Református templom alapkőletétele Soroksáron

Csepel.hu

Hálaadó istentisztelet keretében egy új református templom alapkövét helyezték el Soroksár-Újtelepen, a Dinnyehegyi úton. Kiss László református esperes azt emelte ki, hogy Krisztusra alapozva épül az egyház és hoznak létre egy új keresztény templomot Soroksáron, miközben Nyugaton sorra bezárják vagy mecsetté alakítják őket.

Németh Szilárd országgyűlési képviselő – akinek közbenjárására 280 millió forintot adott a kormány a templom építésre – a minap Kolozsváron eltemetett Kallós Zoltán emlékét idézte, akinek a szellemében cselekszenek most Soroksáron.

„Fontos üzenete van annak, hogy ma, amikor tőlünk nem messze keresztényeket ölnek meg és templomokat rombolnak le, Magyarországon új templomok épülnek, ahogy itt Soroksáron is. Hiszem, hogy a magyarság megmaradásának egyik elengedhetetlen feltétele a keresztény értékek megőrzése. Úgy gondolom, hogy Európában is azon országoké a jövő, amelyeknek erős hitbéli, nemzeti és családközpontú önazonosságuk van. Isten, haza, család!”

A reformáció nem pusztán a XVI. század emléke, hiszen Európa ma is számtalan problémával néz szembe. A reformáció egyházainak most is vannak üzenetei a kontinens és Magyarország számára. Ahogy Orbán Viktor miniszterelnök fogalmazott tavaly, a reformáció 500. évfordulója alkalmából rendezett megemlékezésen: „a magyarságnak és a keresztény Európának lelki és szellemi megújulásra van szüksége.”

Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !