Tavaszköszöntő túra a kiserdőben

Csepel.hu

Április 29-én ismeretterjesztő előadást és túrát szervezett Csepelen az Akácfa utcai kiserdőben a Magyar Madártani Egyesület.

A résztvevők köszöntését követően a 2018-as év madaráról, a vándorsólyomról tudhattak meg érdekes információkat az érdeklődők.

Lassú sétával bejárták az erdőt, hallgatták a madarak énekét, gyönyörködtek a természet szépségében. A sétautak mentén elhelyezett táblákon az erdőben előforduló madár és kisemlős fajokról tájékozódhattak a vendégek. Az odúban költő madárfajok számára felszerelt odúk nagy részében már a tojásaikon ültek a madarak, illetve már a cseperedő fiókáiknak hordták a rovarokat.

Az elmúlt egy évben összesen 47 db különböző madárodú típust helyezett ki az egyesület. „Leemeltünk néhány odút és megnéztük a tartalmát. Az odúk nagy részében kotló széncinegét és 1-2 napos fiókát láttunk. A tavaly betelepített mogyorós pelék sikeresen átteleltek, így ezt az érdekes, védett éjszakai kisemlőst is megtudtuk mutatni. Remélem ezzel a programunkkal is felejthetetlen élményeket szereztünk a résztvevőknek!”

Kertész László

Csepel.hu

2 hozzászólás “Tavaszköszöntő túra a kiserdőben” bejegyzésre

  1. bagoly szerint:

    Ez egy nagyon kedves és dícséretes program volt !

  2. Csalódott szerint:

    Amikor átadták a kiserdei tornapályát, sokáig közteresek őrizték. Aztán elmaradtak és meg is lett az eredménye. Firkálkás, összetört táblák, szándékos rongálás csúfítja.

Itt lehet hozzászólni !