A gépek lázadása: homofób szoftverek gátolják Merkel kampányát

888

Kínos bakival indul az egynemű párok házassága Németországban. A berlini hatóságok hétfőn bejelentették, hogy a számítógépes rendszerekben még egy ideig hamis adatok fognak szerepelni, ugyanis a kitöltendő formanyomtatványon az anyakönyvvezető egyelőre képtelen feltüntetni azt, hogy a pár egynemű, vagyis az egyikük neméről hazudnia kell a kitöltés során.

A törvény október elsején lép hatályba, ám a számítógépes rendszerek addigra sem fognak készen állni az egynemű párok adatainak regisztrációjára – számolt be hírről a Berliner Morgenpost értesülései alapján a Deutsche Welle.

Az azonos nemű párok házasságkötésének engedélyezéséről még júliusban döntött a német parlament. A törvényt napokkal később már alá is írták, és Merkel kereszténydemokrata pártja is annak szellemében írta át a szabályzatát. Úgy tűnik azonban, hogy a hivatalok nem tudták felvenni ezt a tempót.

Az első hírek még arról szóltak, hogy ez csak Berlinben jelent problémát, ám hétfőn a belügyminisztérium bejelentette, hogy ez a hiba országszerte bosszúságot fog okozni a házasodni kívánó homoszexuálisoknak.

Ami még nevetségesebbé teszi az egészet: a hiba kijavítása egy évet vesz igénybe. A német meleg és leszbikus szervezetek természetesen ki vannak akadva.

Forrás: 888

2 hozzászólás “A gépek lázadása: homofób szoftverek gátolják Merkel kampányát” bejegyzésre

  1. Ehte szerint:

    Azt gépek lázadásának nevezni, hogy egy rendszermodosítás nem készült el időre, akora faszság hogy jár a ezen írás készutőjének szájába is egy méretes példány. Különben is hogy jön ide. Bár a csepel infonak nevezet trágyadomb mindent elbír.

  2. Lovas szerint:

    Olyan gyorsan várják ezek a gyermektelen európai vezetők a társadalom megváltozását, amire senki és semmi nincs felkészülve, felkészítve.

Itt lehet hozzászólni !