Ötven százalék fölött a Fidesz támogatottsága

Figyelő

A Fidesz-KDNP a leadott listás szavazatok több mint felét kapta az április 8-i választáson, a támogató voksok száma meghaladja a 2,7 milliót. Nincs a világon olyan demokratikus választási rendszer, amelyben ne a Fidesz szerzett volna többséget.

A Fidesz-KDNP-re leadott listás szavazatok száma meghaladja a 2,7 milliót, ugyanis a kormánypárt a leadott listás szavazatok több mint 50 százalékát kapta múlt vasárnap – állítja a Figyelő. Deák Dániel cikkében kiemeli: második helyen a Jobbik végzett, amire hozzávetőlegesen harmadannyi, körülbelül 1 millió ember szavazott.

Felhívja a figyelmet: ilyen eredményekkel a hátuk mögött nincsen olyan választási rendszer, amiben ne kormányozhatna egyedül a Fidesz-KDNP. A cikk szerint egy ilyen jelentős többség „példa nélküli egy 8 éves kormányzati ciklust követően”, hiszen mind nemzetközi, mind hazai viszonylatban  csökkenni szokott ennyi idő elteltével a pártok támogatottsága. 

„A héten több ellenzéki párt választási csalást kiáltott, ugyanakkor az azóta eltelt időben ők is beismerték, hogy a kisebb technikai hibák és a minden választás alkalmával előforduló problémák nem befolyásolták érdemben a választás végeredményét, már szinte biztosra vezető a Fidesz-KDNP kétharmados parlamenti többsége. Ennek ellenére a mai napon tüntetést tartanak az ellenzéki csoportosulások, ami a jelek szerint csupán a csúfos választási vereség és az ebből fakadó gyászidőszak egyik felvonásának számít” – írja cikkén végén Deák Dániel.

A Csepel.info úgy tudja, hogy a Csepel-Soroksárra a HVG által kitalált betelepítéses választási csalásról sem volt semmilyen valós panasz vagy kifogás az ellenzéki pártok és jelöltek részéről.

Forrás: Figyelő

32 hozzászólás “Ötven százalék fölött a Fidesz támogatottsága” bejegyzésre

  1. Kaschauer szerint:

    A pártokra leadott szavazatok száma is 50% a FIDESZ-KDNP javára.
    Az egyénekre leadott szavazatok aránya 90%.
    Gratulálok, büszke vagyok rá!

    Hajrá Magyarország!!!
    Munkára fel!

  2. Kaschauer szerint:

    A bukott álbaloldal semmit nem tanult az orrbavágásból, pedig ekkora, józanító jobbegyenes után észhez kellene térniük, és az agressziv zavargás helyett jobban tennék, ha elkezdenék végre felülvizsgálni mindazt, amit eddig elkövettek. Hogy levonva a tanulságot belőle, végre megújuljanak.
    Amikor eleve feladják a kulturált viselkedést, és utcai meg korcsmai politizálásba kezdenek, mindenféle, terrorista hajlamú hangoskodót rolnak maguk elé, csak rontanak az amúgy is elég kilátástalan és céltalan helyzetükön.
    A jogállammal hadakozó tüncikézők még mélyebbre taszítják a veszteseket, még riasztóbb képet kínálnak a programnélküli, ám hatalomsóvár ellenzékről.

  3. Mazsola szerint:

    Buta, vidéki, megvezethető magyar emberek (tisztelet a kivételnek) miatt nálatok az előny, de a tegnapi a tüntetés megmutatta, hogy nem dőlhettek hátra!

  4. propaganda szerint:

    Ez a cikk konkrétan hazugság. A választás végeredménye szerint a hazai szavazatok alapján a szavazók 47,36%-a, a levélszavazatokkal együtt pedig 49,27%-a szavazott az országos listán a Fideszre. Tehát 50% alatt van a Fidesz támogatottsága.

  5. propaganda szerint:

    Úgy tűnik egyébként, hogy már megint az idióta erdélyi magyaroknak köszönhető a kétharmad. Ezeknek a köcsögöknek a 96,24%-a a Fideszre szavazott. Hogy rohadnának meg ott, ahol vannak!

  6. Jobban szerint:

    Ki gyűlölködik és ki oszt meg? A saját nemzetén belül!…Rendkívül “demokratikus”, humánus hozzáállás….
    Migránsok jöhetnek, határon túli magyarok nem…

  7. Strici2 szerint:

    Ez egy nagyon alszent hsz. A “hataron tuli magyarok” miert nem jonnek?
    Nem akarnak ide jonni. Nekik eleg a kikuldott segely tamogatas nyugdij.
    Plusz utaztatas ha szavazni vagy tuntetni kell.

  8. propaganda szerint:

    Volt egy riport erdélyi magyarokkal, hát siralmas volt. Semmit sem tudnak Magyarországról, a hazai állapotokról, belpolitikáról. Legtöbbjük még azt sem tudta, hogy egyáltalán van a Fideszen kívül más párt is. Lófasz kell ezeknek a seggébe, nem szavazati jog!

  9. Nagyapó szerint:

    Ismét a hazug propaganda! propaganda ellenzéknek vesz minden pártot, szervezetet a Fideszen kívül. Honnan gondolja, hogy a nemzetiségek, a családok pártja, stb. ellenzéki? Adja össze a volt komcsik utódpártjait ( a Jobbikot is nyugodtan ide számolhatja) és kijön a 42.09 %.
    A demokráciákban – szinte mindenütt – az ellenzék többségben van, viszont vannak programjaik és megfelelő vezetőik.
    propaganda rábízná országunk jövőjét Karácsonyra, Vonára, Szélre, (Gyurcsány(i) már bizonyított)???
    Ecce, ergo a polgárok akarata érvényesült.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  10. Nagyapó szerint:

    Strici2 jobban, durvábban hazudik, mint a többi eetás! Hülyeséget ír mikor “alszent”-et ír. Ki, mi az alszent?? A többi ilyen, felejthető!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  11. Jobban szerint:

    Minden nemzet támogatja a maga fajtáját, a saját maga nemzettársait függetlenül attól, hogy hol él…a világban más országok is biztosítanak szavazati jogot a nemzetükhöz tartozóknak.
    Ez nem egy “magyar” specialitás.
    Kár “irigykedni” rájuk, nekik is megvan a maguk baja.
    Az őket körülvevő nemzetek bánásmódját és a Magyarországról jövő 23.000.000 “románozást”, gyűlölködést, gyalázkodást… “demokratikus” hozzáállás…Lelkük rajta…

  12. Vazul néni szerint szerint:

    Ajvékolva elhatárolódok propaganda gyűlölet beszédétől

  13. Strici2 szerint:

    Ven koponyegforgato! Alszent jobbantol a kerdes ki gyulolkodik? Ki oszt meg? A valasz: a legbutabb parttarsa az eetarsa aki a szavazas utan felszolitotta a maskent gondolkodo IDE SZULETTETT MAGYAROKAT huzzanak el az orszagbol.
    Es utana meg van kepe (mindig mindenhez van)hazugnak irni masokat?
    maga a fidesz szegyene. Mindig minden hozzaszolasaval sajat magat egeti. Ezert furcsa a kivul alloknak miert nem szolnak mar. De jo ez igy legalabb ezt a magan forumot is feldobja egy oreg bohoc.

  14. Jobban szerint:

    Ki gyűlölködik?
    2004. december ötödike előtt 23.000.000 románnal riogattak a balliberális politikusok. Megtagadták a határon túl élő magyarokat.
    Gyurcsány Ferenc 2006: “El lehet menni Magyarországról”…”Indulatosan reagált Gyurcsány Ferenc a munkaadók felvetéseire az Országos Érdekegyeztető Tanács ülésén. Amikor a munkaadók megkérdőjelezték a tervezett adóemelések egyensúlyjavító szándékát, a kormányfő élesen bírálta őket, és közölte: el lehet menni Magyarországról – tudósít a Hír TV.”https://24.hu/belfold/2006/06/15/gyurcsany_el_lehet_menni_magyarorszagrol/

  15. Strici2 szerint:

    Ez a mondat volt a vegszo?
    Miert nem jatszak es irjak le a kovetkezo mondatot, mondatokat?

    Es a gyulolkodest az arok asast a nep osszeugrasztasat nem a balloldal kezdte es nem 2006-ban.
    Ott kezdodott amikor a marcius 15 kokardat a jobboldal kisajatitotta. A valasztasokig fennt kell lennie a kabaton visszapillanton gk.antennan mert csak az az igaz magyar.(a tobbi csak ember). Akkor es ott kezdodott a szethuzas a gyulolkodes.

  16. Jobban szerint:

    A 23.000.000 román rendben van? El lehet menni… Rendben van? Feltettem néhány kérdést.
    Csak végig kell olvasni kedves Strici2 az itt leírt kormányellenes kommenteket és a hangnemet amelyben íródtak….

  17. Strici2 szerint:

    Ertelmezni kell a szoveget.
    Nem a vegszo az utolso mondat volt hogy el lehet innen menni.
    Ez a kiragadas onmagaban uszito es gyulolet kelto.

    Szinten irtam a gyolkodes szethuzas mikor hol es hogy kezdodott.
    Nem ezen a forumon a kormany ellenes hsz.-el.

    Nehez ilyet kerni PROBALD meg csak semlegeskent nezni a tenyeket. Nem kell baloldalikent.
    A 8 millio valasztobol 2,5 milla szavazott a fideszre.
    Ebben benne van a kulfoldi erosites is.
    Ne menjunk bele hogy a fidesz alkotta szabalyok szerint az alig tobb mint 1/4-bol hogy lessz 2/3.
    Egy kivul allonak vagy baloldalinak jogosan nem becsuletes. (Erre ne reagalj mert nem tudod es nem is szabad kivulaalokent nezned).

    A 23 millio roman kerdese.
    Sokszor felvetodott kapjanak a kintiek allampolgarsagot tenyleg tekintsuk oket magyarnak testvernek.

    De szavazati jog nem kellene nekik.
    Es ha becsuletes emberek lennenek nem is elnenek vissza vele.
    Az hogy kamura bejelentik oket az orszag minden reszere nem hazugsag.
    Ha bennuk nincs becsulet es rollam szavaz nem tudom jobbnak nezni mint barmelyik magyar ellenes nacionalistat.

  18. Johnny szerint:

    Hagyjátok már ezt az “el lehet innen menni” dolgot.
    Nem linkelgetek, hogy kinek szólt, hosszú szöveg, jelen esetben Jobbantól egy szokásos csúsztatás.

  19. Horváth János szerint:

    Érdemes lenne a 23 millió román című történet előzményeit is elmondani, mert csak úgy
    érthető!

  20. Tóth kati szerint:

    Gyurcsány a választás éjszakáján szívta a vékony női cigit és azon sopánkodott,hogy nem érti,nem tudja,hogy mi a fidesz titka,hogy harmadszor is 2/3-dal nyert.Szinte minden ellenzéki vezető lemondott,gyurcsányi nem.Majd másnap reggel kiállt és beleordította médiába,hogy csalás történt.Magyarul belesz..rt a ventillátorba.Azonnal beindult az addigra leállt gépezet.Megnyugvásnak,békülésnek vége.Nem lehetne ezt a férget végleg kiiktatni?

  21. Strici2 szerint:

    Dehogy nem lehet vegleg kiiktatni.
    Mint a ket nagy peldakepnel.
    Az oroszoknal es torokoknel.
    Par ezres elbocsajtas, bebortonzes ha nem eleg a nyilt utcan gyilkossag.

  22. nemlehetmás szerint:

    Strici és propaganda!
    Ha nektek a “határon túli” bozgor külföldi idegen (bár ők legalább veled szemben tudnak magyarul), akkor én is azt mondom, hogy “el lehet innen menni”. Nem kívánlak szomszédomnak.
    Mellesleg: vajon miért szavaztak az útáltjaid a kormánypártra, és nem az őket úúúúgy szerető Feri papára meg nemzetközi brigádjára? Elárulom: a kormánytól kaptak valamit. Azt, amit tőletek sosem kapnának: emberi méltóságot és a valahová tartozás tudatát. (Te is kaphattál volna ennyit, de ki tehet róla, hogy kiköpted?)

  23. Horváth János szerint:

    Na-na!
    A határon túliak nem csak emberi méltóságot vagy a valahová tartozás tudatát kapták, hanem
    beleszólási jogot is! Az általuk, vagy a közreműködésükkel megválasztott képviselő/párt a
    parlamentben olyan kérdésekben dönthet, ami nem feltétlen a határon túliak kompetenciája.
    Hogy érthetőbb legyen: a szomszédnak lehet ötlete az ebéd összeállítására, de amíg én fizetem,
    legfeljebb kaphat belőle!

  24. nemlehetmás szerint:

    Horváth János!
    A “külföldiek” közreműködésével tudomásom szerint nem lehetett képviselőt választani – hogyha nem volt a külföldiségük mellé bejelentett magyarországi lakhelyük is -, csupán pártot. A lakhely jogát pedig nem veheted el automatikusan egy jogállamban; ha kamunak tartod, tessék a konkrét eseteket kivizsgáltatni.
    Pártot pedig azon az alapon jogosultak választani a neked idegen külföldiek, hogy az anyaországi pártok következetesen beleszólnak az ő külföldi életükbe. Vagy könnyítik a sorsukat, vagy nehezítik. Ha pedig a magyarországi pártok nem szólnak bele az ő külföldi életükbe, illetve mindenestül lemondanak erről a jogukról és kötelezettségükről, akkor ezzel a magyarországi pártok azt nyilvánítják ki (Gyurcsányékkal és veled egybehangzóan), hogy nem magyarok.

  25. Jobban szerint:

    nemlehetmás…nagyon igaz és frappáns megfogalmazás. Köszönöm!

  26. Horváth János szerint:

    nemlehetmás!
    Látod ott azt a törtvonalat, azzal helyettesítjük a vagy szócskát.
    A lakhelyhez csak annyit, a hatóságoknak joguk és kötelességük eljárni abban az esetben,
    ha az ingatlanba olyan sokan akarnak bejelentkezni, hogy a rendeltetés szerű használat már
    nem lehetséges.
    Az utolsó bekezdés a mellébeszélés mintapéldája. Az anyaországi pártok közül a Fidesz az,
    amelyik nem csak beleszól, de rá is telepszik az életükre. Emlékeztetlek, az RMDSZ nem
    hajolt meg a Fidesz előtt, erre hirtelen lett egy polgári párt, ergo sikerült összeugrasztani az
    erdélyi magyarságot.
    Azt pedig, hogy ki a magyar, nem te döntöd el!

  27. Horváth János szerint:

    T. Jobban!
    Hogy halad a csodatévő Németh Szilárd tetteinek listájával?

  28. Jobban szerint:

    T. Horváth János!
    Amint írtam aki 2010 előtt látta Csepelt és most mondjuk körülnéz és nem egy megrögzött és elszállt, kritikátlanul elfogult balliberális szavazó annak nem kell lista mert látja, hogy a porfészek Csepel megújult. Virágágyások, megújult padok, felújított utak, járdák, parkok, játszóterek, üzletek, épületek és minden karban van folyamatosan tartva. 2010-ig megállt az idő a XXI. kerületben…visszafejlődés volt, fejlődés pedig nem. Azóta sokrétű szabadidős programokat, műsorokat látogathatnak a lakosok. A nyugdíjasok és a tanulók ingyenes uszoda belépővel vehetik igénybe Csepeli Strandot….megújult a Kis-Duna part, stb., stb…..
    Ez nyilván nem egy embernek köszönhető, de Németh Szilárd alelnök és képviselő úr is mindent megtett, hogy Csepel 2018-ban ilyen lehessen. Csepel mai arculata nem Szabó Szabolcsnak és a balliberális pártoknak köszönhető. Ezt önök is pontosan tudják.

  29. Horváth János szerint:

    T. Jobban!
    Most már értem, miért nem listázza ki az ömlengve imádott Németh Szilárd mesebeli
    tetteit, mert kiderülne, hogy tényleg mese!

  30. Horváth János szerint:

    nemlehetmás!
    Lemaradt a tegnapi hsz-ből.
    Én “határon túlit” írtam, nem pedig idegent. Azzal vádolsz, hogy idegennek tartom őket,
    miközben te minden ismeret nélkül leírod, hogy nem vagyok magyar. Nos, ehhez kell, hogy
    jó vastag bőr legyen a pofádon!

  31. Jobban szerint:

    T Horváth János!
    Dr. Szabó Szabolcs bizalommal megválasztott és négy évig képviselői fizetésen (és egyéb térítéseken, a mi adóforintjainkból, bár mi nem rá szavaztunk, kétszer sem és ezentúl sem) levő képviselőnek ön szerint nem kellene elszámolnia azzal, hogy mit tett a kerületért?
    Tehát ön sem tudja, hogy a kerület országgyűlési képviselője mire fordította idejét négy évig?
    Valóban észrevehető, hogy sokan szeretjük, kedveljük Németh Szilárd alelnök és képviselő urat? És sokat köszönünk Neki…Hogy ön mit nem vesz észre?

  32. Horváth János szerint:

    T. Jobban!
    Lehet, hogy elkerülte a figyelmét, Németh Szilárd tetteiről szeretnék informálódni. Le tudja
    írni avagy sem, ha nem , akkor ne hozza ide Szabót, arról nem kérdeztem! Magánügye, hogy
    kire szavazott, kit szeret.
    És ha már az adóforintjainkat meg a kötelességet szóba hozta, ezt megemlíthetné Németh
    Szilárdnak a Nemzetbiztonsági Bizottság üléseiről való távolmaradásával kapcsolatban!

Itt lehet hozzászólni !