Rémület Csepel-Soroksáron: elfogytak az aktivisták

Csepel.info

Második napja szórólapozik Bangóné Borbély Ildikó Csepelen. Ám nem kormányellenes üzeneteket oszt, hanem önkéntesekért könyörög – értesült a Csepel.info.

Hiába Magyarország egyik legerősebb balliberális választókörzete a csepeli-soroksári, ha a nagy láblógatás közben elfogytak az aktivisták. Információink szerint most az MSZP és az Együtt is rémülten kapkod, mindkét párt önkénteseket keres.

Felkészületlenül érte a kampány a szocialistákat

A csepeli szocialisták nem számoltak azzal, hogy nekik kell kampányolni 2018 tavaszán, ezért nem készültek fel a választásokra. Mindenki azt hitte, hogy Szabó Szabolcs lesz a jelölt, és hozza a saját embereit, ahogy 2014-ben. Akkor ugyan a helyi szocialista politikusok mellett néhány önkéntes is részt vett a munkában, ám közel volt az önkormányzati választás és legalább hittek a helyi győzelemben. Az önkormányzati választás azonban most csak jövőre lesz, az ellenzék még mindig darabokban, így mindenki a Fidesz győzelmére számít, ami elkeseríti a híveket – mondta el a a Csepel.info forrása.

Az MSZP szórólapja: valaki kellene, aki dogozik

Bangóné Borbély Ildikó és a helyi politikusok ezért hétfőn és kedden délelőtt is kivonultak a csepeli HÉV-hez, hogy szórólapokkal keressenek önkénteseket. A szórólapozók fele most sem csepeli. Úgy tudjuk, hogy a rokonokat, ismerősöket is megkeresték az MSZP-sek, hogy segítsenek nekik Bangóné kampányában, ám ígéreteken kívül nem sok jött. Azokról meg a szocialisták is tudják, hogy sokat kell rájuk várni, és végül nem teljesülnek.

Szabó Szabolcs vidékiekkel kampányol

Szabó Szabolcs, az Együtt politikusa idén nem vállalta, hogy a neve mellett az MSZP logója is ott legyen, és külön alkukba sem volt hajlandó eddig belemenni. Az MSZP azt várná el, hogy az Együtt mondjon le minden pozícióról a 2019-es önkormányzati választásokon és álljon az MSZP mellé – ahogy 2014-ben is történt. Csakhogy az MSZP megroppant, Szabó és az Együtt pedig egyenesen hülyeségnek, felelőtlenségnek nevezték az MSZP és Karácsony Gergely ígéret cunamiját.

Önkéntesek szempontjából azonban hasonló a helyzet az Együttnél, mint az MSZP-nél. A párt a mérések szerint a lakosság kevesebb mint 1%-ának támogatását tudhatja magáénak.

“Csak az emberek szája nagy a Facebookon. Amikor dolgozni kellene, nincs ott senki”

– mondta el egyik vidéki önkéntesük a Fidesz helyi elnökének, amikor a kampányról kérdezgette.

Az Együtt Budapest más kerületeiből érkezett aktivistákkal és vidékiekkel kampányol, így szívélyesen válaszolnak még a helyben jól ismert fideszes városvezetők kérdéseire is – tudta meg lapunk. Még a párt csepeli kampánynyitójára is csak egyetlen egy szimpatizáns érkezett Csepelről, ami édeskevés, ha tavasszal valóban nyerni szeretnének.

Csepel.info

3 hozzászólás “Rémület Csepel-Soroksáron: elfogytak az aktivisták” bejegyzésre

  1. Dzsinácska szerint:

    “Ami nem megy, azt nem kell erőltetni” LENIN

  2. Babika szerint:

    Szeretnétek, ha elfogynának az aktivisták? Nem nyert.

  3. királyerdei szerint:

    Neeeem?Fogacc?Ezek nem kapnak még 1%-ot sem!!!

Itt lehet hozzászólni !