Ők az országgyűlési jelöltek

A Csepel.info forrásai szerint a balliberális pártok már megállapodtak abban, hogy ismét az illegális bevándorlók betelepítéséért küzdő dr. Szabó Szabolcs lesz a csepeli-soroksári jelöltjük. A Fidesz-KDNP Németh Szilárdot, a Jobbik Bereczki Miklóst, a párt soroksári politikusát indítja a 2018-as választáson.

Hármójuk közül csak Németh Szilárd lakik hivatalosan Csepelen. A többi párt még nem jelentette be a jelöltjeit.

A kerület legolvasottabb híroldala szerint az MSZP országos vezetése az összefogás érdekében ismét háttérbe szorítja a kerületi szocialistákat, akik mellőzöttségük miatt Botka László belső ellenzékévé váltak. A párt tagságát sérti, hogy a mindössze egyszázalékos támogatású Együtt kapná a csepeli-soroksári országgyűlési jelölés jogát. A sértődöttséget tovább erősíti, hogy az önkormányzati választásokon is újra a Demokratikus Koalíció adhatná a közös csepeli polgármesterjelöltet. A hírblog szerint az elégedetlen szocialisták ki akarnak bújni a megállapodás alól. A Csepel.info értesüléseit az MSZP, az Együtt és a DK nem cáfolta, de nem is erősítette meg. Dr. Szabó Szabolcs ugyanakkor elkezdte a kampányát.

Hiába van azonban a helyi jelöltekben sok helyen egyezség, a balliberális pártok országosan még nem állapodtak meg. Ennek oka most is Gyurcsány Ferenc személye. Noha Botka László, az MSZP miniszterelnök-jelöltje több olyan politikust is bevett a kampányába, akik a Gyurcsány-kormány tagjai voltak, Gyurcsány személyét nem hajlandó elfogadni. Amennyiben nem sikerül megállapodniuk, akár a DK is indíthat önállóan jelöltet Csepelen 2018 tavaszán. A balliberális összefogástól – főképp a 2010 előtti politika miatt – távol maradók közül a Momentum, az LMP és a Magyar Kétfarkú Kutya Párt indíthatnak még jelölteket Csepelen.

 

Szabó Szabolcs a betelepítések élére állna

A hivatalosan ma is Gyulán lakó dr. Szabó Szabolcs és pártja, az Együtt az elmúlt években a magyar határvédelem és a határt védő kerítés bírálatával és az illegális bevándorlók betelepítésével kampányoltak a legtöbbet. Soros György politikájának követőiként támogatják a muszlim migránsok kötelező letelepítését. Ezenfelül még 15 ezer illegális határátlépőnek szeretnének a szolidaritás jegyében Magyarországon otthont adni. Ez olyan, mintha minden ötödik csepeli muszlim bevándorló lenne. Miközben pedig az európai titkosszolgálatok tényként beszélnek arról, hogy az illegális határátlépők között nagyszámú terrorista érkezett, Szabóék ezt tagadják.

„Igen. Képzelje segítettem az ellátásukat. (…) pont az kezd beigazolódni, amit írtam: az AFP és az Europe1 már arról ír, hogy az egyik merénylő francia volt (…) Tehát szó sincs arról, hogy menekültekkel érkező terrorista volt. Az meg kamu, hogy százezrek papír nélkül jött, többségükben papírok alapján regisztrálták őket” – jelentette ki a politikus a Facebookon a párizsi merényletek után. Szabó ennek megfelelően viccesnek tartja, hogy sokan tartanak a migránsoktól.

„Időközben Soros szólt, hogy 3,245 millió embert kell letelepítenünk csak a Nyuszi sétányon, már meg is rendeltük a sátrakat. Most még gondolkozunk, hogy hol legyen a mecset, illetve tárgyalásban vagyunk a fagyizóval, hogy véletlenül se legyen disznózsír a készítményekben. Mindenesetre Soros tegnap megvette az első egymillió repülőjegyet” – jelentette ki egy interjúban.

A magyarországi és csepeli ügyekben kevesebb volt a szolidaritás dr. Szabó és pártja részéről. A politikus tartózkodott, mikor a devizahiteleseket segítő törvényről, az új építésű lakások adójának csökkentéséről, illetve a nagypénteki ünnepnapról szavazott a parlament, a fogyasztóvédelem megerősítését szolgáló törvényre pedig a „nem” gombot nyomta meg. A csepeli fejlesztéseket többnyire bírálja. Így van ez a Kis-Duna-part sportcélú fejlesztésével, ahol a birkózó csarnok építését valótlanságokat terjesztve próbálja megakadályozni. De támadta a munkahelyteremtő beruházásokat és a városrehabilitációt is. Pedig az utóbbi olyan panelházakat érintett, ahol a lakosság nem tudta a felújítás költségeit saját erőből előteremteni. Szabó és az Együtt utcai kampányt is folytatnak. Különböző támogató ívek aláírásával kerülhetnek be a szimpatizánsok a párt adatbázisába. Mivel az MSZP vélhetőleg nem adta át dr. Szabóéknak a szimpatizánsok listáit, erre most nagy szükségük van.

 

Fűnyírással és sokszoros bérekkel kampányol a Jobbik

A Jobbik várhatóan Bereczki Miklóst, a párt soroksári politikusát indítja a választásokon. Bereczki első választási ígéretét a közterületi fűnyírásokkal kapcsolatban tette. A politikus az Erdősor utcánál vágott le fűkaszával egy kilenc méter hosszú és egy méter széles területet. Az akcióról videóklipet készített.

„Biztos vagyok benne, hogy nem a munkát elvégző fűkaszások hanyagsága miatt maradtak érintetlenek ezek az utcák, mert szinte minden más területet szépen megcsináltak” – írta a Facebook-oldalán. Megígérte, hogy ha megválasztják országgyűlési képviselőnek, ő fogja levágni az ilyen helyeken a füvet.

„Olyan országgyűlési képviselője akarok lenni Csepelnek, aki nem csak beszél, hanem cselekszik!” – emelte ki a fűnyírásról. A Simicska Lajos által támogatott párt szerint az elmúlt évtizedekben a magyarországi és környékbeli kormányok és munkaadók azért nem emelték meg a többszörösükre a béreket, mert rosszindulatúak voltak. Ezért aláírásgyűjtést indítottak: ígéretük szerint, ha elég sok nevet és címet tudnak egybegyűjteni és kormányra kerülnek, akkor ők nyugat-európai szintre emelik a béreket.

A Jobbik feledtetni szeretné Vona Gábor nyugdíjasokat sértegető kijelentéseit, ezért más akciókat is indítottak. Bereczki Miklós például saját aláírásgyűjtést kezdett a csepeli tüdőgondozó és tüdőszűrő rendbetételéért. A siker itt garantált, hiszen a politikus csak az után kezdte az aláírásgyűjtést, hogy az intézmények rendbetételéről a csepeli polgármester már gondoskodott. Ha azonban valaki biztosan be akar kerülni a párt adatbázisába, még mindig kitöltheti ezeket az íveket.

 

A Fidesz munkával és az ország megvédésével kampányol

Egyedül a Fidesz-KDNP nem kezdett még utcai kampányba, bár ott is tudni lehet, hogy Németh Szilárd lesz a csepeli-soroksári jelölt. Németh eddig az egyetlen jelölt, aki hivatalosan is Csepelen lakik. A képviselő – ellentétben dr. Szabó Szabolccsal – megszavazta a devizahitelesek megvédését célzó törvényeket, a fogyasztóvédelem erősítését, és támogatja a magyar határt védő kerítést valamint a határvédelem megerősítését is.

Az elmúlt években sokat lobbizott a csepeli önkormányzat fejlesztései mellett: útépítésekben (például a Királyerdő út esetében), városrehabilitációs pályázatokban, közterületek felújításában, munkahelyteremtő és sportcélú beruházásokban segített. A kerület jelenleg is több pályázat eredményhirdetésére vár, ezek közül a legnagyobb Csillagtelep városrehabilitációs terve.

A Fidesz-KDNP szerint szembe kell fordulni a Soros-tervvel, amely „bevándorló országokká”, kevert kultúrájú, népességű államokká alakítaná a közép-európai országokat. A kormánypártok javaslatára hamarosan nemzeti konzultáció is indulhat a betelepítések és a Soros György által támogatott politika egyértelmű elutasítása érdekében.

6 hozzászólás “Ők az országgyűlési jelöltek” bejegyzésre

  1. takacs pal szerint:

    Csak a szilard senki mas!

  2. Szabó Imre szerint:

    A rszsibunkó lángelme?

  3. Tóth kati szerint:

    Igazi kis buzi.

  4. mandaf szerint:

    Szerintem az elmúlt 4-évének az egyetlen értelmes munkája, amit Csepelért tett.

  5. kajakos szerint:

    Szeretnénk hisztériamentes, nyugalmas életet, ennek megfelelően fogunk szavazni.

  6. öregedöbandi szerint:

    Szabó Imre!Te láng elme anyádnak torz szülöttje.Be mutatkoztál.Ez nem a te műfajod,mert te ehhez hülye vagy,inkább hallgattál volna.

Itt lehet hozzászólni !