Újjávarázsolják az Iskola téri KRESZ-pályát

csepel.hu

A csepeli önkormányzat az elmúlt évben számos komoly beruházást valósított meg. A fejlesztések keretében utakat tettek rendbe, bölcsőde- és óvodaudvarokat újítottak fel, megújult a Daru-domb környezete is. Az idei évtől folytatódnak a beruházások: újraindul többek között a csatornaépítés, futópályákkal bővülnek a sportolási lehetőségek, megszépül a Rákóczi Kert. E sorba illeszkedik az Iskola téri KRESZ-park felújítása.

A csepeli önkormányzat 2017-ben döntött a KRESZ-park rendbetétele mellett. Először a park és annak közvetlen környezete szépül meg, figyelembe véve a parkban meglévő épített elemeket és a növényállományt.

A felújítást végző Városgazda Nonprofit Zrt. szakemberei a teljes burkolat és alépítmény felújítása mellett döntöttek. Úgy tudjuk, a pálya megtartja eredeti méreteit. Budapest Közút forgalomtechnikai szakembereivel és a XXI. Kerületi Rendőrkapitányság munkatársaival konzultálva új csomópontok alakulnak ki a pályán, amelyek lemodellezik a Csepelen megtalálható forgalmi helyzeteket és segítik, hogy a gyerekek bekapcsolódjanak a közúti forgalomba, megismerjék az úton adódó forgalmi helyzeteket és megtanuljanak biztonságosan és szabályosan közlekedni.

A pályára gyalogos átkelőhellyel kombinált jelzőlámpás kereszteződés és vasúti lámpás átjárót építenek, emellett útjelző- és tájékoztató táblákat raknak ki. A gyerekeket kísérő szülők számára pedig pihenőfelületek készülnek, ráadásul a pálya világítása is bővül. Az új koncepció KRESZ-pálya megközelítését, az átmenő forgalom helyzetét is megoldja.

De nemcsak a pálya, hanem a meglévő növényállomány is megújul. Az elöregedett nyárfákat már most kivágták, teret adva már helyben megeredt nemesebb hosszabb életű fafajok kiteljesedéséhez. Ezen kívül új fák és alacsony cserje- és évelőfelületek kiültetésével gazdagodik a park. A zöldfelületeket ugyanakkor automata öntözőberendezésekkel tartják karban. A munkálatok április folyamán kezdődnek és még a nyár előtt befejeződhetnek.

csepel.hu

2 hozzászólás “Újjávarázsolják az Iskola téri KRESZ-pályát” bejegyzésre

  1. borsodivilagos szerint:

    Nem ez az, ahol a KK párt megcsinálta a táblákat? :-)))))))

  2. borsodivilagos szerint:

    Sikerült olyan képet találni, amin még nem voltak ott a KK táblái. :-))

Itt lehet hozzászólni !