Meghalt Avicii, a világ egyik legismertebb dj-je

noizz, index

Avicii legnépszerűbb dala a másfélmilliárdos nézettséget hozó Wake Me Up

28 éves korában meghalt Tim Bergling, művésznevén Avicii, a világ egyik legismertebb dj-je.

A svéd lemezlovas a 2010-es évek EDM lázának egyik legtehetségesebb alakja volt, dolgozott együtt Robbie Williamsel vagy épp David Guettával, halála a teljes zeneipart megrázta Madonnától Tieston át Martin Garrixig.

A svéd producer és lemezlovas 2016-ban vonult vissza az élő fellépésektől, egészségügyi okokra hivatkozva. Halálhírét képviselője hivatalos közleményben erősítette meg, melyben leírták, hogy április 20-án Omán fővárosában, Maszkatban találták rá holtan a délutáni órákban.

A Variety szerint életformája és súlyos alkoholproblémái miatt akut hasnyálmirigy-gyulladása volt, illetve 2014-ben eltávolították az epehólyagját és a vakbelét is, ami után több fellépését is lemondta, hogy meggyógyuljon.

2017-ben weboldalán a következő nyilatkozat jelent meg tőle:

„Mindannyian elérjük életünkben és karrierünkben azt a pontot, amikor megértjük, mi számít leginkább. Nekem ez a zenélés. Ezért élek, úgy érzem, ezért születtem. Tavaly visszavonultam az élő fellépésektől, sokan azt gondoltátok, hogy ennyi, itt a vége. De ez soha nem jelentette Avicii zenéjének végét. A vége helyett visszatértem arra a helyre, ahol minden elkezdődött – a stúdióba. A következő állomás az irántatok és a zene iránt érzett szeretetemről szól majd. Ez valami új kezdete. Remélem, ti is annyira élvezitek majd, mint én.”

Kétszer jelölték Grammy-díjra – a Levels és a David Guettával közös Sunshine miatt –, de több más elismerést is bezsebelt. True című bemutatkozó nagylemeze 2013 szeptemberében jelent meg, a Stories című folytatás pedig 2015 őszén jött ki. 2016 áprilisában jelentette be, hogy már a harmadik nagylemezén dolgozik, ez azonban soha nem készült el.

Levan Tsikurishvili Berglingről és a visszavonulásáról szóló dokumentumfilmje Avicii: True Stories címmel jelent meg 2017 őszén. “Világszerte ismert szupersztárnak lenni nem olyan könnyű, mint az az Instagramon látszik” – mondta a rendező a brutálisan őszintének szánt filmről.

Avicii 2013-ben a Balaton Soundon, majd 2015-ben a magyar Sziget Fesztiválon is fellépet, három éve neki köszönhetően látogatórekordot is döntött a rendezvény.

Forrás: noizz.hu, index

Egy hozzászólás “Meghalt Avicii, a világ egyik legismertebb dj-je” bejegyzésre

  1. Johnny szerint:

    R.I.P.!
    Ezen mélyen meglepődtem, hogy beraktátok hírnek.

Itt lehet hozzászólni !