Videó: ők így látják Csepelt – és ti?

Szerinted valóban város a városban?

Csepel.info

Manapság, amikor illik mindent rossznak, elcseszettnek, útálatosnak látni, különleges dolog, hogy két fiatal – pont Csepelen – nem így indul neki. Szeressük-e Csepelt, ha már annyi minden van, amit akár imádhatnánk is?

Rendhagyó kerületi bemutató a lenti kattintás után. Olyanoktól, akik vették a fáradtságot megmutatni azt, amit más helyeken – viccen kívül – tényleg imádnak.

Csepel.info, Youtube

 

24 hozzászólás “Videó: ők így látják Csepelt – és ti?” bejegyzésre

  1. Nem kötelezhetsz semmire!! szerint:

    Miért nem hárosra mentek ki? Vagy az ady lakótelepre esetleg 9 után a sétálóba bemutatni, h milyen szép is Csepel?

  2. Betke szerint:

    Hiányzik még az Ady E. u jobb oldala a hídtól a Rákóczi útig és onnan jobbra a hév vonalának mindkét oldala, persze mélységében is!

  3. Pénzes Csaba szerint:

    Szerencsére elég széles spektrumon mozog össztársadalmilag a polgártársainkkal közös világképünk keresztmetszete, így szívesen bemutatjuk az Önök által említett helyszíneket a vonatkozó idősávban, az egyik alapvetésünk, hogy mindenkivel meg lehet találni a közös hangot és mindennek be lehet mutatni a szerethető oldalát.
    A sarkos megközelítéseket természetesen mi is figyelembe vesszük, azonban ha abból indulnánk ki, hogy minden létező helyzetben felülünk a prekoncepciók generálta hullámokra, egy fehérre mázolt, steril szobában elmélkedhetnénk a kerületet befolyásoló tényezők legideálisabb együttállásáról.:)

  4. Dzsinácska szerint:

    Hol marad a valóság meg az igazság?Miért nem a vasas utcába mentetek vagy a déli útra vagy a csepel vas és fémművek romjaihoz?

  5. Betke szerint:

    Várjuk a következő kisfilmet az említett területekről is, sarkositás nélkül! Köszönjük!

  6. Pénzes Csaba szerint:

    Tervben van, más kontextusban arra is sort fogunk keríteni, némi utánajárással szeretnénk egy javaslattételi videót is készíteni, azonban a fenti képsorok Csepel vonzóbb oldalát szerették volna előtérbe helyezni azok számára, akik nem ismerik a kerületet. Ugyanis elsősorban arra szeretnénk fókuszálni, hogy a közkeletű hiedelmekkel ellentétben nem egy élhetetlen hely. Sőt.:)

  7. Tóth kati szerint:

    Pozitívan semmit nem tudtok csinálni?Csak a fanyalgás,becsmérlés.Ha annyira nem tetszik nektek Csepel,miért laktok még itt?Én szeretem ezt a helyet és örülök,hogy 2010 óta nagyon sokat szépült.2010 előtt is így fanyalogtatok?Nem lehet 40 év pusztításat 8 év alatt helyrehozni.Nem lehet 8 év alatt mindent megépíteni,ami negyven évig nem épültmeg,nem lett helyrehozva.Szeretném látni,vajon a fanyalgók saját házatája hogy néz ki!

  8. Lovas szerint:

    A Vasas utca az ott lakók miatt olyan amilyen. Tisztelet a kivételnek. Akkor meg rasszisták lennének, ha ott is elmondanák az igazat?

  9. Dzsinácska szerint:

    Tóth Kati, én itt születtem szal tudom hogy mi milyen volt meg most milyen. Te is itt születtél aranyom?

  10. Johnny szerint:

    A baj az, hogy a kerület “közepe” relatív, de még élhető, igaz Királyerdőből könnyű dumálni. Azonban, aki befelé jön a kerületbe, az a mocsok-fertő-pusztulaton jön át és ez nem X+Y év kérdése.

  11. Nagyapó szerint:

    Én csak ’46 óta élek itt, ezért tudom, hogy pl. 1950 óta a módszerváltásig a Vasmű és a II. Rákóczi közötti területen építési tilalom volt, még a tatarozás is tilos volt.
    Az ’50-ben átadott Gyorsvasút miatt a II. Rákóczi út eleji házakat lebontották, csak a sufnik maradtak.
    Mindenki tudja, hogy Háros hogyan alakult ki, mezőgazd. területből zártkertek, majd tervezés nélküli vadépítkezések.
    A Szabó telep viszont maradt csepeli “skanzen”, a múlt öröksége.
    Ez van, ezt szeretem.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  12. Vajon szerint:

    Csak az a fura, h két húszéves mutatja be a kerületet a saját szemszögéből. Az alapján amit az elmúlt 3 évben tapasztaltak. Nem ez csepel…

  13. Lovas szerint:

    Vajon miért nem te mutatod be Csepelt, neked megtiltotta valaki? 🙂

  14. Vajon szerint:

    Azért mert Én a valóságot mutatnám be és azt nem raknák ki… 😉

  15. Larsen-Nielsen szerint:

    A csepeli gyorsvasutat jelenlegi formájában 1951-ben adták át.

  16. Pilsner Urquell szerint:

    Vajon!
    Feltételes módban én is tudok a Holdra szállni. De nem teszem, mert lefitymálnátok.
    Na, de tényleg! Miért csak a rosszat szabad észrevenni? Nem ettől érzitek magatokat olyan pocsékul?
    Nem ezért tépkedik ki a kiültetett virágokat, tarolják le a facsemetéket mindenfelé?
    Frusztráció, frusztráció, frusztráció mindenütt. De könyörgöm, ezt jórészt mi magunk szerezzük be magunknak! (Lássuk, Uramisten, mire megyünk ketten!)
    Mindjon már valaki valami picike, valódi jót is. (Nem kincstári propagandára gondoltam, hanem valódi életünk tényeire.) Nem igaz, hogy nincs. Legfeljebb letagadjuk, hogy gyűlölködhessünk és pocsékabbul érezhessük magunkat, bosszúból.
    Csabáék keressék csak tovább a jó pillanatokat – közben talán megtanulnak videót is csinálni). – Egyébként, Dzsinácska: miért csak a bennszülött ős-csepelinek volna joga valahogyan érezni magát itten?

  17. Vajon szerint:

    Pilsner. Szerintem Te a holdról jöttél… de legyen igazad. Nézzük a dolgoknak csak a jó oldalát. Orbán Viktor visszafizette az IMF hitelt amit a bal oldal felvett es szetosztott egymás közt, elszámoltatta a bankokat az egyoldalú szerződésmódosítások miatt, nem engedte be a migránsokat, rezsit csökkentett. Milyen jó pillanatok voltak. Milyen jól hangzik mészáros lőrinc meg elios zrt meg a stadionok nélkül nem?

    Vagy mondjuk mutassuk be a 8. Kerületet, milyen szép a corvin negyed .. szigony, tömő, illés utca meg kit érdekel hisz a corvin szép…

    Nem azt mondom, hogy csak a rosszat szabad észrevenni. De ne csak a jó oldalát mutassuk meg annak ami a velejéig romlott.

  18. Lovas szerint:

    Vajon, a Youtube egyáltalán nem cenzúrrázza az olyan varjúembereket, mint te vagy. De te már annyira varjú vagy, hogy magadban sem hiszel. Pedig bárki készíthet videót, akár hiszed akár nem.

  19. Vajon szerint:

    Lovas Téged amúgy is nehéz komolyan venni, szóval most úgy teszek mintha nem írtál volna semmit.

  20. Pénzes Csaba szerint:

    Kedves hozzászólók!
    Valahol örvendetes, hogy egyfajta nézetütköztető jelleget öltött a videónk generálta cunami, azt azonban szeretnénk leszögezni, hogy elsősorban önnön szórakoztatásunk végett rakosgattuk össze a fenti képsorokat, Pilsner Urquell jár a legközelebb az igazsághoz, az általunk preferált és gyakorolt tevékenységek mentén szeretnénk fejleszteni mind a videókészítői, mind az előadói képességeinket.
    Alapvetően borzasztóan rossz megközelítésnek tartom a származás, születés alapján történő titulusosztásokat, ötvözve a korosztályból fakadó tudatalattiba beágyazott, tekintélyelvű.berögződéssel. Valóban, huszonéves srácok vagyunk. Sőt, bár nem mondom biztosra, vannak a kerületnek olyan lakosai, akik még ezt a kort sem élték meg, de valahogy még nem azzal a provinciális, begyöpösödött, szemellenzős lelkülettel közlekednek Csepelen. És ez talán így van jól.:) A miheztartás végett, mindketten csepeliek vagyunk, én itt születtem, édesanyám ágán egészen Mária Teréziáig nyúlik vissza a családfám Csepelhez köthető eredettörténete. A nagypapám a Vasas utcában lakott, rengeteget jártam hozzá, ahogy a Hárosban is többször megfordulunk. Sőt, meg merem kockáztatni, mindent összevetve sokkal kiterjedtebb formában mozgunk a kerületben, mint azok, akik valamiért csak és kizárólag a destruktívabb arcélét szeretnék kihegyezni az ittlétnek. A videózást is azért kezdtük Csepellel, mert szeretünk itt élni, minden tulajdonságával együtt. Megfelelő kapacitás, idő és energia birtokában az V. kerületről is lehetne lejáratókampányt folytatni, ahogy Kispest emberi arcát is órákon keresztül lehetne taglalni. De ígéretünkhöz híven jelentkezni fogunk a fentebb vázolt helyekről is.:)
    Mindennemű politikai hovatartozástól függetlenül, egy húszas éveiben járó srác optikáján keresztül Csepel egy jó hely. Talán azért is mertük a szubjektumunk ilyetén túlburjánzásait belecsempészni a videónkban, mert jártunk már máshol is. Vagy van viszonyítási alapunk. Vagy mert láttunk már kategóriákkal rosszabb helyeket, a természeti adottságai, a közelmúltban történő, egy fiatal szemével érzékelt változásai pedig még egy fiatal számára is tudnak csáberővel bírni. Aztán az is lehet, hogy a mi igény- és ingerküszöbünk van katasztrofálisan mélyen, azért élvezzük.:)
    További szép napot mindenkinek!

  21. Vajon szerint:

    Most gondolom okosabbnak akarsz tűnni… Ezt a “sokkal kiterjedtebb formában mozgunk a kerületben” kérlek részletezd már.
    Azért mert minden huszon éves csepeli “telep szindrómában” van, meg a csepeli vér a csengőhangja, ne higyje már el.

  22. Pilsner Urquell szerint:

    Vajon nem az-e a legnagyobb csapás a fűben-fában pártpolitikát kereső gyomorbajos mérgező epeömlésére, ha nem reflektál rá, aki élni szeretne?

    A kényszeres monomániás utálkozás halálosan betegít. És nem gyógyítja meg, ha a végén abban a(z) (ön)hitben marad ott egyedül a vitafórumon, hogy neki volt-van-lesz mindig igaza.
    A ritka öröm, ha észrevesszük, gyógyít, és hálás, óvó indulattal tekint fűre-fára, közös környezetünkre: jobb lesz tőle élni.

  23. Nagyapó szerint:

    A sok huhogó ellenére jó, hogy készülnek képek a jelenlegi Csepelről. Milyen jó, hogy anno, Versitz úr fényképezte a régebbi Csepelt, úgy ahogy volt.
    Csak így tovább!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  24. TenkA szerint:

    Kár, hogy a Tamariska-domb TT kimaradt. És Királyerdő régebbi házait is érdemes lett volna bemutatni. De persze ez egy civil, izé saját kezdeményezésű imázsfilm. Azt emelték ki készítők, ami nekik tetszik, fontos stb. Mindenkinek más fontos.

    Egyébként a Tamariskára már érdemes kimenni, kezdenek a védett növények (is) virágozni.

Itt lehet hozzászólni !