Papíripari világkonferencia a csepeli Dunapacknál

Csepel.hu

A csepeli székhelyű Dunapack Kft. központjában rendezték meg a Papír- és Cellulózipari Világkonferencia nyitó eseményét november 28-án. A rendezvényre negyven ország kétszáz küldöttje érkezett.

A vendégeket Ábel Attila alpolgármester köszöntötte abból az alkalomból, hogy a négyévente tartott konferenciát éppen Csepelen nyitották meg, ahol a külföldön is elismert Weiss Manfréd gyáriparos lefektette a magyar ipar alapjait. A konferencia megrendezését a csepeli önkormányzat támogatja.

Ábel Attila utalt rá, hogy a kerületben aligha van olyan csepeli család, amelynek ne volna személyes kötődése az egykori Weiss Manfréd Gyárhoz, a későbbi Csepel Művekhez vagy a Papírgyárhoz és a Posztógyárhoz. A csepeli önkormányzat egyik legfontosabb célja, hogy ösztönözze a gazdasági beruházásokat. „Hosszú távú célunk, hogy kormányzati támogatással és az önkormányzattal partnerségre törekvő cégekkel összefogva — ilyen a Dunapack Kft. is – megszilárdítsuk a helyi gazdaság alapjait és prosperáló vállalkozásokat építsünk. Nagy jelentőséget tulajdonítunk annak, hogy a Csepelen befektetni szándékozó cégekkel olyan együttműködéseket alakítsunk ki, amelyek előbbre vihetnek bennünket közös céljaink megvalósításában” – mondta az alpolgármester.

Rasovszky Miklós, a Dunapack Kft. vezérigazgatója közölte, hogy cége az osztrák Prinzhorn csoporthoz tartozik, amelynek hatezer munkatársa van. A Dunapack a maga hatszáz munkásával a magyar piac felét látja el csomagolóanyaggal. A hazai csomagolóanyag-gyártást Csepelen kezdték el 1923-ban, a későbbiekben számos fejlesztést hatottak végre a vállalatnál. Jelenleg Budapesten, Dunaújvárosban és Nyíregyházán hullámpapírlemezből készült dobozok különböző típusainak széles választékát gyártják és kínálják az ügyfeleknek.

Székely Tamás, a Vegyipari Dolgozók Szövetségének elnöke érdeklődésünkre elmondta, hogy a genfi székhelyű Nemzetközi Ipari Szakszervezeti Szövetség tagjainak száma 20 millió, és mintegy százmillió munkavállalót képviselnek. A konferenciára kifejezetten papíripari dolgozók érkeztek, akik a papíripar jövőjéről, a várható tendenciákról, a foglalkoztatás kérdéseiről, munkavállalói ügyekről tanácskoznak. Magyarország megbecsülését mutatja, hogy ezúttal hazánkban rendezik meg a háromnapos eseményt.

 

Cs. A.

Fotó: Gubis Mariann

Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !