Magyar radikálisokkal is találkozott a párizsi merénylő

888

migránsként jöttek

A Zoom.hu azt állítja, hogy a párizsi iszlamista merényletsorozat egyik főszervezője, Salah Abdeslam nem csak az eddig ismert két alkalommal járt Magyarországon. Tarjányi Péter lapja szerint a franciaországi terrorista a Győrkös-féle mozgalom tagjaival is találkozott, mégpedig feltehetően azért, hogy olyan Szlovákiában hatástalanított gépkarabélyokat szerezzen, amelyeket például a Nemzeti Arcvonalhoz tartozó két elkövető is használni akart az Orbán Viktor ellen tervezett merényletben.

Két hónappal a 130 halálos áldozatot követelő 2015. november 13-i párizsi terrortámadás után is járt Magyarországon a merényletsorozat szellemi vezetője, Salah Abdeslam – tudta meg a zoom.hu egy névtelenséget kérő kormányközeli forrásból. Az Iszlám Állam harcosa ekkor már harmadik alkalommal járt Magyarországon.

Tarjányi Péter hajdani szocialista belügyi szakértő lapja szerint a hazai illetékes szervek (a titkosszolgálat, a terrorelhárítás és a rendőrség) folyamatosan megfigyelés alatt tartották Európa legkeresettebb közellenségét, akit 2015 novemberének vége óta köröztek a francia és a belga hatóságok.

A magyarok azonban kísérletet sem tettek Abdeslam elfogására, csak követték és figyelték, mert megpróbálták kideríteni, mi célból érkezett Salah Abdeslam Magyarországra, és kikkel találkozott. Minden találkozóját dokumentálták.

zoom.hu úgy véli, hogy Abdeslam ekkor találkozott a Győrkös István által még a ’90-es évek elején alapított a Magyar Nemzeti Arcvonal (MNA) nevű paramilitáris hungarista szervezet több tagjával is. Ez a találkozó lehetett Abdeslam magyarországi utazásának tényleges oka. Azt azonban nem tudni, sikerült-e kideríteni, hogy miről tárgyalt Abdeslam a szélsőséges Győrkös csapatával.

A lap szerint röviddel a Magyar Nemzeti Arcvonal embereivel folytatott megbeszélés után Salah Abdeslam elhagyta Magyarországot. A titkosszolgálatok pedig az osztrák határig kísérték, mivel állítólag előre megállapodtak a franciákkal és a belgákkal, ha Magyarországon nem követ el olyan bűncselekményt, ami azonnali rendőri intézkedést igényelne, akkor az ellene kiadott elfogatóparancs ellenére sem kapcsolják le a férfit.

Miközben Abdeslam Győrkös embereivel tárgyalt, a magyar, az osztrák, a német, a francia és a belga hatóságoknak volt idejük megszervezni az Iszlám Állam harcosának fél Európán átívelő megfigyelését. Azt remélték, ha sikerül észrevétlenül követni, útja végén maga vezetheti el a belga hatóságokat a rejtekhelyéhez. Salah Abdeslamot végül március 19-én fogták el Brüsszelben, bő két hónappal azután, hogy utoljára Magyarországon járt.

zoom.hu értékelése szerint az eddig napvilágot látott és az általuk feltételezett információk alapján Magyarországnak az eddigieknél jelentősebb szerepe lehetett a párizsi merényletek előkészítésében. Ez a szerep pedig a lap feltételezése alapján az lehetett, hogy Abdeslam a Charlie Hebdo szerkesztősége elleni támadásnál már olyan Szlovákiában hatástalanított gépfegyvereket használt, amelyek 2011-ben érkezhettek Magyarországra a Nemzeti Arcvonal szervezetéhez.

Magyarországon már többször is találtak Szlovákiában hatástalanított, majd – nagy valószínűséggel már itthon – visszaélesített gépfegyvereket. Egy ilyen Skorpion géppisztoly volt például (más lőfegyverek mellett) annál a két idős férfinál is, akik a Magyar Nemzeti Arcvonallal szoros kapcsolatban álló Magyar Nemzeti Hadsereg nevű szervezet tagjai  voltak, és a gyanú szerint 2015-ben merényletre készültek Orbán Viktor miniszerelnök ellen. Őket akkor fogta el a rendőrség, amikor már úton voltak a tervezett támadásuk helyszíne felé.

 Forrás: 888

 

Egy hozzászólás “Magyar radikálisokkal is találkozott a párizsi merénylő” bejegyzésre

  1. Nagyanyó szerint:

    Jaj, csak nehogy elfogják Györkös feleségének másod-unokaöccsét, illetve Györkös fiának másod-unokatestvérét!

    Félek hogy ebből belső hatalmi harc lesz!

Itt lehet hozzászólni !