Lövöldöző csepeli exrendőr: Csak patkányokat kergettem

Borsonline.hu

Nem akart senkire sem rálőni, csak patkányokat kergetett az az exrendőr, aki emberölés kísérlete miatt állt bíróság elé kedden. A 42 éves T. R. tavaly decemberben lövöldözött egy csepeli társasház alagsorában, ahol ő is lakott. A történtek idején betegállományban lévő, gyógyszeres kezelés alatt álló férfi furcsa történettel védekezett a bíróságon.

– Állj, rendőrség! – felkiáltással próbált megbizonyosodni arról, hogy biztosan nincs-e patkány a pincében. A rágcsálót megpróbálta lelőni, de közben elvesztette az egyensúlyát. Így történhetett meg, hogy majdnem lelőtte a társasházkezelő cég egyik alkalmazottját.

A férfi a vád szerint gyógyszerekre ivott, amikor engedéllyel tartott fegyverével lövöldözni kezdett. A bíróságon ezzel szemben azt állította, akkor már 1-2 napja nem szedett semmit. Délelőtt viszont ivott egy felest és bontott egy sört. T. R. a lövöldözés előtt egy héttel már komoly rémületet okozott a társasházban. Két férfi villanyt szerelt, ami miatt fúrniuk kellett. A gyógyszeres kezelés alatt álló vádlott 8-10 deci vodka és némi sör után szólította fel a szerelőket: fejezzék be a fúrást. Neki ugyanis hentes és mészáros a szakmája, és fel fog menni a bárdjáért, amivel kettévágja őket.

– Amúgy rendőr va­gyok, lehozom a pisztolyt, és lelőlek titeket, mint egy kutyát – tet­te hozzá. A szerelők megijedtek a tagbaszakadt, nagydarab, láthatóan ittas férfitól, de pont azért nem vették igazán komolyan, mert látták, hogy részeg. Ezzel az incidenssel nem is foglalkoztak volna, ha egy hét múlva nem hallják, hogy az illető lövöldözött. A férfit így nemcsak emberöléssel, hanem kényszerítéssel is vádolja az ügyészség.

A büntetlen előéletű T. R. a történtekkor alezredesi rangban szolgált, munkahelyéről azóta eltávolították. Az elvált férfinak egy kislánya van, aki után negyvenezer forint gyerektartást fizet. Munkanélküli, a szülei tartják el. A tárgyalóteremben rövid időre elbóbiskolt. A bíró kérdezte tőle, hogy rosszul van-e, de azt felelte, folytatódhat a tárgyalás.

Forrás: Borsonline

Itt lehet hozzászólni !