Nyugdíjas akták -bűnmegelőzési előadás Csepelen

Csepel.hu

Nyugdíjas Akták címmel bűnmegelőzési komédiát mutattak be április 19-én a Királyerdei Művelődési Házban. A Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság kezdeményezésére létrejött darabot országszerte nagy sikerrel játszák.

A darab különlegességét a nyugdíjasokból álló amatőr színjátszó csoport adja, akik rövid jelentekben mutatják be az idősek sérelmére elkövetett leggyakoribb bűncselekményeket és a megelőzés módszereit.

A bűnmegelőzési előadáson részt vett Borbély Lénárd polgármester, Dr. Hatala József ny. r. altábornagy, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács elnöke, Szilágyi Sándor csepeli rendőrkapitány, valamint Galgócz-Deák Antal tűzoltó alezredes is.

Borbély Lénárd polgármester megnyitó beszédében hangsúlyozta az előadás olyan élethelyzeteket mutat be, amelyeket érdemes megszívlelniük az időseknek biztonságuk érdekében. A darab, része a csepeli nyugdíjasoknak szóló programsorozatnak, melyben kiemelten fontos a szépkorúak biztonsága is. Bár teljes közbiztonság nem létezik, Csepel a legbiztonságosabb budapesti kerületek egyike – szögezte le a polgármester.

Dr. Hatala József ny. r. altábornagy köszöntőjében kiemelte, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács nagy hangsúlyt fektet az idősek védelmére, a felvilágosító és tudatformáló programokra. Ennek érdekében indítottak útjára egy pályázatot, melynek eredménye ez az előadás is.

Bár a darab a legdivatosabb csalási módszerekkel ismerteti meg a nézőket, ám mindemellett figyelemfelkeltő, közösségformáló szerepe is van -ezt már Dr. Horváth-Rekedt Gréta, rendőrfőhadnagy, az előadás rendezője mondta. Az időskorúak jóhiszeműségük, segítőkészségük, hiszékenységük miatt gyakran válnak áldozattá. Az előadás legfőbb célja, hogy az idősek szórakoztató formában ismerkedhessenek meg ezekkel a szituációkkal– emelte ki a szakember.

Az előadást a „Kunplast Szupernagyik” és a Kiskunfélegyházi Citerazenekar szereplése tette még színesebbé. A jelenetek között Szilágyi Sándor csepeli rendőrkapitány beszélt a szépkorúakat érintő tipikus bűncselekményekről és megelőzésükről.

Az előadást szeretettel fogadta a közönség. A darab sikerét az is mutatja, hogy tavaly év végén a rendező és a szereplők belügyminiszteri elismerést vehettek át.

Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !