Gryllus Vilmos és Bach Zsófia ünnepi pódiumestje Királyerdőn

Csepel.hu

A Magyar Kultúra Napja alkalmából rendezte meg a csepeli önkormányzat ünnepi műsorát a Királyerdei Művelődési Ház felújított színháztermében január 22-én. A pódiumesten Gryllus Vilmos és Bach Zsófia vendégművészek előadását hallgatták meg az érdeklődők.

A vendégek között foglalt helyet Borbély Lénárd polgármester, Ábel Attila és Morovik Attila alpolgármesterek, Tóth János tankerületi igazgató, valamint Tóth Endre, a Dél-Pesti Tankerületi Központ igazgató-helyettese.

A magyar kultúra napját 1989 óta január 22-én ünnepeljük, mert Kölcsey Ferenc – a kézirat tanúsága szerint – 1823-ban, ezen a napon fejezte be a Himnuszt. Az ünnep alkalmából kiállításokat és koncerteket szerveztek, könyvbemutatókat, irodalmi esteket és színházi előadásokat tartottak országszerte, valamint a határokon túl és szerte a világban.

Csepelen is hagyománnyá vált, hogy a nemzeti énekünkre emlékezzünk ezen a napon. Az ünnepi estén megzenésített verscsokrok és szavalatok hangzottak el többek között olyan nagy magyar költők és kortárs magyar írók tollából, mint Balassi Bálint, Csokonai Vitéz Mihály, Petőfi Sándor, Arany János, Ady Endre, Szabó Lőrinc, József Attila, Kányádi Sándor, Kiss Anna, Tóth Krisztina, Kiss Judit Ágnes, Szabó T. Anna és Lackfi János.

A vendégszereplő művészek csodás előadását az önkormányzat ajándékával köszönte meg Borbély Lénárd polgármester.

 

Antal Zsuzsa

Fotó: Gubis Mariann

Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !