Videóra vették, hogyan szemetelnek a csepeli utcára

Csepel.info

Egy olvasónk vette fel azt, ahogyan megunt bútorokat tettek ki a Szent István út 1/b előtt. Az esetet a közterület-felügyelet és a rendőrség is vizsgálja: ha nem lesz jogszerű magyarázat a történtekre, büntetni fogják a szemetelőket.

A főváros minden évben egyszer, többnyire nyáron biztosít ingyenes lomtalanítást a csepeli lakosság számára. Minden egyéb esetben ki kell fizetni a lomtalanítás költségeit. De nem mindenki akarja – derül ki az alábbi videóból.

A felvétel jól mutatja, hogy amíg többnyire Szigetszentmiklósról vagy más településekről érkező éjszakai szemetelőkről beszélnek, a valóságban sokkal közelebb laknak azok, akik utcára teszik a lomot.

Az illegális lomtalanításnak komoly veszélyei vannak. Több esetben előfordult, hogy ágyi poloskával fertőzött lakások bútorait tették így ki. Mire bejelentették az esetet, és kiértek a Városgazda munkatársai, már több bútort elvittek maguknak olyanok, akik nem tudták, hogy a bútorok fertőzöttek.

A fenti esetben a csepeli közterület-felügyeletet és a rendőrség munkatársait is értesítették a történtekről. Így hamarosan kiderül, hogy van-e bármilyen magyarázat az illegális lomtalanításnak tűnő esetre, vagy megindulhat az eljárás a szemetelőkkel szemben.

Feljelentés történt

A Csepel.info úgy értesült, hogy megtalálták a szemetelőket és mintegy 2 m3 illegális szemét lerakása miatt feljelentést tettek a közterület-felügyelet munkatársai.

Csepel.info

2 hozzászólás “Videóra vették, hogyan szemetelnek a csepeli utcára” bejegyzésre

  1. Okoska szerint:

    ” 2 km3 illegális szemét”?
    Ez kicsit túlkapásnak hangzik!

    Nem inkább 2 m3 szemét? 😀

  2. admin szerint:

    Elütés volt, javítottuk.

Itt lehet hozzászólni !