Elkészült a Kis-Duna-parti közvilágítás újabb szakasza

Csepel.hu

A Kis-Duna-parti közvilágítás újabb szakaszát adták át november 24-én a Daru-dombon.

A beruházásnak köszönhetően 2725 méter hosszan korszerű, energiatakarékos világítási rendszer épült ki a sétányon. Az eseményen jelen volt Borbély Lénárd polgármester és Ábel Attila alpolgármester is.

A Kis-Duna part közvilágításának fejlesztése 2014 októberében kezdődött. A beruházás I. szakaszában három kilométer hosszan telepítettek energiatakarékos lámpasort a Határ utcától a Királyerdő útig. A korszerűsítés, mely több mint 86 millió forintból valósult meg 2015 áprilisában került átadásra. A mostani, legújabb II és III. szakaszban a Kis-Duna öböltől a volt Dagi Csárda vonaláig, illetve a Csárdától a sétány északi végéig újult meg a közvilágítás. A fejlesztésnek köszönhetően 104 darab lámpaoszlopot helyeztek el a sétány mentén. A beruházás összköltsége közel 65 millió forint volt. A kis energiafogyasztású, programozható, beépített fényáram-vezérléssel működő intelligens világítási rendszer az időjárást és a fényviszonyokat figyelembe véve hangolja be fényerejét. A modern LED-izzós közvilágítás jóval gazdaságosabb működtetést tesz lehetővé, amely akár 60-70%-os megtakarítást is eredményezhet.

A part menti világítás újabb szakaszának átadását tűzzsonglőr bemutató és ünnepélyes lámpagyújtás zárta.

Csepel.hu

5 hozzászólás “Elkészült a Kis-Duna-parti közvilágítás újabb szakasza” bejegyzésre

  1. Nagyanyó szerint:

    86 millió + 65 millió = 151 millió Forint. Messze a közbeszerzés 25 millió Forintos határa felett van! Ezért kellett szakaszokra bontani, hogy egy-egy szakasz költsége 25 millió Forint alá essen! Különben nem kaphatta volna meg a beruházás kivitelezését Orbán veje, Tiborcz István cége! Vajon mennyit spórolhattunk volna meg, ha szabályos közbeszerzésen több induló lett volna?

  2. Nagyapó szerint:

    Nagyanyó! Mi a cég neve, amelyik Orbán veje, Tiborcz István cége és Csepelen végez munkát?? Hihetőbb lenne írása, ha ezt is közölné.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  3. Nagyanyó szerint:

    Tisztelt Uram! Az első rész ledesítésekor Önök (fideszes vezetés) üzleti titokra hívatkozva nem nyilatkoztak arról, hogy ki és mennyiért a kivitelező! Pákozdi úr volt szíves egy hozzászólásban megemlíteni, hogy a Vejkó (Orbán veje) Csepelen végez egy kivitelezést. Mások meg arról írtak, hogy szakaszokra bontották a Kis-Dunapart ledesítését, hogy egy-egy szakasz kivitelezése 25 Millió Forint alá essem, s hogy így ne kelljen a közbeszerzési szabályokat betartani!

    Nos kedves uram, hozzák nyilvánosságra az összes Kis-Dunaparti világítás kivitelezési szerződés fő adatait: szerződő fél, szerződött összeg, fő vonalakban a szerződés tárgya, határidő, s hogy volt-e pályázat vagy meghívásos versenytárgyalás! És szíveskedjenek megindokolni, miért is lett részekre bontva a program! Fő az üvegzseb! Jelen csepeli vezetés mindent közzétesz, s egy fillért sem juttat a haveroknak! Tessék átláthatóan költeni a csepeliek pénzét!

    Apropó, tessenek már közzétenni, Önök képviselők és egyben tanácsnokok, mennyibe is kerülnek havonta nekünk, csepeli polgároknak!

  4. Strici szerint:

    Nagyanyo!
    Nem kap valaszt. Az oreg az ilyen kenyelmetlen kerdeseken szokott valasz nelkul tullepni ( ss forumozoval karoltve aki pont ezt veti masok szemere). Vagy azt irja majd neki nincs joga kozzetenni.
    Akiknek joga lenne azok meg nem olvasnak ilyen oldalt. (Dehogy nem aa allandoan ezen log).

    Es egyebkent milyen valaszt var?
    A kivitelezo ceg annak a cegnek a leany vallalata amelyik tulaja a csaladtagja annak a maltan bejegyzett cegnek amelyik fuzzionalt azzal a ceggel amelyik megvette azt a ceget amelyik nem a csaladtagja hanem a legfobb tanacsadoja annak a cegtulajdonosnak amelyik a kivitelezest vegezte. Es ezek utan nem hogy ne gyanusitson hanem itt nyilvanosan kerjen bocsanatot.

    Kapom majd a kerdest ezt gyurcsanytol tanultam? Nem a mai minden napokban a gazszerelohoz kotodoen olvasom

  5. TenkA szerint:

    Fentiek mellet én csak azt nem értem, mire jó ez a nappali világosság még éjszaka is.

    Továbbá kíváncsi lennék hányan veszik igénybe a Duna-partot futás, séta stb. céljára mondjuk télen, este 10 óra után. Mert ugye nekik lenne jó, hogy még pl. akár olvasni is lehet ebben a fényárban.

Itt lehet hozzászólni !