Normális tetőt kap a csepeli önkormányzat

Csepel.info

Folyamatosan beázó bádogtető helyett hagyományos, energiatakarékos piros cseréptetőt kap a csepeli önkormányzat teteje – értesült a Csepel.info.

A csepeli önkormányzat épülete 1942-ben épült, ám a szocializmus majd a szocialista vezetésű önkormányzat idején nem foglalkoztak állagmegőrzéssel. 2014-ben, Németh Szilárd polgármester kezdeményezésére, egy városrehabilitációs pályázat során kapott az épület “rezsicsökkentő” új homlokzati festést és szigetelést. Akkor cserélték le a 72 éves ablakokat is, amivel jelentős fűtési költséget sikerült megtakarítani.

Jelenleg a tető újrafedése zajlik, melynek során a régi bádogtetőt cseréptetőre cserélik. Az energiamegtakarítás az új tetővel jelentős, az új ablakok ráadásul a korábbinál sokkal több fényt engednek be – értesült lapunk.

Csepel.info

6 hozzászólás “Normális tetőt kap a csepeli önkormányzat” bejegyzésre

  1. Tóth kati szerint:

    És a Gerinút mikor lesz kész?

  2. Strici szerint:

    Egy normalis iras is lehetne: az epulet eloregedett uj tetot kap. Ismet szebb jobb lessz csepel egyik fontos epulete.
    Helyette mar szo szerint a zsigereitekbol jon a tudat alatti marhasag.
    Evtizedekig ultek az irodakban a dolgozok es kopogott a fejukon a vizcsepp?
    Mert beazik de a szoc. Rendszerben es a szoc. Idokben nem foglalkoztak vele.
    + volt meg mdf vezetes es rezsibiztos sem intezte a javitast.

  3. v39endre szerint:

    Pontosítani kell : A jelenlegi helyen az első Községházát 1898-ban építették fel. A 20. század elején ez már kicsinek bizonyult, ezért 1934-ben elhatározták lebontását. Majd a felszabaduló telken egy új épületet kell készíteni. Az új épületet 1937-ben adták át rendeltetésszerű használatra. Ez egy impozáns épület volt, amelynek toronyszerű tetőzetét a “felszabadulás” után lebontották, hogy ne legyen magasabb a pártháznál. Akkor kapta jelenlegi jellegtelen tetőzetét. Célszerű lenne visszaépíteni eredeti formájában.

  4. v39endre szerint:

    Ha ez a “moderálás” nem tűnik el, több hozzászólást nem írok ! ! !

  5. csak úgy ... szerint:

    Gratulálok v39endre!

    Önre még legalább odafigyelnek!

    Nem tudja véletlenül, hogy mit vétett a Betű utca sarkán lévő öreg kereszt (vagy az ott lakók), hogy “átment” királymajori keresztnek, és helyette egy újat kapott az utca?!

  6. csak úgy ... szerint:

    … királyerdei kereszt

Itt lehet hozzászólni !