Minszki delegáció járt Csepelen

Csepel.hu

A Minszk Napok alkalmából Tarlós István főpolgármester meghívására Budapestre látogatott Andrej Sorec, Minszk főpolgármestere.

A belorusz delegáció tagja volt Denisz Ovsyanikov, a minszki Partizan kerület polgármestere, aki április 20-án együttműködési megállapodást írt alá Borbély Lénárddal, Csepel polgármesterével, másnap pedig egy három fős üzleti delegáció kíséretében egy napos látogatást tett Csepelen.

A két kerület a minszki magyar nagykövetség közreműködésével vette fel a kapcsolatot, így a delegációt elkísérte Sziklavári Vilmos, minszki magyar nagykövet is. A vendégeket a Polgármesteri Hivatal Nagytanácstermében Borbély Lénárd, Csepel polgármestere, Németh Szilárd országgyűlési képviselő, Ábel Attila és Morovik Attila alpolgármesterek, Süle László, a Csepeli Városfejlesztési Kft. ügyvezető igazgatója fogadta. Borbély Lénárd először bemutatta Csepel területi, lakossági és gazdasági adottságait. Kitért a jelenlegi fejlesztésekre és a jövőbeni elképzelésekre is, mint például a Csepelt elkerülő gerincút befejezésére. Elmondta, 2010 óta nagyszabású fejlesztések indultak a kerületben, amelyek folyamatosan zajlanak főként az infrastruktúra, a közterületek és a lakóházak energetikája terén. Beszélt arról is, hogy a vállalkozásbarát önkormányzatnak köszönhetően fokozódott a munkahelyteremtés. – Büszkék vagyunk az ipari múltunkra, a jelentős ipari ingatlanállomány fejlesztési potenciált jelent – fogalmazott a polgármester. Hozzátette, mintegy 5300 vállalkozás található a kerületben, főként a kereskedelem és az építőipar területén. Kiemelte a Szabadkikötő Logisztikai Zrt. valamint a Metrans Kft. gazdasági tevékenységét.
Ezután Denis Ovsyanikov mutatta be Minszk Partizansky kerületét, részletezve a városrész gazdasági életét, ipari parkjának működését. Prezentációjának végén meghívta a csepeli polgármestert városukba, hogy elmélyítsék az újonnan kötött gazdasági-kulturális kapcsolatot. Németh Szilárd elmondta, a keleti nyitás szempontjából fontosnak tartja hazánk Fehéroroszországgal való kapcsolatát. Hozzátette, a prezentációk alapján a két kerület együttműködése óriási lehetőségeket rejt. Ezt követően a delegáció látogatást tett a Szabadkikötő Logisztikai Zrt.-nél, ahol Marján Miklós, a cég vezérigazgatója tartott rövid ismertetőt. A delegáció megtekintette még a Metrans Kft. telephelyét és a Csepel Művek gyárterületét is, majd ellátogatott a Rizmájer Kézműves Sörházba, ahol Rizmájer József mesélt a mára már legendává vált vállalkozásának történetéről. Egy rövid kis-duna parti kirándulás után a látogatás a Nagy Levin Étteremben elköltött jó hangulatú vacsorával zárult.

Lass Gábor

Csepel.hu

4 hozzászólás “Minszki delegáció járt Csepelen” bejegyzésre

  1. Strici2 szerint:

    Szabo Szabolcs kapott meghivast? Kimentette magat vagy semmibe vette?
    Nemeth Szilard kapott meghivast?
    Ez nem orszaggyulesi hanem keruleti (onkormanyzati) esemeny volt.
    Most ezt minden kotozkodes nelkul kerdezem ezert illetekes valaszra varok nem a szokasos okoskodasra.

  2. Lovas szerint:

    Ha nem országgyűlési esemény volt, hanem önkormányzati, akkor a polgármester úr dönthetett arról, hogy kit hív még meg oda. Számomra ez a logikus.

  3. Mazsola szerint:

    Egy kérdés: mit keresett ott a rezsirikkancs? Nincs státusza Csepelen! 🙂

  4. Johnny szerint:

    Még egy “érdekes” országgal való bratyizás. 🙂

Itt lehet hozzászólni !