Kilőtték a robbanásveszélyes gázpalackot Csepelen

MTI, Magyar Nemzet, Csepel.info

Robbanásveszély miatt lezárták a csepeli Erdősor utca egy szakaszát szombaton, mert egy garázstűzből nem tudtak időben kihozni egy gázpalackot – közölte a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság szóvivője. A veszély időközben megszűnt. A fotókat köszönjük Viktor nevű olvasónknak.

Az utcában, melyet korábban lezártak, már újra menetrend szerint jár a 159-es BKV autóbusz. A robbanásveszély miatt délelőtt a közeli üzletsort és több házat is ki kellett üríteni, a lezárás mintegy száz környékbelit érintett. Molnár Péter elmondta, a helyszínre riasztott mesterlövészek 16 lövéssel hatástalanították a tűzben felforrósodott gázpalackot, még mielőtt felrobbanhatott volna.

A Erdősor utcai garázsban eddig tisztázatlan körülmények között csaptak fel a lángok, amelyek később átterjedtek a szomszédos autóbeállókra is. A soron két garázs teljesen kiégett, négynek pedig a tetőszerkezete semmisült meg a tűzben.

mno.hu

3 hozzászólás “Kilőtték a robbanásveszélyes gázpalackot Csepelen” bejegyzésre

  1. unkasz szerint:

    Én a helyszínről kaptam információt: az Erdősor utcánál a Csikó sétány bejáratánál a boltsor mögötti garázsoknál történt valami, robbanásveszély van, a boltok is veszélyben vannak, ezért bezáratták őket és kiürítették a környéket, mindenkit elküldtek.

  2. admin szerint:

    Köszönjük unkasz. Frissítettük a bejegyzést, ha lesz folytatás arról is beszámolunk.

  3. Kommentár nélkül szerint:

    A rendőrségtől és a tűzoltóságtól kapott tájékoztatás szerint – bár a lángok tovább terjedését 35 tűzoltó összehangolt munkájával gyorsan sikerült megakadályozni, – a környéket mégis le kellett zárni. Ennek az volt az oka, hogy az egyik garázsban acetilénpalackot tároltak, és azt a tűzoltók már nem tudták kimenteni. A robbanásveszélyt mesterlövész hárította el: 3/4 12-kor öt lövéssel kilőtte, ártalmatlanná tette az acetilénpalackot. A tűzoltást ez után percek alatt befejezték, az útlezárást és a forgalomkorlátozást szombaton 12 óra 15 perckor feloldották. Információink szerint a tűz miatt senki sem sérült meg, de az anyagi kár jelentős. A tűz keletkezésének okát, körülményeit vizsgálják.
    http://csepel.hu/modul.asp?name=cikk&file=article&sid=1616

Itt lehet hozzászólni !