24th Hungarian Kickboxing World Cup 2018, Budapest

Csepel.hu

Avagy sportdiplomáciai sikerek, remek szervezés, 88 KirályTeam-es érem Budapesten!

Sorozatban a huszonnegyedik, Budapesten a harmadik alkalommal került megrendezésre a Hungarian Kickboxing World Cup, ami a WAKO World Series idei legerősebb versenye volt!

2018-ban a magyar Világkupa lett a kontinens legnagyobb kick-box viadala, 37 ország, 247 egyesületéből érkező 1402 sportoló, 2473 nevezésével, megelőzve az Ír Irish Open-t, ahol a havazás nehezítette a rendezést. A tavalyi mindent elsöprő sikerű budapesti Világbajnokság helyszíne, a BOK csarnok (volt Syma) új szintre hozta a WAKO világkupáinak színvonalát, 3 ringben és 12 tatamin zajlottak a küzdelmek, három napon keresztül.

A Világkupa előtt egy héttel értesítette a Magyar Kick-box Szakszövetség a sajtót, hogy a 2019-es utánpótlás Európa-bajnokság rendezésének jogát hazánk kapta, Győr városa fogadja majd Európa legjobbjait. A sportdiplomácia sikerek ezzel még nem értek véget, a WAKO sportolói bizottságának elnökekének, Mórádi Zsolt világrekorder 10-szeres Világbajnokot, a Peace & Sport békenagykövetét választották. Ezzel nemcsak a világszervezet összes versenyzőjét képviseli Zsolt, hanem a WAKO vezetőségének a tagja is lett.

Roy Baker úr, a WAKO Europe elnöke, a 7.DAN fokozatot adományozta Galambos Péternek, a Magyar Kick-box Szakszövetség Elnökének, a 6.DAN fokozatot Király Istvánnak, a WAKO Europe első számú alelnökének, az MKBSZ alelnökének, valamint a 4.DAN fokozatot Juhász Gábornak, az MKBSZ alelnökének.

Az esemény fővédnökei voltak: Schmitt Pál volt Köztársasági Elnök, a Nemzet Sportolója, Szabó Tünde az EMMI Sportért felelős államtitkára, Sárfalvay Péter az EMMI Sportért felelős helyettes államtitkára, Tarlós István Főpolgármester, Dr. Mészáros János a MOB Alelnöke, Borbély Lénárd, Csepel Polgármestere, Borislav Pelevic a WAKO elnöke, valamint Roy Baker a WAKO Europe elnöke.

Magyarországon a kick-box a legnépszerűbb sportok között van, megelőzve sok olimpiai sportágat – jelentette ki a világkupa ünnepélyes megnyitóján Schmitt Pál, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja. “Az olyan sportágaknak, mint a karate és a kick-box nagyon fontos nevelő szerepük van” – tette hozzá a volt köztársasági elnök.

A szervezők mindent megtettek a 4 napos Világkupa gördülékeny lebonyolításáért, amiben hatalmas segítség volt Akadémiánk szülői munkaközössége! Az ideutazó versenyzők, versenybírók, vagy éppen hozzátartozóik, mind elismeréssel és szeretettel beszéltek a Világkupáról!
Már rutinosnak mondható a Világkupa szervezőbizottsága is (Galambos Péter a Magyar Kick-box Szakszövetség elnöke, Király István, Jároszkievicz Krisztián, Mórádi Zsolt, Juhász Gábor), akik szakértelmüknek és odaadó munkájuknak köszönhetően az év legnagyobb és legjobb versenyét rendezték.

Pénteken kora délután startolt a verseny, ahol hagyományosan a csapatküzdelmek, a veteránok küzdelmei és a kezdő, avagy színes öves kategóriák zajlottak.
Jároszkievicz Krisztián mester vezetésével ültek be a versenyzők mögé, a taktikai és stratégiai tanácsokat adó, Világbajnokainkból álló edzők. Az utánpótlásunk szárnyalt, megnyerték mind a három korosztály (kadet 1, kadet 2, junior) csapatversenyeit, és a kezdő zöld öv alattiak is szépen szerepeltek.

Szombaton a BOK csarnokban végig a pointfighting szabályrendszer küzdelmei folytak. A rutinosabb, világot látott és kipróbált utánpótláskorúak mellett szép számmal léptek tatamira az újoncok is, akiken nem lehetett érezni a nagy verseny miatti nyomást. Az edzői utasításokat betartva, mindenki okosan küzdve adott ki magából mindent, a rendkívül nagy és erős mezőnyben.
Vasárnap a megszokott menetrend szerint a másik két tatamis szakág, a light-contact és kick-light küzdelmei, valamint a Grand Champion küzdelmek voltak soron. A junior férfiaknál a sérülés miatt hosszabb időt kihagyó, de mégis mindenkit legyőző Korpádi Tamás lett a Világkupa legnagyobb meglepetése. A felnőtt hölgyeknél Nagy Henrietta, nagyszerű formában verte minden ellenfelét, elhódítva a legértékesebb trófeát.

Vasárnap kevesebb KirályTeam-es lépett tatamira. Mindenki magabiztosan küzdve menetelt a dobogót jelentő helyezésekig, s akiket a szombaton végzett csapattársaik végig buzdítottak.

A csapat legeredményesebb versenyzője Bálint Martin lett, három egyéni és egy csapatarannyal.

A versenyévad utolsó pontszerző versenyének eredményei alapján már tudható, hogy a június első hetében következő Utánpótlás Magyar Bajnokságon kik harcolnak a válogatottságért, a szeptemberi olaszországi Lido di Jesolo-ban megrendezésre kerülő utánpótlás Világbajnokságra.

Király István mesteredző tanítványai a megnyert 30 arany, 21 ezüst és 37 bronzéremmel gyakorlatilag az éremtábla élén végeztek, hiszen az első helyet egy nevezési furcsaság okán az Ukrán Nemzeti csapat nyerte, az összes Ukrán klubot egybefogó nevezettként.

 

Gratulálunk!

A dobogós helyezések megtekinthetők IDE kattintva.

Itt lehet hozzászólni !