Árban verhetetlen Paks II.

A német energiaár majd’ egyharmadáért állítja elő Paks II. az áramot, ez a rezsicsökkentés folytathatóságának és fenntarthatóságának is a záloga – húzta alá Németh Szilárd a nemzetbiztonsági bizottság alelnöke az ülés után.

A bizottság alelnöke aláhúzta, semmilyen nemzetbiztonsági kérdés, hozzászólás nem történt a paksi napirendi ponttal kapcsolatban. Hozzátette, egy általános politikai vitát generált az LMP miniszterelnök-jelöltje.

Németh Szilárd hangsúlyozta, most is kiderült, mind Süli János tárca nélküli miniszter, mind Aszódi Attila, a Paksi Atomerőmű kapacitásának fenntartásáért felelős államtitkár beszámolójából, hogy Paks II-nek a magyar energia jövőjét, a magyar lakosok és a magyar gazdaság ellátását tekintve nincs alternatívája.

Példaként említette, hogy árban verhetetlen Paks II. Hozzátette: a német energiaár majd’ egyharmadáért állítja elő Paks II majd az áramot. Ez a rezsicsökkentés folytathatóságának és fenntarthatóságának is a záloga – fűzte hozzá.

Németh Szilárd szólt arról is, hogy egy energiamixet kell alkalmaznia Magyarországnak, ahol meg kell találni az atomenergiának és a megújuló energiának a szerepét.

A stabilitásban, a kiszámíthatóságban és a fenntarthatóságban is nagyon fontos Paks II, hiszen az 1980-ban rendszerbe állított termelőblokkoknak a szavatossági ideje le fog járni abban az időszakban, mikor rendszerbe lehet állítani az új blokkokat – fogalmazott a bizottság alelnöke.

A zárt ülésről szólva Németh Szilárd elmondta, beigazolódott, amit már júliusban és augusztusban többször láthattunk, hogy „összeragadt a Jobbik az LMP-vel és a baloldali ellenzékkel.”

A Fidesz alelnöke elmondta, a politikai balhé műfaját alkalmazza az ellenzék a bizottsági ülésen. Példaként említette, hogy a Jobbik minél nagyobb botrányt akar kelteni. Felháborító, hogy a Jobbik a Magyarország biztonságáért kötelezettséget vállaló szerveket is be akarja rángatni a politikai mezőbe, hogy minél nagyobb legyen a botrány, melynek egyetlen célja és mozgatórugója Soros György tervének a beteljesítése.

Megemlítette, hogy a másik ilyen a pletykaterep, amely el akarja lehetetleníteni a bizottságot. Mindenféle felröppent és legyártott híreken keresztül próbálnak valamilyen ügyet kreálni, “de erről rendre lepattanak”, hiszen mind a rendőrség, mind pedig az egyéb szolgálatok nagyon komolyan a törvényben foglaltaknak megfelelően végzik a munkájukat és nem adnak teret az e fajta politizálásnak, amelyet a Jobbik, az LMP és a teljes baloldal megpróbál előadni.

Szólt Kőrös Gusztávról is, aki „Gyurcsány egyik embere volt” és akit “egészen elképesztő körülmények között” tartóztatott le a TEK. Közölte, egy újabb bűnszervezet lóg be a baloldal vezéréhez. A következő alkalommal foglalkozni fog az esettel a bizottság is – mondta.

Forrás: Fidesz.hu

Itt lehet hozzászólni !