Kilakoltatás: 24 órát kaptak a diákok arra, hogy eltakarodjanak

A szocialisták mindenkit utcára tettek

888, Csepel.info

Illegális bevándorlóknak adták ki a spanyol szocialisták azt a kollégiumot, ahol 24 órát kaptak az őslakos diákok, hogy mindannyian elköltözzenek. Ezt azzal indokolták, hogy a bevándorlók betegségei súlyosak és fertőzők. 

Nagylelkű és humanitárius gesztust akart tenni Madrid azzal, hogy úgy döntött, befogadja az Aquarius fedélzetén ragadt illegális bevándorlókat. A gond csak az, hogy őshonos állampolgáraikat hozták kényelmetlen helyzetbe: azt mondták a tanulóknak, hogy 24 órájuk van kiköltözni kollégiumukból.

Az Aquarius nevű, a Soros-alapítványok által migránstaxizásra használt hajó elmúlt napjai nem voltak zökkenőmentesek. Az új, bevándorlásellenes olasz kormány ugyanis közölte: nem kérnek többet a hajó „szolgáltatásaiból”, majd nemes egyszerűséggel megtiltották nekik a kikötést Olaszországban. A hajó ezért – 629 migránssal a fedélzetén – Málta felé vette az irányt, ám ők sem akarták befogadni őket. Az illegális bevándorlókért végül Spanyolország jelentkezett. Pedro Sánchez szocialista miniszterelnök azzal magyarázta döntését, hogy mindenképp el kell kerülni a „humanitárius katasztrófát”.

Az már önmagában beszédes volt, hogy migránsok befogadásáért jelentkező Barcelona több pénzt kért az ellátásukért, de a baloldali kormányzat által nagylelkűnek szánt gesztus máshol kaotikus állapotokat teremtett: egészen pontosan Alicante városának egyik kollégiumában. A hatóságok ugyanis közölték a diákokkal: ki kell költözniük, hogy helyet csináljanak a migránsoknak, akik az Aquarius mellett még két hajóval érkeztek.

A döntést Valencia tartomány vezetése hozta meg, a migráns gyerekeket buszokkal utaztatták Alicantéba.

A kollégium lakóinak – akik egyébként havonta 750 eurót, mintegy 242 000 forintot fizetnek lakhatásukért – a hatóság emberei azt mondták, hogy 24 óra alatt kell kiköltözniük. Indoklásuk az volt, hogy a migránsok valószínűleg súlyos betegségeket hordoznak, egészségügyi kockázatot jelentenek.

Nem meglepő módon a döntés felháborította az érintetteket.

Mi is szeretünk segíteni a bajbajutottakon, de nem igazságos, hogy kitúrják a fiamat a lakóhelyéről és a tanulmányai kellős közepén az utcára kerül.”

A tartományi kormányzat ígérete szerint a kilakoltatott hallgatók lakhatását mindenképpen meg fogják oldani, de részleteket még nem közöltek.

Forrás: 888

27 hozzászólás “Kilakoltatás: 24 órát kaptak a diákok arra, hogy eltakarodjanak” bejegyzésre

  1. csak úgy ... szerint:

    Hazai hír! csepeli HÉV

    Szabó Szabolcs (LMP): Köszönöm a szót. Mi Csepelen nagyon gyakran szoktuk azt hallani, hogy most már nekiállunk a munkának, most már minden elindul. Köszönöm az államtitkár úr válaszát, de még a rendelkezésre álló egy percben kérnék konkrét dátumokat, hogy melyik év melyik hónapban indul a munka a pályafelújításnál.

    Konkrétan melyik év melyik hónapjában számolhatunk azzal, hogy az új jármű megjelenik? Mert amikor reggel jövök be meg este megyek haza, akkor tőlem ezt kérdezik a választók, és valamit mondanom kellene nekik.

    És ha én mondom azt, hogy most már ki lesz írva a tender, rajtam röhögnek és rajtam kérik számon, hogy ne beszéljek mellé. Ezért kérem államtitkár urat, hogy konkrétumokat, ha kaphatnék, mert akkor megsegítené az én munkámat is. Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.) ELNÖK: Köszönöm szépen. Államtitkár úr viszonválasza, egy percben!

    Cseresnyés Péter innovációs és technológiai minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen a kérdést, képviselő úr, de ugye, nem gondolja rólam azt, hogy olyan felelőtlen vagyok, hogy olyan ígéretet teszek, amelyet nem biztos, hogy be lehet tartani, főként annak tükrében, hogy a munkálatok elején vagyunk. Most még, mint ahogy elhangzott az első két percben is, pontosan az állapot felmérése történik és azoknak a specifikációknak a kidolgozása, amely majd a későbbi tenderkiíráshoz is szükséges, és ezt előzi meg egy kormánydöntés, amely ezeket az anyagi forrásokat és a lehetőségeket biztosítani fogja.

    Arra kérem önt, hogy a kormány döntését, a kormány-előterjesztést várjuk meg, és utána már valószínűleg jobban meg lehet határozni azokat az időpontokat, amire várható ennek a HÉV-vonalnak a felújítása és az ottani járművek beszerzése időpontra megfogalmazható és meghatározható.

    Forrás: Országgyűlési Napló

  2. Betke szerint:

    2030-ban kapunk talán ígéretet ☹️

  3. manu szerint:

    Szabó eddig minden megoldási javaslatot ellenzett, még a híd sem kell neki.

  4. bagoly szerint:

    Ez az agyilag impotens “szabó” mit keres még mindig Csepelen !?

  5. Jobban szerint:

    Ebben merül ki a “munkája”, hogy kérdez, hogy feltesz egy kérdést?

  6. Horváth János szerint:

    Hol volt itt megoldási javaslat?
    Bagoly mondja verébnek!
    A képviselőnek többek közt az a munkája, hogy megkérdezze az illetékest, bár mint a
    példa mutatja, az nem áll a helyzet magaslatán. Bezzeg, ha fideszes képviselőnk lenne
    mindjárt másképp nézne ki a leányzó, mert hát csókosoknak mindent!

  7. Horváth János szerint:

    Nem zavar senkit, hogy nincs forrás megjelölés?

  8. Lovas szerint:

    Dehogy nincs. A 888-róla link is van.

  9. Jobban szerint:

    Horváth János, Csepel nem így nézne ki, ha a pl. Németh Szilárd miniszterhelyettes úr is csak kérdezett volna az elmúlt években…

  10. Horváth János szerint:

    Jobban, tőlem belemászhat Németh seggébe elölről vagy hátulról, ahogy úri gusztusa
    kívánja! Amíg ellenzékben volt, Németh még kérdezni sem kérdezett, az pedig, hogy a
    fideszes kormány alatt kapott némi alamizsnát nem meglepő, ugyebár a csókosok!

  11. Balos szerint:

    János, sajnos ha maradt volna az MSZP, a Kis-Duna part egy hajléktalantelep és szeméttelep lenne most is a lakóparkig. Ami szintén Szilárd miatt nem épült meg, viszont megépült sok más dolog. Lehet sok minden miatt jogosan kritizálni, de Csepelnek jót tett.

  12. propaganda szerint:

    Egy ismerős mesélte, hogy valamilyen ügyben felhívta Németh Szilárdot, hogy a segítségét kérje, mire Németh azt válaszolta, hogy ő nem segít, mert abban az utcában nem rá szavaztak a lakók.

  13. Lovas szerint:

    Gondolom ezért tette rendbe a Kiserdőt ott, ahol a legjobban kikapott. 🙂

  14. Horváth János szerint:

    Balos!
    1./ Ki beszélt itt az MSZP-ről?
    2./ A mi lett volna, ha nem tárgyalási alap.
    3./ Szilárd legfeljebb meglovagolta az akkori néphangulatot /vagy gerjesztette is/, de
    kicsi volt ő még ahhoz, hogy keresztbe tegyen.
    4./ Az a sok más dolog érdekelne!
    5./ Lehet, hogy a “jót” másképp értelmezzük.

  15. Jobban szerint:

    Horváth János!De gustibus non est disputandum, az ízlések különbözők… Ne felejtse: Le style est l’ homme même” – a stílus maga az ember… Kérdés, hogy nem kis ízléstelen alpáriságára büszke-e? Valóban büszke ocsmány, otromba, csúf, rút, ronda, rusnya, éktelen, ízlésromboló, gusztustalan, ormótlan, randa, visszataszító jelzőire? Amíg Németh Szilárd miniszterhelyettes úr ellenzékben volt, bár nem tanulmányoztam akkori munkásságát, de nem csak kérdezett, hanem cselekedett is. A balliberális akkori vezetés egyik “gyöngyszeme” a galvániszap talán még évekig szennyezte volna a környezetet, Csepel lakosait ha Németh Szilárd akkori ellenzéki kerületi képviselő nem intézkedik a szennyezőanyag elszállításáról! Nem kis forrás került és kerül Csepelre, nem alamizsna, ahogy ön aposztrofálja…
    „A csepeli érdekek és értékek parlamenti képviselőiként” milyen lakosság számára érzékelhető források kerültek 4 ciklus azaz 16 év alatt Csepelre?
    Hogy nézett ki Csepel 2010-ig és milyen 2018-ban?

  16. Horváth János szerint:

    Jobban, szokták mondani:” Aki hülye haljon meg!” Nem kívánom magának, nem tehet róla!

  17. Jobban szerint:

    Horváth János! Ennyit az érdemi párbeszédről, balliberális toleranciájáról és a személyiségéről.

  18. Kígyók kígyóznak szerint:

    Nem értem .miért nem Afrikában rakják ki a hajótörött afrikaiakat?

  19. Horváth János szerint:

    Érdemi párbeszédhez, érdemi gondolatok, kérdések és válaszok szükségesek. Mivel ebben a tekintetben maga fegyvertelen, így nem párbajképes!

  20. Jobban szerint:

    Horváth János! Ajánlom figyelmébe az ön “érdemi gondolatait…válaszait…” elég, ha csak az utóbbi néhányat áttekinti.

  21. Horváth János szerint:

    Nem először kértem tényeket magától, minden esetben sumákolt.

  22. Jobban szerint:

    Horváth János, a személyeskedés ön szerint tényszerű érvelés, okfejtés?

  23. Horváth János szerint:

    Tehát személyeskedésnek tekinti, ha tényeket kérek magától?

  24. Jobban szerint:

    Horváth János! Június 23. szombat, 14.09 hozzászólására gondol?
    Több hasonló “színvonalút” is írt. Nettó 100% személyeskedés.

  25. Horváth János szerint:

    És arra van válasz, hogy miért nem közöl tényeket?

  26. Jobban szerint:

    Horváth János! 2010-ig nem fejlődött Csepel, bocsánat egy porfészek volt, megállt az idő…galvániszap, eperföldi gyilkosságok, kettős gyilkosság, bezárták a kórházat, a vezetés nem törődött a közösségekkel, stb., stb. Csak a legkirívóbbakat említem…

  27. Horváth János szerint:

    Agyhalott!

Itt lehet hozzászólni !