Képmentő: ballonkabátos férfi virággal 1976. május 6-án, Csepelen

MTVA Archívum

A férfi jobb hóna alatt a virág, kezében valamilyen lámpa és két zacskó, egyikben retek látható. Bal kezében a korszak menő “pukkantós zacskója” van, amit szintén telepakolt valamivel. A kérdés egyszerű: hol készült a kép? Vigyázat, csak az kattintson aki kitalálta vagy nem tudja, mert az alábbiakban meg is mutatjuk, hogy szerintünk mi a pontos helyszín!

Május 6-a akkor csütörtökre esett, anyák napja pedig vasárnapra. Vajon mégis az édesanyjának viszi a férfi virágot? Vagy születésnap az apropó, esetleg névnapja volt egy Frida vagy Ivett keresztnevű ismerősének? Vagy egyszerűen csak a feleségének viszi a virágot? Ezt már nem tudhatjuk. Ellentétben a helyszínnel, ami szerintünk a következő:

Ti is a Kossuth Lajos – Ady Endre kereszteződésénél álló panelházra gondoltatok? A ház a csepeli városrehabilitáció során 2010 után megújult, a fák és a környezet is alaposan megváltozott, de határozottan ugyanannak a helyszínnek tűnik, ahol az első kép készült. Az MTI fotóját egyébként Horváth Péter készítette, és eredetije az MTVA Archívumában megvásárolható.

Csepel.info

 

2 hozzászólás “Képmentő: ballonkabátos férfi virággal 1976. május 6-án, Csepelen” bejegyzésre

  1. Johnny szerint:

    Mivel 42 éve nem változott semmi, csak az útburkolat lett szarabb és a hátul látható házat becsomagolták, gagyi 8 cm-es éghető anyaggal, így maradt az ex-munkásszálló és az Ady 9-11. a háttérben.
    A lényeg, hogy a Kossuthon megy át szabálytalanul az úr! 🙂

  2. Qqriq szerint:

    Ez nem a Tóth Mihály véletlenül? Él még az a komcsi?

Itt lehet hozzászólni !