Tehetségnap a Móra iskolában

Csepel.hu

A Móra Ferenc Általános Iskola tehetséges tanulói adtak ízelítőt tudásukról és kézműves alkotók is bemutatkoztak az intézményben rendezett tehetségnapon május 29-én.

Az „Ügyes kezek alkotóműhelye a Mórában” pályázati projekt zárórendezvényén átadták a programhoz tartozó kiegészítő rajzpályázat díjait a tankerület általános iskolásainak és óvodásainak. A szép alkotásokból kiállítás nyílt az iskola tornatermében. A projekt koordinátora Lőrincz Enikő pedagógus volt.

Az intézmény pedagógusai mindig nagy hangsúlyt fektettek a tehetséggondozásra, hatékonyan, eredményesen és változatos módszerekkel foglalkoztatják a diákokat. Az Akkreditált Kiváló Tehetségpont minősítést 2017 márciusában kapták meg.

„A tehetséggondozó tevékenységeket három program köré szerveződve valósítjuk meg. Komplex pedagógiai tevékenységrendszer formájában, szakkörök, az egyéni mentorálást biztosítva, drámajáték és színjátszásoktatás körében, illetve sportkörök területén. A siker nem elég a tehetséghez, nagyon fontos az összefogás a szülő, a gyerek és a pedagógus között” – mondta el Mikus Judit intézményvezető megnyitójában.

Morovik Attila alpolgármester Borbély Lénárd polgármester nevében köszöntötte a résztvevőket. Elmondta: a városvezetés figyelmet fordít és igyekszik segíteni a tehetséges gyerekek kibontakozását, már az óvodákban egyre jobban megerősödik ez a terület. Az önkormányzat támogatásával 2016 áprilisában megalakult a Csepeli Tehetségsegítő Tanács – tette hozzá.

Lőrincz Enikő tehetségkoordinátor ismertette, hogy iskolájuk 2014-ben regisztrált a tehetségpont minősítésért, akkoriban a dráma és tánc, illetve a kosárlabdára fókuszáltak, majd a néptáncoktatást is elkezdték. Idén 130 tanuló ért el különféle versenyeken kiemelkedő eredményeket – hangsúlyozta.

Dr. Lubinszki Mária, a Miskolci Egyetem Tanárképző Intézet egyetemi docense a tehetségfejlesztés lehetőségeiről tartott előadást.

Ezt követően a kézműves alkotóműhely másodikos és harmadikos tanulói bemutató foglalkozást tartottak a helyszínen Fortunyák Brigitta és Somfai Zsuzsanna vezetésével. Az ügyes kezek zokniból kukacot készítettek.

A tehetségnap hangulatát színvonalas produkciókkal emelték a fellépő diákok. Jónás Rikárdó 5. b, Körmendi Hanna Sára 4. b, Kurucz László 8.a, Jósvai László 3. a, Pásztor -Vancsó Viktor 3.a, Farkas Tímea, Kurucz Zsófia 3. a, Deme Amanda 3. a, valamint Sipos-Szatnyik Bulcsú Győző 3. a osztályos tanulók verseltek, énekeltek, prózarészletet adtak elő és kutatásról is szóltak.

Végül a rajpályázat díjait átadták a legtehetségesebbeknek.

Elismerő oklevelet kaptak kiemelkedő alkotó munkájukért:

 

Általános iskola alsó tagozat:

Szomor Réka Krisztina 4.c – Grassalkovich Antal Általános Iskola „Gyermeknap” című alkotása, felkészítő tanára: Adorjánné Mátyás Edit

Werner Linda 3.a – Grassalkovich Antal Általános Iskola „Húsvét előtt” című alkotása, felkészítő tanára: Adorjánné Mátyás Edit

Bézi Beatrix 3.a – Grassalkovich Antal Általános Iskola „Szilveszter a házban” című alkotása, felkészítő tanára: Adorjánné Mátyás Edit

 

Óvoda:

Polyák Viola – Jupiter tagóvoda „Húsvéti tojáskeresés a csoportszobában” című alkotása

Polyák Viola – Jupiter tagóvoda „Húsvéti tojáskeresés a csoportszobában” című alkotása

Pánya Kamilla – Szúnyog tagóvoda „Lovas felvonulás március 15-én” című alkotása

Kósa Borbála Eszter – Szúnyog tagóvoda „Tojáskincsek” című alkotása

 

Különdíj:

Miklós Dóra Hanga – 6 éves – Csepeli Csodakút Egyesített Óvoda Népművészeti Kézműves és Német Nemzetiségi Tagóvoda

Dominiák Fanni Tulipán – Csepeli Csodakút Egyesített Óvoda Kádár Katalin Tagóvoda

Punka Botond- 6 éves – Csepeli Csodakút Egyesített Óvoda Vénusz Tagóvoda

Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !