Idétlen időkig

Vélemény – Tutiblog

Szombaton este ott vette fel a fonalat az önmagát valódi ellenzéknek kikiáltó hisztérikus tömeg, ahol múlt vasárnap, az első döbbenet során elejtették. Magyarország legszervezetlenebb kisebbsége továbbra is többségnek tartja magát, ami teljesen értelmetlen, összefüggéstelen, minden ízében ellentmondásos beszédek aratta tapsviharban öltött testet.

„Mi vagyunk a többség” – hergelték magukat, mivel nem szeretik a répafőzeléket, és galád módon a répafőzelék nem hajlandó paprikás csirkévé alakulni.

Még a tüntetés elején az Andrássy úton álldogáltunk, mikor egy turista megszólított minket, hogy mi az oka annak, hogy ennyi ember mérges itt. Roppant szenvtelenül, mindenféle narratívát mellőzve elmeséltük neki, hogy vasárnap választások voltak, ahol az ellenzéki pártok vereséget szenvedtek, és a csalódott szimpatizánsok most minden köztük lévő vitát félretéve tüntetést szerveztek a végeredmény ellen, mert szerintük a választási rendszer miatt szerzett kétharmadot a voksok felét begyűjtő kormánypárt, amúgy meg magukat érzik a többségnek. Ez szánalmas! – foglalta össze nem bonyolítva túlságosan a dolgot, majd sarkon fordult, hogy megnézze Budapest azon részeit, ahol senki sem hisztériázik.

Többet tényleg nem nagyon lehet erről mondani. Szánalmas. Legalább megpróbáltak volna valami újat kitalálni, hogy akkor most mit is akarnak. De nem, csak annyit, hogy mindenki menjen a picsába, és tulajdonképpen ők győztek, mert ha mindent összeadunk meg hozzájuk csapjuk Hadházy székrekedéses tacskóit, akkor az kettővel több, és ennyi világító mobiltelefont már Orbán se hagyhat figyelmen kívül.

Pedig de. Pont azért fogja figyelmen kívül hagyni, mert semmi értelmes célt nem voltak képesek megfogalmazni.

A picsába meg mégse fog elmenni azért, mert 100.000 ember azt szeretné. Ugyanis másik 100.000 ember meg azt szeretné, ha ez a 100.000 ember menne el a picsába. Vagy Gyurcsány Ferenc. És akkor elküldtük egymást a picsába, de semmi más nem történt. És szerintük az az ellenzék is menjen a picsába, akik szerintük győztek. Ha győztek, akkor miért menjenek a picsába?

De mi legalább megint jól szórakozunk, ahogy 2010-ben és 2014-ben is elmondták pont ugyanezeket a gondolatokat: igazitöbbség, valódiválasztásirendszer. Sosem fogják megunni, de mi sem…

Forrás: Tutiblog

9 hozzászólás “Idétlen időkig” bejegyzésre

  1. Matula szerint:

    A cikk színvonala és nyelvezete tökéletesen tükrözi a csepel.info “szellemiségét”

  2. kérdés szerint:

    nem érzed úgy, hogy amikor kiállsz a kormány hazugságpolitikája mellett, akkor arcon köpöd a figyelőben listázott embereket? meddig vagy hajlandó elmenni?

  3. bagoly szerint:

    T:
    “kérdés”

    Párt függetlenként csak annyit, hogy a jelemlegi ellenzékjhez hasonló csűrhe még nem volt a történelemben !

  4. nemlehetmás szerint:

    kérdés!
    Válaszom: nem. A kormány politikája nem a Figyelő.
    Nagyon remélem, hogy a kormány ezt mielőbb egyértelművé is teszi.
    Mert ha nem, ugyanúgy fogja jégre vinni a kétharmadot a Figyelő-888-Bayer-Huth-Megadja-Békés Márton-féle csahos terrorbrigád, ahogy a Felhőkakukkvárukból alátottyant gyurcsánypalántákat az Index-444-profilú balsor(o)s kampány.
    Az egész választás és jelen politikai trágyadombunk legfőbb felelőse a hírközlés és tájékoztatás közfeladatát TOTÁLISAN faképnél hagyó, eszement hergelő manipulátorrá züllött lakájmédia.

  5. nemlehetmás szerint:

    bagolynak
    ugyanakkor alighanem teljesen igaza van.

  6. Horváth János szerint:

    Esetleg meg is tudod indokolni, hogy miért csürhe?

  7. Nagyapó szerint:

    kérdés! Kérdésére a válasz igen. Igen szembe kell köpni azokat a kilistázottakat, akik pénzért, idegen érdekekben tevékenykednek országunk ellen!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  8. nemlehetmás szerint:

    Nagyapó, nézze már meg alaposabban, kit akar meglincselni a figyelős provokátorokkal! Lesz közöttük egy jó pár keresztény, konzervatív nagycsaládos Fidesz-szimpatizáns is, akiknek semmi köze Soroshoz meg semmiféle ártalmakhoz, kizárólag az a bűnük, hogy egyetemet végzett, magasan kvalifikált, nem egy esetben világviszonylatban is elismert értelmiségiek, humán- és természettudósok.
    Az ilyesmi persze újabban a Fideszben nagyon rossz pont, de ha ez az értelmiségellenes hecckampány tovább tart, akkor a kormánypárt totális ellenállást gründol maga ellen a teljes magyar szellemi életben. Az ilyesmi pedig a történelem ismeretében mindig csúnya bukáshoz szokott vezetni. Akár háborún vagy polgárháborún át, akár békében.
    Kéretik az észt és értelmet használni!

  9. egészen friss szerint:

    OV a listázásról:
    Van itt valami vita, valami listázásról. Az európai politika lényege a transzparencia, az átláthatóság, hogy a választók tudják ki mit és miért csinál. Csak így tudnak jó döntést hozni. (..) A sajtó munkásait kifejezetten biztatom arra, hogy segítsék az embereket a tények megismerésében. Fedjenek fel minél több hálózatot, (..) hozzák felszínre mindazt, ami a mélyben van. És egyébként, ha valaki nem szégyell pénzt elfogadni külföldiektől, akkor ne is szégyellje azt bevallani sem.

Itt lehet hozzászólni !