Tűzifát osztottak egy idős asszonynak a Határ úton

Csepel.hu

Rászoruló időseknek oszt tűzifát a csepeli önkormányzat az Ökumenikus Segélyszervezettel közösen. December 20-án a Határ úton lakó 73 éves Szederkényi Nándornénak vittek 14 mázsa fát, amelyet személyesen Németh Szilárd országgyűlési képviselő, Borbély Lénárd polgármester, Ábel Attila és Morovik Attila alpolgármesterek adták át, és hordták be az idős asszony udvarán található fészerbe.

Németh Szilárd elmondta: az új csepeli önkormányzat 2010 végén döntött arról, hogy a kivágott fákat nem hagyják kárba veszni, hanem felaprítják, és szétosztják őket a szükséget szenvedő igénylőknek. Ezt a tevékenységet minden évben rendszeresen folytatják az Ökumenikus Segélyszervezettel közösen a tél beállta előtt. A rászorulók a Humán Szolgáltatások Igazgatóságánál jelezhetik igényüket.

Szederkényi Nándorné beteg lányával él együtt egy családi házban, ahol fával fűtenek. Korábban a Csepel Művekben dolgozott, ahonnan 1984-ben ment nyugdíjba, mert leszázalékolták. Máskor is igényeltek és kaptak tűzifát a csepeli önkormányzattól. A 14 mázsa fa jókor érkezett, és reméli, hogy kitart a tél végéig. Otthoni munkáiban a lányán kívül unokái és dédunokái szoktak segíteni.

 

cs. a.

Fotó: Gubis Mariann

Csepel.hu

2 hozzászólás “Tűzifát osztottak egy idős asszonynak a Határ úton” bejegyzésre

  1. Strici szerint:

    1A tuzifat szetosztjak a tel beallta elott.
    A tavasz elso napjatol az osz utolso napjaig tel elott van.
    December 20 mar nem.
    2 nem sajnalom a fat a raszoruloktol de ahol 4generacio nem tudja egymast segiteni ott nagy gond van.

  2. TenkA szerint:

    Egy apróság. Csepelen nincs Határ út, hanem Határ utca.

Itt lehet hozzászólni !