Csepelen ütközhet az MSZP és az Együtt kemény magja

Csepel.info

Bangóné aktivistákkal (fotó: Facebook)

A csepeli piacnál fog kampányolni február 17-én, szombaton Bangóné Borbély Ildikó mellett Karácsony Gergely, a szocialisták miniszterelnök-jelöltje és Kunhalmi Ágnes, “az MSZP arca” – értesült a Csepel.info.

Úgy tudjuk, hogy az Együtt is készül a látogatásukra. Lesz némi feszültség és odamondogatás az MSZP politikusainak, de talán a sípok-dobok még nem kerülnek elő. Az Együtt trolljai mindenesetre kóstolgatják Bangóné Facebook oldalát. Szigetvári Viktor és Szabó Szabolcs is fűtik őket, hiszen szerintük Karácsony Gergely és az MSZP választási ígéretei felelőtlen hülyeségek. Elvárják, hogy az MSZP lépjen vissza Csepel-Soroksáron a szerintük erősebb Szabó Szabolcs és az Együtt javára.

Egy szélkakas már beleszédült volna

Karácsony Gergely néhány hónappal ezelőtt még az Együtt-Párbeszéd kormányfőjelöltje volt. A politikus nem titkolta, hogy jobban utálja az MSZP-t, mint a Fideszt. Ám amikor megbuktatták Botka Lászlót, és az MSZP őt kiáltotta ki helyette miniszterelnök-jelöltnek, rögtön más lett a szívbéli meggyőződése.

Csakhogy az Együtt ekkor meg rájött, hogy nem igazi összefogás, ha közös a miniszterelnök-jelölt. Ezért ők Szigetvári Viktor személyében újat kiáltottak ki. Ezek után nem lehet meglepő, hogy Szigetvári Viktor és Szabó Szabolcs szerint Karácsony Gergely és az MSZP választási ígéretei felelőtlen hülyeségek. Ők az Együtt csepeli kampánynyitóján beszéltek erről.

Csapataik harcban állnak

Szigetvári Viktor február 7-én az ATV-ben arról beszélt, hogy jelenleg nincsenek tárgyalásban a hülyeségeket ígérő szövetségeseikkel, ám az lenne az alapvető elvárás, hogy Csepel-Soroksáron visszalépjenek Szabó Szabolcs javára.

Mi nem tárgyalunk jelenleg, mert nem sikerült az utóbbi hetekben megállapodnunk. Mi abba bízunk, hogy mindenki eljut arra a józan belátásra, hogy az egyéni választókerületekben összefogásra van szükség.

fejtette ki a politikus.

Amíg azonban a tárgyalóasztalnál csend honol, a virtuális térben folyik a  csetepaté. Most épp Bangóné Borbély Ildikó Facebook oldalát kóstolgatják az Együtt trolljai, akik a politikus asszony visszalépését követelik.

Vajon mi az a téma, amiről Bangónéval Csepelen beszélgetni tudnék? Az egyetlen amiről szeretnék, a minél gyorsabb visszalépése, de úgy tűnik, ennek nem érti okát. Püspökladány (vissza)várja Önt!

– írja az egyik hozzászóló, de van aki a Soros György és Juhász Péter fideszbérencezését is beveti:

Nem ertem, miert nem lakokorzeteben indul. Miert kell megosztani a szavazatokat nemettel szemben? Vagy tenyleg a fidesz malmara dolgoznak?

Innen is látszik, hogy a Bangóné elleni leggyakoribb vád az, hogy nem Csepelen lakik. Csakhogy Szabó Szabolcs sem. Az Együtt politikusa hivatalosan a mai napig Gyulán lakik, amikor ingatlant vásárolt, azt is Gyöngyöstarjánban tette. Ahogy az MSZP, úgy az Együtt aktivistái is más budapesti vagy vidéki településekről érkeznek. Így Szabó és segítői biztosan másokra fognak (vagy nem) szavazni majd az országgyűlési választáson.

A csepeli DK-sok természetesen nem Csepelen, hanem olyan helyeken fognak kampányolni, ahol DK-s a képviselőjelölt.

Csepel.info

Itt lehet hozzászólni !