Mondókázzunk, játszunk, énekeljünk együtt!

Csepel.hu

A közös mondókázás, éneklés és a játék öröméről szólt anyáknak-babáknak a Csepeli Babaklub ősszel folytatódó első foglalkozása. Október 13-án a Rákóczi Kert Civil és Közösségi Házban két órán keresztül lehettek együtt a picik a közel egykorúakkal. A legfiatalabb résztvevő most a nyolc hónapos Milán volt.

A kisteremben tartott félórás mondókázás során a ringatás, az anyukák saját éneklése lelki táplálékul szolgált kisgyermeküknek. Utána közös evés-ivás, rajzolás, játszás, gyurmázás, beszélgetés, s a végén egy rövid mese következett. A kicsik hamar megszokják ezt a forgatókönyvet – mondta el oldalunknak a mostani foglalkozást vezető Győrfi Krisztina.

„0-3 éves korig elsősorban a közösségépítés és a babák fejlesztése a célunk. Amikor például bölcsődébe vagy óvodába kell majd menni anya nélkül, sokkal könnyebb dolguk lesz az ide járóknak, mert látják, hogy van élet az otthonon kívül. Megfordult már nálunk olyan anyuka, aki szülés utáni depresszióval küzdött. Az első foglalkozást szinte végig sírta, aztán mosolyogva távozott. Gyakran előfordul, hogy barátságok születnek babák és anyák között is” – tette hozzá Kriszta.

Az édesanya négy gyermeke jól ismeri ezt a közösséget, mivel ők is a húszéves múltra visszatekintő Csepeli Babaklubba jártak, amely korábban a Zöldalma Egyesület égisze alatt működött. Kriszta tavaly novembertől saját vállalkozása mellett vezeti a klubot, hogy ne szűnjön meg.

A további folytatáshoz segítséget kért Borbély Lénárd polgármestertől, aki szívügyén viseli a gyermekek jövőjét, s a csepeli városvezetés programjai is ezt szorgalmazzák. Az önkormányzat szívesen felkarolta a lelkes anyuka kezdeményezését – tájékoztatta a jelenlévőket Nagyné Kovács Tímea, a Humán Szolgáltatások Igazgatósága intézményvezetője.

A mostani első foglalkozás már a Csepeli Gyermeksziget Program keretében zajlott. Az intézményvezető bemutatta a résztvevőknek a klub vezetését folyamatosan átvevő Holczer Edina kisgyermeknevelőt, aki az ikres segítségnyújtásban is készséggel áll a hozzáfordulók rendelkezésére. Továbbá elmondta, hogy a szülők igényei szerint különféle programok bővítésére lesz lehetőség.

A foglalkozásokat ezúttal is heti rendszerességgel tartják, péntekenként 9-11 óra között várják az anyákat-babákat a Rákóczi kertbe.

 

További információ:

facebook.com/csepelibabaklub

 

AZS

Fotó: Gubis Mariann

Csepel.hu

Egy hozzászólás “Mondókázzunk, játszunk, énekeljünk együtt!” bejegyzésre

  1. Larsen-Nielsen szerint:

    Antal Zsuzsikának már csak magyarul kéne megtanulnia… JÁTSSZUNK, KÉT SZ!! /felszólító mód/ Az ilyen kvalitású „újságírók” miért nem mennek szalag mellé dolgozni?….

Itt lehet hozzászólni !