Megnyílt a Gyulai Nyári Művésztelep kiállítása a Csepel Galériában

Csepel.hu

Június 7-29. között a Gyulai Nyári Művésztelep alkotóinak kiállítása tekinthető meg a Csepel Galériában.

A csoportos tárlaton huszonegy neves alkotó (Albrecht Júlia, Balázs Zoltán, Bodor Zoltán, Horváth Balázs, Horváth Ildikó, Huszák Zsuzsanna, Kelemen Dénes Lehel, Kenesei Zsolt, Lakatos J. Péter, Lukács István, Méry Ágnes Viktória, Pethő Anikó, Rácz Katalin, Sáfár Pál, Szakáll Ágnes, Székelyhidi Attila, Szőke Sándor, Szőnyi Endre, Tömpe Emőke, Vancsura Rita,Vitárius Nikoletta) mutatkozik be. A kiállítást Bráda Tibor festőművész nyitotta meg, verset mondott Lakatos J. Péter.

A magyar festészeti paletta nem lehet teljes e baráti társaság nélkül – fogalmazott megnyitójában Bráda Tibor.

A realista irányzathoz közel álló alkotók a lehető legegyszerűbb témákat találták meg képeiken. A konyhaasztal, a fürdőszoba polc, a befőttes üvegek, a matracon heverésző cica vagy a kapuban várakozó kutya mind-mind a mindennapi környezet ábrázoláshoz kötődik, azonban a természet közelsége is kiválóan kirajzolódik egyes képeken – tette hozzá a festőművész.

A Gyulai Nyári Művésztelep egyike a legnagyobb múltra visszatekintő művésztelepeknek Magyarországon. Alapítója, szervezője Tóth Tibor festőművész (1923-2004) volt, jelenlegi elnöke Albrecht Júlia. A budapesti képzőművész érdeklődésünkre elmondta: öröm számukra, hogy a fiatalok egyre többen bekapcsolódnak hozzájuk, hisz egyik fő céljuk az új tehetségek befogadása, ezáltal is biztosítva a már hagyományokkal rendelkező művésztelep jövőjének működését.

A kiállítás megtekinthető hétfőtől csütörtökig 8-16 óra között, pénteken előzetes bejelentkezéssel (278-0711).

Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !