Aldi diszkont benzinkutakat nyitott Magyarországon

Napi.hu, Mr.Gabee, Csepel.info

A három helyszín egyike Szigetszentmiklóson van.

Mostantól az Aldi három magyarországi üzletének parkolójában diszkont automata üzemanyagtöltő állomások állnak a vásárlók rendelkezésére. Az Aldi partnereként az OMV biztosítja az üzemanyag-ellátást.

 Az Aldi diszkont üzemanyagtöltő állomásai Budaörsön, Szigetszentmiklóson és Sopronban nyíltak meg. A vásárlók a benzinkúton négy töltőpontnál kétféle üzemanyag közül választhatnak: magas minőségű, MSZ EN 590 szabvány szerinti gázolaj és MSZ EN 228 szabvány szerinti 95-ös oktánszámú benzin tankolható önkiszolgáló formában.

Vásárláskor készpénzzel, illetve bank- és hitelkártyával (Mastercard, Maestro, Visa és Routex funkcióval ellátott magyarországi OMV kártyával) lehet fizetni. A diszkont benzinkutaknál az áruházak nyitvatartási ideje alatt lehet tankolni, legfeljebb 3,5 tonna össztömegű gépjárművel.

A vásárlás a következő módon történik: A vevőnek a kútoszlopnál található érintőképernyőn ki kell választania az üzemanyag vásárlást, meg kell adnia, hogy készpénzzel, vagy bankkártyával kíván-e fizetni. A tankolás összegének beírása után jeleznie kell esetleges áfás számla-igényét az ehhez szükséges adatok megadásával, majd megkezdhető a tankolás. Az üzemanyag kiadása a megadott vagy befizetett összeg elérésekor automatikusan leáll. A készpénzzel történő vásárlás esetén – ha nem a teljes összegért tankolt a vásárló – a fennmaradó összeget a bizonylaton található utalványkóddal tudja a vásárló az utalványt kiadó benzinkútnál 60 napig levásárolni.

Az első három ALDI diszkont üzemanyagtöltő állomás címe:

  • Sopron H-9400, Győri út 45.
  • Budaörs H-2040, Kandó Kálmán u. 2.
  • Szigetszentmiklós H-2310, Csepeli út 64.

A kutakat ugyanakkor némi késéssel adták át a vásárolóknak. Az áruházlánc a tavaly év végi bejelentésben még azt közölte, tervei szerint 2017 utolsó negyedévében épülhetnek meg első magyarországi diszkont üzemanyagtöltő állomásai.

Az Aldi nem az első diszkontlánc, amely üzemanyag-kiskereskedelembe vág Magyarországon. Az Auchan fővárosi külső kerületekben, illetve az agglomerációban üzemeltet több kutat, de a Tescónak és a Lidlnek is van benzinkútja Magyarországon. A Spar ugyanakkor azt a koncepciót választotta, hogy több benzinkút-üzemeltető társasággal kötött megállapodása alapján üzletet nyit a töltőállomások területén.

Itt lehet hozzászólni !