Az országos tiszti főorvos szerint nincs járvány Magyarországon

MTI, Hír3

Se területi, se régiós járványról nem lehet beszélni az utóbbi napok influenzás megbetegedései után, de több kisebb járványgóc van a fővárosban – mondta el Falus Ferenc országos tiszti főorvos szerdán az MTI-nek.

A vírus magyarországi megjelenése óta kétezer influenzaszerű megbetegedést regisztráltak, ahhoz, hogy országos járványról lehessen beszélni, húszezer embernek kellene nagyjából egy időben megbetegednie – hangsúlyozta a szakember. A tiszti főorvos szerda délelőtt az Országgyűlés egészségügyi bizottságában elmondta, a csepeli iskolásokon kívül egy másik fővárosi iskolában tizenkét diák fertőződött meg az új vírussal.

Falus Ferenc az MTI kérdésére elmondta azt is, nem kell minden betegtől mintát venni ahhoz, hogy tömeges megbetegedések esetén kijelenthessék a szakemberek, egy bizonyos vírus betegítette meg a tüneteket mutató embereket. Példaként említette, hogy a csepeli iskolások közül az ÁNTSZ véletlenszerűen választott ki tíz gyereket mintavételre, közülük heten voltak akkor betegek, egy gyerektől pedig a Szent László Kórházban vettek mintát. A nyolc mintából négynél kimutatták a A/H1N1 vírus jelenlétét.

Ha nyolc mintából négynél kimutatják egy bizonyos vírus jelenlétét, akkor ez bőségesen elegendő ahhoz, hogy kijelenthessék, hogy ebben a járványgócban ez a vírus fertőzött – mondta a szakember. Az országos tiszti főorvos hozzátette: akinek influenzás panasza van, először telefonon konzultáljon háziorvosával, mert a kezeléshez nem kell feltétlenül orvos közreműködése. A legfontosabb a láz csillapítása, folyadék bőséges fogyasztása.

hir3.hu

Egy hozzászólás “Az országos tiszti főorvos szerint nincs járvány Magyarországon” bejegyzésre

  1. én szerint:

    Ez a kevertagyú már megint beszél. Minden országban járványt említenek, sőt világjárványt! Komoly erőfeszítéseket tesznek a terjedés megakadályozására.

    Itt ez a szerencsétlen azt javasolgatja ne puszilkodjanak, ne fogjanak kezet az emberek. A legnagyobb ötlete az volt, hogy ne menjenek 1 méternél közelebb egymáshoz. Mutassa ezt be a tömegközlekedében, vagy magyarázza el a (mondjuk) 2-3 éves gyereknek!

    Lehet ezt az idiotizmust fokozni?

Itt lehet hozzászólni !