Öttusa Európa -bajnoki cím és egyéni ezüst a nyitányon

Csepel Öttusa, Mr.Gabee, Csepel.info

A Lengyelországban zajló U24-es korosztályú öttusa Európa-bajnokság első napján máris két éremmel gazdagodott a magyar delegáció: Simon Sarolta a Csepeli Öttusa és Vízi Sport Egyesület kiválósága csapatban Európa -bajnoki arannyal, míg egyéniben ezüsttel zárta a napot.

Az alábbiakban a Csepeli Öttusa és Vízi Sport Egyesület sajtóközleményét olvashatják.

Európa -bajnoki cím és egyéni ezüst a nyitányon!

Ennél jobban talán nem is kezdődhetett volna a magyar csapat számára a Lengyelországi U24 -es öttusa Európa-bajnokság! Az első napon rendezett női döntőben három magyar lány volt érdekelt és klubunk üdvöskéje Simon Sarolta egészen a dobogó második fokáig menetelt! Rajta kívül a korábban csepeli színekben versenyző Zs. Tóth Anna negyedik, míg Palkovics Karolina a hetedik helyen végzett, ami csapatban Európa-bajnoki aranyérmet jelentett a magyar küldöttségnek. A Magyar Öttusa Szövetség honlapjának beszámolója szerin Saci fantasztikusan vívott: 31 győzelmet aratott és toronymagasan nyerte ezt a számot, amiért 262 pont került a neve mellé. A medencében a középmezőnyben végzett, méghozzá 2:28.69-es idővel, ami a 15. helyre volt elég ebben a tusában és 253 pont járt érte. A lovaglás kimondottan jól sikerült számára. Hibátlan teljesítmény, 300 pont, hatodik hely, így ekkor már tudni lehetett, hogy a dobogós helyezés mindenképpen meglehet számára. A kombinált szám végén valósággá is vált az éremszerzés, hiszen Simon Sarolta végül a második helyen érkezett a célba, megszerezve ezzel a magyar küldöttség első érmét Lengyelországban. A kombinált számban egyébként hetedik lett, 13:18.63-as idővel, így végül 1317 ponttal zárta az Eb-t. Zs. Tóth Anna is nagyon jól szerepelt. Vívásban harmadik (27 győzelem, 240 pont), úszásban hatodik (2:17.87, 275 pont, lovaglásban tizedik (293 pont), a kombinált számban pedig 11. lett (13:44.77). 1284 pontos összpontszáma a negyedik helyre volt elég, ami nagyon szép teljesítmény. Palkovics Karolina is kitett magáért és a csapatért. Ő hetedik lett, 1271 pontot gyűjtve. 18. lett vívásban, 10. helyen végzett úszásban, 8. lett lovaglásban és a nagyon előkelő ötödik idővel zárta a kombinált számot. Simon Sarolta második, Zs. Tóth Anna negyedik és Palkovics Karolina hetedik helyezése és pontszáma azt jelentette, hogy csapatban a mieink nyerték meg az Európa-bajnokságot, így az első napon máris két magyar érem született.

Egyéniben egyébként a házigazdák öttusázója, a lengyel Natalia Dominiak lett a győztes (1325 pont), és a litván Aurelia Tamasauskaite (1304 pont) állhatott fel a dobogó legalsó fokára.

„Úgy jöttünk ki, hogy a szezonnak már tulajdonképpen vége volt és megkezdtük az alapozó munkát a következő évre. Ennek ellenére azt mondtuk, hogy tapasztalatszerzésnek jó lesz ez a verseny, ráadásul nemzetközi mezőnyben, versenykörülmények közepette erősödhetnek a versenyzőink. Mindhárman nagyon jól lovagoltak. Ami érdekes volt, hogy a létszám miatt kétszer egy tusra vívtak, ami Sacinak és Annának is kiválóan sikerült. Az első körben nagyon kiemelkedően teljesítettek és nagy dolog volt, hogy a második körben is el tudták viselni a terhet, hiszen magasra tették a lécet az első körben. Megbirkóztak a feladattal és fontos tapasztalatokkal gazdagodtak. A kombinált szám is érdekes volt, hiszen egy fedett teniszpálya volt a helyszín, így alkalmazkodni kellett a körülményekhez. De ez is sikerült, ráadásul úgy, hogy éremért küzdhettek. Elégedett vagyok mindhármukkal és gratulálok az eredményeikhez. Mivel a szezon zárásán már túl vagyunk, így most már elmondhatjuk, hogy nagyon jól kezdtük az új szezont.” – értékelt a helyszínen Kállai Ákos a nők szövetségi kapitánya.

Forrás: Magyar Öttusa Szövetség

Csepel Öttusa Média

A cikk és a fotók forrásmegjelöléssel szabadon felhasználhatóak.

Itt lehet hozzászólni !