A Gulyás család alkotásai a Csepel Galériában

Csepel.hu

Családi portrék, aktképek, bábuk és ékszerszobrok is láthatók október 12-től a Csepel Galériában. Minden egyes alkotás Gulyás László festőművész és lányai, Dévainé Gulyás Emőke ötvösművész és Gulyás Kinga festőművész keze munkáját dicséri. A családi kiállítást Kirják Miklós festőművész nyitotta meg.

Gulyás László festőművésze édesapjától örökölte művészi vénáját, és továbbadta lányainak a művészet szeretetét. Festményein az emberi test, a női szépség ábrázolása kapja a főszerepet. Képei nem csak technikailag, látványelvűségükben, de tematikájukban, az ábrázolt tartalmukat tekintve is szembe mennek mindennel, ami harsány, zaklatott, kapkodó, felszínes korunkra alapvetően jellemző – fogalmazott megnyitójában Kirják Miklós.

Kingáról elmondta: festészetében expresszívebb ecsetkezelést használ. eszköztárát festés, szobrászat, bábu- és babakészítés, kellékek, játékok készítése, jelmeztervezés és kivitelezés jellemzik.

Emőke munkáiban, miniatűr szobor-ékszereiben tulajdonképpen ugyanazok a zsáner jellegű jelenetek élnek tovább, ami voltaképpen az egész család tematikai védjegye – tette hozzá.

Ahogy a festőművész a család munkáiról beszédében fogalmazott: alkotásaik központi, és talán egyetlen origója maga a művészet, létrehozni olyan műtárgyakat, amely minden szempontból megfelelnek a mesterség hagyományos kritériumainak

A kiállítás november 3-ig tekinthető meg hétfőtől csütörtökig 8-16 óra között, pénteken előzetes bejelentkezéssel (Csete Balázs u. 15. tel.: 278-0711).

 

AZS

Fotó: Tóth Beáta

Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !