Weiss Manfréd Terv – Csepel újjászületik – 5. rész: Összetartozunk

Csepel.hu

Sorozatunkban az elmúlt másfél hónapban hétről-hétre bemutattuk olvasóinknak a kerületünk ugrásszerű fejlődését megalapozó Weiss Manfréd Tervet. A Weiss Manfréd Terv az itt élő emberek igényeit figyelembe véve született meg és garanciát jelent rá, hogy középtávon Csepel az egyik legfejlődőbb, legsikeresebb budapesti kerületté váljon. Ezen a héten a terv részleteit bemutató sorozatunk befejező részéhez érkeztünk.

Nincs már más dolgunk, mint szurkoljunk közösen, hogy az átfogó terv minden eleme a következő években valóra válhasson! Erre akkor van lehetőség, ha Németh Szilárd képviselő úr segítségével a Weiss Manfréd Terv megvalósításához továbbra is megkapjuk a Kormány teljes körű erkölcsi és pénzügyi támogatását.

kameraTÖBB SZÁZ ÚJ TÉRFIGYELŐ KAMERÁVAL JAVÍTJUK A KÖZBIZTONSÁGOT

A statisztikai adatok szerint sikerült folyamatosan csökkentenünk a bűncselekmények számát Csepelen, de még mindig vannak kényes területek. A Weiss Manfréd Terv támogatásával a kerület 50 legforgalmasabb pontján, utcákon, parkokban és tereken, új térfigyelő kamerákat helyezünk üzembe. Helyszínenként 5-6 korszerű kamera fogja éjjel-nappal vigyázni a csepeliek biztonságát.

 

munkasotthonÚJJÁÉLESZTJÜK A NAGY MÚLTÚ CSEPELI MUNKÁSOTTHONT

Közös örökségünk, az egykor pompás és közkedvelt Csepeli Munkásotthon az elmúlt évtizedekben rendkívül leromlott, rossz állapotba került. Az épületet környező tér is fejlesztésre szorul. A felújítás nem várhat tovább! A Weiss Manfréd Terv lehetőséget teremt, hogy a Munkásotthon épületét és környezetét is rendbe tegyük, sőt a Csepeli Csillagvizsgáló is újjászülethet.

A külső-belső megújulást követően a Csepeli Munkásotthon újra színvonalas programokkal, kibővített kulturális kínálattal színesítheti tovább a csepeliek életét.

 

HÁROS ÉS ÓFALU IS ÚJ ESÉLYT KAP

Csepel-Háros és Ófalu gyökeres megújulásért kiált. A Weiss Manfréd Terv segítségével mindkét városrészt teljesen újjáépítjük. Hároson élhetőbb és biztonságosabb lakókörnyezetet szeretnénk, új utakkal, csatornával, közvilágítással, óvodával, iskolával, tanodával, az itt élők felzárkóztatásával. Ófaluban a jelenlegi zárványos lakófunkciót teljesen megszüntetjük, az utakat, közműveket felújítjuk, fejlett üzleti és gazdasági központtá alakítjuk a területet.

 

belvarosiFELÚJÍTJUK A CSEPEL BELVÁROSI KATOLIKUS PLÉBÁNIÁT

A csepeli hitélet erősítése érdekében és a Szent Imre tér városképi megújulása miatt is sokan várják már a Csepel-Belvárosi Kisboldogasszony templom és környékének rekonstrukcióját. Erre a Weiss Manfréd Terv végre lehetőséget teremt. A hívők a megújuló templomban méltó körülmények között gyakorolhatják hitüket. A kívülről is megszépülő épület pedig minden csepeli számára rendezettebb, kedvesebb látványt nyújt majd.

 

 

 

RENDBE HOZZUK A CSEPEL KÖZPONTI REFORMÁTUS TEMPLOMOT

Tavaly ünnepelte az egész világ a reformáció 500. évfordulóját, így még inkább kötelességünk a csepeli református közösség támogatása. A csepeli Károli Gáspár úton lévő református templom felújítása régóta időszerű, hiszen az épület leromlott állapotban van. A Weiss Manfréd Terv keretében megújuló református templom a közösség formálására és a kereszténységtudat erősítésére is pozitív hatással lesz, külső megjelenésével pedig a környék egészét gazdagítja.

 

zsidoFELÉPÍTJÜK AZ ÚJ CSEPELI ZSINAGÓGÁT

Csepel története elválaszthatatlan a XIX. századi magyar zsidó gyáralapítótól, Weiss Manfrédtól. Csepelen a II. világháború előtt több ezer zsidó honfitársunk élt, de a Holokauszt idején többségüket koncentrációs táborokba hurcolták. A csepeliek már ekkor is elutasították a szélsőséges nézeteket és az embertelenséget. „Magyarország Kormánya támogatásával nemcsak új zsinagógát építünk Csepelen, hanem újjáéledő közösséget is. Olyan lehetőséget nyitunk, amely nemcsak a múlt sebeinek gyógyulását, nemcsak egy kisebbség értékeinek gyarapodását, de Weiss Manfréd szellemi és anyagi örökségének jegyében egész csepeli közösségünk épülését is szolgálja” – fogalmazott Németh Szilárd országgyűlési képviselő.

 

Csepel.hu

8 hozzászólás “Weiss Manfréd Terv – Csepel újjászületik – 5. rész: Összetartozunk” bejegyzésre

  1. csak úgy ... szerint:

    Csak egyetlen kérdés. Miből?

  2. Johnny szerint:

    Gyerekek hagyjuk…

    Négy év mulva visszakeresem!
    Lementettem!

  3. propaganda szerint:

    Mese habbal!

  4. Betke szerint:

    Ez már 6 éve is csak terv volt!

  5. Nemes Éva szerint:

    Választási mézesmadzag!

  6. öregedöbandi87 szerint:

    Megint röfögnek a hitetlen Tamások.Nem unjátok még?

  7. Johnny szerint:

    Te Bandi!
    Számon is lehet belőle valamit kérni?

  8. csak úgy ... szerint:

    Németh Szilárd a hat éve meg nem valósuló tervével kampányol a csepeli önkormányzat honlapján

    Ismét nagyot alkotott a csepeli önkormányzat lapja, a csepel.hu. Mint tudjuk ez önkormányzati lap, nem pedig Fidesz kampány lap. Közpénzből fizetik, nem illene a kormánypártnak ezen kampányolni. Nem illene Németh Szilárdnak – aki listáról jutott be a Parlamentbe, nem ő Csepel parlamenti képviselője, bár ezt a lap igyekszik jól eltitkolni, Szabó Szabolcsról, Csepel parlamenti képviselőjéről soha nem lehet olvasni a honlapon – nyílt kampányt indítani itt.

    Most mégis, újra, sokadik alkalommal teszik ezt. Teszik ráadásul úgy, hogy egy olyan dologgal kampányolnak, ami abszolút csak terv, 100 milliárdokba kerül, nincs rá forrás jóváhagyva. Mondhatni álom. 6 éves álom…

    Ez a terv a Weiss Manfréd terv. Mi kell hozzá? Mi a története?

    Úgy ír a lap – és a kormány egyik kedvenc szócsöve az Origo is – a tervről, mintha ez valami most kitalált újdonság lenne, amihez csak egyetlen dolog kell: a Fidesz maradjon kormányon és Németh Szilárd legyen Csepel parlamenti képviselője.

    Az Origo nagy betűkkel kiemelve teszi hozzá a cikkhez:

    ehhez nagy szükség van arra, hogy a választások után folytathassa a jelenlegi kormány a munkáját.

    Van azonban egy bökkenő: a Weiss Manfréd tervet már 2012-ben is bejelentette Németh Szilárd. Tehát egy olyan dologról beszélünk, ami már 6 éve napirenden van, mégsem sikerült megvalósítani, elfogadtatni a kormánnyal. Ehhez képest a csepel.hu így fogalmaz:

    Csepel most újra nagy lehetőség előtt áll! Az itt élők igényeit figyelembe véve megszületett Csepel középtávú fejlesztési terve: a Weiss Manfréd Terv.

    A terv nem most született, ezzel már próbálkozott Németh Szilárd többször is, mégsem jött össze az elmúlt hat év alatt. Emiatt különösen vérlázító, hogy az önkormányzat honlapja valami újként feltüntetve ezzel kampányol a fideszes képviselőjelöltnek, Németh Szilárdnak.

    Kérdést az ügyben nem teszünk fel, hiszen nyilván nem válaszolna, ezt mindenkinek a tudtára adta legutóbbi sajtótájékoztatóján.

Itt lehet hozzászólni !