86 éves lenne Jockey Ewing

Wiki, MR.Gabee, Csepel.info

Larry Hagman

Larry Hagman

Aztán 14 éves korában bentlakásos iskolában tanult, ahol rászokott az italozásra. Ez a későbbi életében, problémákat is okozott. 1946-ban visszaköltözött Weatherford-ba, a szülővárosába és ott egy rancson dolgozott az apja egyik barátjának vállalatánál. A Weatherford High nevű iskolába járt, egy dráma osztályban, ahol beleszeretett a színpadba. Így kezdte színházi színészként a karrierjét. Tehetséges volt és a helyi előadásokon kis szerepei voltak, majd 1949-ben elvégezte a középiskolát és édesanyja azt ajánlotta, hogy a színészet legyen a szakmája.

Dallasban kezdett dolgozni, mint produkciós asszisztens és Margo Jones színházában kisebb szerepeket vállalt. 1950-ben miközben egy év szünetet tartott a Bard College-ben. Később megjelent a The Taming of the Shrewban, New Yorkban, majd számos musicalban St. John Terrell’s Music Circus-ban St. Petersburgban és Lamberville-ben.

1952-ben a koreai háborúban besorozták katonának az United States Air Force-ba. Szórakoztatta a csapatokat az Egyesült Királyságban és Európa bázisain.

Miuatán 1956-ban ehagyta a légierőt, visszatért New Yorkba és ott az Off-Broadway-n Once Around the Block-ban és nagyon jó véleménnyel voltak róla és itt további produkciókban szerepelt. Bár sikeres volt, anyja sikere háttérbeszorította. Ő általa kapott főszerepet a Peter Pan című TV produkcióban. Larry 1958-ban játszott a Broadway-n a Comes a Day-vel és utána még négy előadásban.

Később megjelent számos élő televíziós programban. 1958-ban csatlakozott Barbara Bain-hez egy rövid kalandos drámaszériában a Harbourmaster-ben, ahol a főszereplő Barry Sullivan volt. 1961-ben csatlakozott a The Edge of Night szereplőgárdájához, Ed Gibsont alakítva két évig. 1964-ben játszott az Ensign Pulver című filmben az addig ismeretlen és fiatal Jack Nicholson-nal. A következő évben a Fail-Safe-ben tűnt fel Henry Fondával.

Később filmszerepekre is szerződött. Első híres szerepét az 1965 és 1970 között futott Jeannie, a háziszellem (I Dream of Jeannie) című filmsorozatban kapta, melyben egy űrhajóst alakított. Világhírűvé a Dallas című sorozat főszereplőjeként vált.

Feleségével, a svéd származású divattervező Maj Axelsonnal 1954-től haláláig élt házasságban, két gyermekük született. Tévesen úgy vélik sokan, hogy súlyos alkoholizmustól szenvedett, valójában sosem itta le magát a teljes részegségig, elmondása szerint csak annyit, hogy az alkoholtól hangulatba jöjjön, ennek ellenére sosem volt részeg. Ez a fajta ivás azonban rosszul hatott a májának, s 1995-ben májátültetésen esett át, 2003-ban új májának egy részét eltávolították. 2002-ben magánprogram keretében Budapesten járt, ahol ellátogatott aHungarotransplant központjába.

Az 1980-as években magánvagyonából befektetett az olajszakmába, de milliókat vesztett vele. Támogatta a napenergia mint megújuló erőforrás hasznosítását, környezetvédőként is tevékenykedett. Egy dallasi kórházban, rákban hunyt el, 81 évesen. Hollywoodban számos színésztársa emlékezett meg róla. Patrick Duffy és Linda Gray is úgy fogalmaztak: Hagman az egyik legjobb barátjuk volt, akivel nagyon jó személyes kapcsolatot is ápoltak.

Itt lehet hozzászólni !