartottak, ott is a Fidesz-KDNP jelöltje, Balla Valéria nyert, hatalmas fölénnyel, 67,2 százalékos eredménnyel. A baloldal jelöltje mindössze 28 százalékot kapott.

Forrás: Origo

Egy hozzászólás “Nagyot bukott az ellenzéki hiperösszefogás” bejegyzésre

  1. Jobban szerint:

    “Tanulságos…, hogyan interpretálta ezt az egyértelmű vereséget ellenzéki média.
    Pontosan úgy tette ugyanis, ahogyan az várható volt az elmúlt hetek tükrében…önkritika nélkül, az ellenzékre jellemző kifogáskereső, önfelmentő-relativizáló narratívával…az ellenzék még mindig nem érti sem a magyar néplelket, sem a politikai realitásokat. Eközben a Jobbik vészesen hasad, a DK súlytalan, az Együtt már médiapártként sem funkcionál, az LMP a kampányidőszakból örökölt belviszályokban fuldokol. Az ellenzéki média pedig készségesen és rendületlenül segít az önáltató delírium fenntartásában.”
    http://mandiner.hu:8080/cikk/20180709_constantinovits_milan_meddig_tart_az_ellenzeki_onaltatas

Itt lehet hozzászólni !