Taníthassanak-e gyerekeket pedofilok?

Csepel.hu

14 év fegyházra ítélték a Burattino pedofil tanárát. A csepeli testnevelőt 28 rendbeli szexuális erőszak, 20 rendbeli szexuális visszaélés, 2 rendbeli szexuális kényszerítés és 5 rendbeli testi sértés miatt ítélték el decemberben. Az ítélet szerint 2005 és 2014 között 36 intézeti nevelt és szociálisan hátrányos helyzetű, 8 és 18 év közötti fiúval szemben követte el a bűncselekményeket.

A pedofil bűnöző megfenyegette, kényszerítette az áldozatait, más esetekben a pozíciójával visszaélve vette rá a gyerekeket szexuális cselekményre vagy azok eltűrésére. Tizenhat sértett a 12. életévét sem töltötte be, amikor a vádlott fajtalankodott velük. A per során förtelmes és megrendítő tanúvallomások sora hangzott el az áldozatok részéről.

A csepeli alapítványi működtetésű iskolában és gyermekotthonban a történtek után vizsgálatot tartottak. Kiderült, hogy az ott dolgozó pedagógusok felének nem volt megfelelő szakképesítése. A gyerekeket molesztáló tornatanár még érettségivel sem rendelkezett.

 

Első fokon 14 évre ítélték a csepeli tanárt, aki gyerekeket molesztált. Mi a véleménye?

Papp Janos 01Papp János:

„Látásból ismertem a férfit, gyakran megfordult a piacon. Nem gondoltam volna róla, hogy pedofil. El nem tudom képzelni, hogyan történhetett meg az a sok borzalom, ami kiderültek. Szörnyű dolgokat követett el, de szerencse, hogy végül elfogták és bíróság elé állították. Szerintem korrekt, példás ítélet született, megérdemli a 14 év börtönt. Remélem, ez visszatartó erejű büntetés lesz azoknak, akik hasonló cselekedeteket követnének el.”

 

Schveiger Lajosné:

„Mélységesen elítélem, amit ez az ember elkövetett. A legaljasabb dolgokat vitte végbe. Éppen cseperedő, egészen fiatal gyerekeket használt ki saját mocskos céljaira. A legmegvetendőbb bűntény, ha kiskorúakat becstelenítenek meg, akik még nincsenek tisztában saját magukkal és jogaikkal. A környezetének észre kellett volna vennie, hogy mik történnek, hiszen a gyerekek viselkedéséből következtetni lehetett volna a szörnyűségekre. Az iskolának és a szülőknek is megvan a felelősségük. Gondolom, a börtönben a rabtársai kellően megfegyelmezik majd.”

 

Csaszar Zoltan 02Császár Zoltán:

„Tizenhat éves lányom és tízéves fiam van. Féltem őket, hogy ne kerüljenek bajba. Különösen ilyen eseteknél aggódom értük jobban. A pedofil férfi büntetését keveslem. Én soha többé az életben nem engedném ki a börtönből! Az ilyen elvetemült alak nem való emberek közé. Azokat, akik gyerekekkel foglalkoznak, előzetesen valahogy meg kellene vizsgálni, hogy szabad-e őket kiskorúak közé engedni. Nem tudom, mi lenne a jó módszer. Talán hazugságvizsgálót kéne alkalmazni.”

 

Szabó Szabolcs nem támogatta

Az Országgyűlésben november 14-én szavazták meg a büntető törvénykönyv szigorítását. E szerint ha valakit elítéltek pedofil bűncselekményeket miatt, többet nem dolgozhat felügyelőként, tanárként vagy gyógykezelést végző személyként gyerekek közelében. A törvényjavaslat egyik előterjesztője a csepeli Németh Szilárd volt, aki maga is dolgozott kerületünkben tanárként és iskolaigazgatóként.

A parlamenti képviselők csaknem mindegyike egyetértett a javaslattal. 187-en, a Fidesz-KDNP, a Jobbik, az MSZP, az LMP képviselő-csoportjai valamint a függetlenek közül Fodor Gábor, Kész Zoltán és Kónya Péter igennel voksoltak a javaslatra. Csak hárman nem támogatták. Közöttük Szabó Szabolcs, Csepel és Soroksár hivatalos parlamenti képviselője, az Együtt politikusa is.

Csepel Facebook oldala most az országgyűlési szavazással kapcsolatban kéri ki az olvasók véleményét. A kérdés: Egyetért Ön azzal, hogy a pedofil bűncselekményeket elkövető bűnözőket örökre eltiltsák az olyan foglalkozások gyakorlásától, ahol gyerekek nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végzik?

Szavazni itt tudnak:

https://www.facebook.com/csepelXXI/posts/1797373463668990

Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !