Családokat segítettek – Ajándékok a cipősdobozokban

Csepel.hu

A Csepeli Anyaotthonban lakó gyerekek együtt örültek az ajándékokkal teli cipősdobozoknak a Segítség Köve Alapítvány szervezésében rendezett átadó ünnepségen december 19-én. Az idén már húszéves karácsonyi jótékonysági akcióhoz csatlakozott a csepeli önkormányzat s a Mátyás Király Általános Iskola tanulói is készítettek ajándékcsomagokat.

Ez alakalommal Borbély Lénárd polgármester és Ábel Attila alpolgármester segítettek az ajándékosztásban, a színes papírokba csomagolt dobozok névre szólóan kerültek kiosztásra a rászoruló gyermekek között.

Csepel polgármestere ünnepi köszöntésében hangsúlyozta: a gyerekek a jövőt jelképezik, minden önkormányzati döntésünkben rájuk és a családokra figyelünk.

Borbély Lénárd a polgármesteri hivatalban dolgozó munkatársakkal közösen juttatták el a cipősdobozokat az anyaotthonba. Ő személyesen egy 3-5 éves kislánynak állított össze ajándékot, mivel gyermekei hasonló korúak.

Olyan szeretettel készültek ezek az ajándékok, amilyen szeretettel itt a gyermekek fogadták – fogalmazott köszöntésében az alpolgármester, majd megköszönte az alapítványnak, hogy évről évre örömöt szerez a kisgyermekeknek a kedves ajándékokkal.

Az átadó ünnepségen a Mátyás iskola kórusának tagjai énekeltek, egy tanuló mesét olvasott fel az otthon lakóinak.

Ezután ők is szerepeltek, még az ajándékozás előtt karácsonyi dalokat adtak elő az alapítványt képviselő Schönek Márta irányításával.

A cipősdoboz akció húsz éve érte el hazánkat, akkor még Nyugat-Európából érkezett csomagokat kaptak karácsonyra – a Segítség Köve Alapítvány közreműködésével – a csepeli rászoruló gyermekek, majd a Baptista Szeretet Szolgálaton keresztül országos akcióvá fejlődött.

Időközben egyre több magánszemély, cégek, diákok kapcsolódnak a felhíváshoz bízva abban, hogy minden szeretetcsomag célba ér a legjobb helyre, jó kezekbe.

 

Antal Zsuzsa

Fotó: Gubis Mariann

Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !