Vajon miért van különleges fennakadás a HÉV vonalán? Kiderítettük!

HbWeb, Mr.Gabee, Csepel.info

Ahogy korábban számos esetben beszámoltunk róla, fennakadások vannak a csepeli HÉV vonalán. Mr.Gabee kiderítette, hogy miért van ez a jelenlegi állapot.

Öt szerelvényt le kellett állítani, mivel kerékrepedést fedeztek fel rajtuk, ami valószínűsíthetően pályahiba miatt jelentkezett. A szakemberek ultrahangos műszerekkel keresik a pályán a kérdéses helyét. Május 25-ről 26-ra virradó éjjel több pályahibát (úgynevezett vízzsákot) megcsináltak, de ennek ellenére is maradtak sebességkorlátozó pontok a vonalon pályahibák miatt. 3 db MIX/A vonat (825-826, 831-832, 853-854) és 2 db MX/A (969-970, 1107-1108) lettek leállítva.

A menetrend fenntartása érdekében viszont 2 db MX/A vonatot május 25-éjszaka a cinkotai műhelyből (937-938, 939-940) kapott a csepeli műhely(a fenti képen látható az egyik szerelvény), így egy ritkított, de 7-8 percenkénti követéssel bíró menetrendet tudnak fenntartani.

Ki kell hangsúlyozni, hogy ez a mostani menetrend egyik menetrendi kategóriába nem sorolható (munkanapi, illetve tanítási szüneti), hanem a kialakult helyzet megoldásáig bevezetésre kerülő menetrend.

6 hozzászólás “Vajon miért van különleges fennakadás a HÉV vonalán? Kiderítettük!” bejegyzésre

  1. barvagarbalarka szerint:

    Talán időben foglalkozni kellett volna a HÉV-vel, és akkor nem lenne ez. De csak tervek, álmok vannak mindig, érdemben utoljára Rákosi elvtárs nyúlt Csepelen a HÉV-közlekedéshez.

  2. Pilsner Urquell szerint:

    3-as metró?

  3. Nagyapó szerint:

    barvagarbalarka! Egyéb hülyeség?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  4. barvagarbalarka szerint:

    Nagyapó:

    A TÉNYEK makacs dolgok ugye. De sajnos így volt, a csepeli gyorsvasutat 1951-ben adták át. Azóta a HÉV-en érdemleges fejlesztés nem történt. Most már a felújítás, rekonstrukció is egyre ritkább. Asszongyák az okosak, hogy majd, ha meghosszabbítják, akkor felújítják, addig pazarlás. Csak kérdés, lesz-e hosszabbítás. Mert a Boráros tér az átadás óta ideiglenes végállomás (hasonlóan, mint a Közvágóhíd a ráckevei HÉV-nél), és már úgy hatszázszor megígérték a hosszabbítást.

  5. B@h.hu szerint:

    A Rakoczin állandósult dugó, a gerincut sehol, Lámpás útnál egy körforgalmat nem képesek kirakni.
    A Gubacsi-híd leszakad.
    Közben a metrans kamionja egyre nagyobb számban jönnek a kikötőből.

    Ezalatt Újbuda kapott egy metrót, egy villamost, egy gyorsforgalmi aluljárót.
    De azért csak támogassa mindenki a fideszt, kaptunk szép faszobrokat, játszóteret, pacilonsort. És lefestettek a buszmegállót is.

Itt lehet hozzászólni !