Tavasszal folytatódnak a felújítások

Csepel.hu

Bár a tavasz téli hideggel, hóval köszöntött be, nem kell már sokat várni a jó időre. Csepelen egyre több azoknak a megújult területeknek a száma, ahová szívesen látogatnak el a kerület lakói.

Tavasszal folytatódnak, illetve ismét elkezdődnek a felújítások: 2018-ban is tovább szépül a kerület.

gordeszkaGördeszkapálya

A megújult Daru-dombon egy országos szinten is egyedülálló, a sportág elvárásainak maximálisan megfelelő, biztonságos és minőségi sportolási lehetőséget biztosító gördeszkapályát alakítottak ki, melyet a tavaszi jó időben már használatba is vehetnek a sportolásra vágyók.

 

Rákóczi Kert

348 millió forintból születik újjá a Rákóczi Kert. Ebben az összegben egyrészt a A Tér_Köz fővárosi pályázaton elnyert összeg és az önkormányzat önrésze szerepel. A kivitelezés előkészítése után, ebben az évben elkezdődnek a munkák. A családbarát közösségi parkban – többek között – felújított sportpálya, korszerű és nagyobb játszótér, vadonatúj futókör, még több zöld várja majd a látogatókat.

 

napkozisNapközis tábor

A kis-Duna-parti terület megújításnak tervei között szerepel egy központi épület, egy parkoló, valamint szabadtéri foglalkoztatóhelyiségek kialakítása. Ezenkívül a kert is megszépül, a zöldfelületek mellett sportpálya, modern játszóeszközök és egy kilátótorony is a gyerekek rendelkezésére fog állni.

 

Óvoda- és bölcsődeudvarok

A csepeli önkormányzat 2014-ben döntött a bölcsődék, óvodák, játszóterek felújításáról. A Csepeli Gyermeksziget Program keretében 2019-ig az összes bölcsődét, óvodát és játszóteret felújítják. Idén négyszázmillió forintot költenek négy óvoda és két bölcsőde rendbetételére. A Füstifecskék, Mesevár és Szivárvány Tagóvoda, valamint a Tipegő Bölcsőde és a Nagy Imre Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola udvarának a felújítása kezdődik el.

 

kalozhajoKalózhajós játszótér

Májusban ismét birtokba vehetik a családok a megújult és kibővített játszóteret. A kalózhajó parti sziklák között lesz zátonyra futtatva, mellette fantáziadús kalózkunyhók is épülnek. Úgy tudjuk, hogy egy új mászóháló és polip homokozó építése is szerepel a tervekben. Mivel nagyon sokan látogatják a játszóteret, a parkolót is kibővíti az önkormányzat.

Csepel.hu

28 hozzászólás “Tavasszal folytatódnak a felújítások” bejegyzésre

  1. Dzsinácska szerint:

    Jó akkor elkezdhetik ledózerolni a csikó iskolát, most már a fémeket is elvették az út mellől, szabad a pálya 🙂

  2. Dzsinácska szerint:

    Ja és ugye jönnek a választások, úgyhogy tessék belehúzni!

  3. Csányi László szerint:

    A panelházak felújítását kellene elkezdeni,mert az idei télen volt olyan szoba ahol 17 foknál nem lehetett többet kihozni a fűtésből. Az ablak ajtók cseréje csak minimálisan segített: Az Eus pénzeket erre kellene fordítani.Bazár már van elég!

  4. öregedöbandi szerint:

    László! Mi az akadálya a panelok fel újításának elkezdése?Nyulj a pénztárcádba és rendeld meg,mint ahogy én és sok magánház tulajdonosa is ezt teszi.Ne várjatok mindent ingyen az önkormányzattól.Ti meg külföldre jártok nyaralni.Bagóért meg kaptátok a lakást Mindent ingyen kaptok.A pofátlanságnak is van határa.Ki épített járda aszfaltos ut,mi pedig évtizedek óta várjuk,hogy a Királyerdő utat le aszfaltozzák,mert sár és latyak az egész út.

  5. öregedöbandi szerint:

    Dzsinácska!Vedd be a tudatmódosító gyógyszeredet,talán még nem késő.

  6. Johnny szerint:

    Lentebb a Hollandi úton ott a volt úttörőtábor, az is egy disznóól, akkor a napközis táborból mi lesz?

  7. Nagyapó szerint:

    Igaza van Johnny. Az eetásak eladták az úttörőtábor területét, a mostani önkori visszavásárolta, újból a csepeli gyerekeké lesz. Tervezés, építés. (Gondolom nem akarja a mostani dzsuvába küldeni a gyerekeket?)

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  8. Strici2 szerint:

    Az uttorotabor nem volt eladva nagyapo kinyitotta a szajat es megint hazudott.

  9. LARSEN-NIELSEN szerint:

    A Daru-dombnál már megint mit építenek olyan szorgalmasan? Netán egy újabb szobor?… Annyira hiányzik, mint egy falat kenyér!….

  10. Dzsinácska szerint:

    öregedöbandi, látom te már bevetted, sőt úgy látom az 1 üveg vodka is lecsúszott már

  11. genovéva szerint:

    LARSEN, nyugodj meg, nem újabb szobor lesz, hanem országzászló. Március 16-án avatás – megírta az újság is.

  12. öregedöbandi szerint:

    Dzsinácska!Látom neked is volt gyerekszobád,társbérletben a tehenekkel,hol a tehén borja nagyokat döfött rajtad,és azért vagy ilyen lökött.Ahol nem ragadt rád csak az istálló trágyája,amitől még az írásod is bűzlik.

  13. Csányi László szerint:

    T névnélkülibandi!
    A panelban lakók sem ingyen kapták a lakásokat mi is 15 évig fizettük a részleteket mert nem tudtunk családi házakat építeni vagy venni! A panel felújítás nem úgy müködik,hogy kinyitom a pénztárcát. Csak pályázat és közgyülési határozat alapján lehet!
    Azér ha lehet nem kellene minden hozzászolót sértegetni!

  14. Tóth kati szerint:

    Én azért azt látom a kerületben elég sok panelház megújult 2010 óta.Tessékmpályázni,meg a közgyűlésben határozni.És persze az önrészt összegyűjteni.A nagyimnál is így ment,szépen fel is újították azt a tízemeletest,ahol ő lakik.
    Mi lesz a Gerincúttal,mikor kezdik el a következő szakasz építését?

  15. Katalin szerint:

    Nagyapó! “Az eetásak eladták az úttörőtábor területét, a mostani önkori visszavásárolta, újból a csepeli gyerekeké lesz. Tervezés, építés. (Gondolom nem akarja a mostani dzsuvába küldeni a gyerekeket?)”
    Az eetásak nem az úttörőtábort adták el, az a Hollandi Cukrászdával szemben volt, van! Jó lenne, ha előbb körültekintene információért!

    Ceterum censeo… A fideszes, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  16. Dzsinácska szerint:

    Öregedőbandi, szopjad ki a faszomat a jó kurva gennyes gecis anyádba már te buzifasz!

  17. Dzsinácska szerint:

    Öregedőbandi inkább hívjad a nővért mert úgy látom megint magad alá csináltál és nem cserélték ki a pelenkádat!

  18. Csányi László szerint:

    T Toth kati!
    Pályáztunk nyertünk a végén elbuktuk küln okok miatt. Az önrészt össze gyüjteni csak hittelel lehet ezt pedig megakadályozza pár jóakaratú ember. örülök,hogy a nagyinak sikerült. tiszteletem a normális hangú hozzászolásához! Nagyinak jó egészséget a felújítoot házba!

  19. Hozzászóló szerint:

    Dzsina-Gina nagyon mocskos kokeró kis szád van. Magát magyarnak tartó nő így nem beszél.

  20. öregedöbandi szerint:

    Dzsizsácska!Azt hittem,hogy nő vagy a jeligéd után,de lehet,hogy ez is az is,magyarúl buzi.Szépen be mutatkoztál,gyönyörű az önélet rajzod,egy útszéli szemét,ki nem gondol arra,hogy hölgyek is olvassák az írását.Csodálom,hogy hagyta a szerkesztő úr megjelenni ezt az útszéli szöveget.Az IQ=OO,WC.

  21. csak úgy ... szerint:

    Admin!

    Hol késik a moderálás?!

    Csak a “nemtetsző” linkek-nél sietős?!

    Trágár szöveg mehet?!

  22. LARSEN-NIELSEN szerint:

    Genovéva!

    Igen, arra a 2. országzászlóra is égetően szüksége van Csepelnek… Nem elég a már meglévő, az agyonzsúfolt Szent Imre téren, a sok giccs között, még ide is állítanak egyet közpénzből.

  23. Nagyapó szerint:

    Katalin! Az általam úttörőtábornak nevezett terület igaz, Napközis-tábor volt, amit kedves szocijai eladtak. Remélem tudta, nem volt újdonság. A másik terület a Csepeli Sport, Szabadidő és Rendezvény Központ (Ifjusági Táborként is szerepel), ami nem úttörőtábor és nem “disznóól” (ez tévesztett meg),hanem rendezett terület a csepeliek részére.
    Katalin! Hazudni lehet elhallgatással is (azaz “nem bontja ki a teljes igazságot”)

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  24. Johnny szerint:

    “ami nem úttörőtábor és nem “disznóól” (ez tévesztett meg),hanem rendezett terület a csepeliek részére”
    Nagyapó!
    Te csepeli vagy, tudom. A Hollandi cukrászdával szemben mi a f@szom volt? Uttörőtábor!
    Az a fás terület és a kerítés is csodásan gondozott, a belső aszfaltburkolattal együtt. Tudom, szarul csinálták meg Kádár alatt a komcsik…
    A másik, az a napközis tábor, amit fel akarnak újítani.

  25. Qvick szerint:

    Nagyon kulturáltak vagytok ! Jó ksi stílusgyakorlat !

  26. Strici2 szerint:

    Hazudni ketfele keppen lehet.
    Elhallgatassal es ha valaki kinyitja a szajat.
    Az oreg mindkettoben otthon van.

  27. Johnny szerint:

    Qvick!
    Így érti meg.

Itt lehet hozzászólni !