Példakép volt, halhatatlan lett: Kolonics emlékkiállítás

Szeptember 10-én nyílik meg a tárlat a Csepel Plazában

Csepel.hu

http://csepel.info/wp-content/uploads/kolonics_gyorgy.jpg

Személyes emlékeivel, gondolataival járuljon hozzá ön is a Kolonics, a sportlegenda című kiállításhoz! – kérik a különleges tárlat szervezői.

A látogatók a Kolonics György Alapítvány honlapján írhatnak az EMLÉKFALRA.

A gyorsan gyarapodó bejegyzésekből egy válogatást mutatnak be majd a közönségnek a tavaly július 15-én tragikus hirtelenséggel elhunyt kétszeres olimpiai és tizenötszörös világbajnok csepeli kenus emlékére rendezendő kiállításon. A tárlatot szeptember 10-től október 11-ig belépődíj nélkül nézhetik meg az érdeklődők a Csepel Plazában.

“Bárki, akinek jelentett valamit Kolonics György, ismerte, szerette, rajongott érte, a www.kolonicsgyorgy.hu portálon írhat a az EMLÉKFALRA” – fogalmazott a kiállítás szervezője, Gajárszki Áron, aki négy évig volt Kolonics csapattársa a Csepeli Kajak-Kenu Egyesületnél. – Megoszthatnak velünk és az olvasókkal történeteket, emlékeket, vagy egyszerűen csak leírhatják, miért szerették Kolót. A szövegekből egy válogatás kerül ki a többi tabló mellé. „Példakép voltál, halhatatlan lettél” –olvasható az egyik bejegyzés, a több tucatnyi közül. A többit, a következőket is tisztelettel fogadják, várják ugyanott.

A legendás sportolóra a Csepel Plazában mintegy 200 négyzetméteren emlékeznek. A versenyző sportkarrierjét 30 tabló örökíti meg. A személyes tárgyakat, érmeket és elismeréseket 15 vitrinben helyezik el. Ezekben kapnak helyet az edzésnaplók, a szurkolók által küldött buzdító képeslapok, a sportoló lapátja, a lapátfogója, illetve védjegye, a fásli helyett használt törölközőcsík. Ugyanitt két tévén a vele készült riportokat és valamennyi jelentősebb nemzetközi versenyét lehet megtekinteni.

A Kolonics György Alapítványt ‑ a család hozzájárulásával – az elhunyt sportoló barátai, ismerősei, sportszakemberek hozták létre. A szeptember 10-én nyíló tárlat rendezői a kiállításon a kenus sportágat is szeretnék bemutatni, népszerűsíteni is. Ezért a kenuzás története és a versenyhajók fejlődése szintén nyomon követhető lesz a kiállításon, ahol bemutatják majd a régi dalokat és fotókat tartalmazó kenus kódex eredeti példányát is. A kenus szimulátorban pedig bárki kipróbálhatja, milyen érzés a vizet uralni egy szál lélekvesztőben térdelve.

Forrás: Csepel.hu

2 hozzászólás “Példakép volt, halhatatlan lett: Kolonics emlékkiállítás” bejegyzésre

  1. obama szerint:

    Csak az hal meg igazán, akit elfelejtenek, mi nem felejtünk!

  2. Kovács Ernő szerint:

    Egyszerre mentek el! 51. évig éltek együtt boldogságban. Ma két csepeli elment örökre! Kommentalok.hu

Itt lehet hozzászólni !