Újabb támadásokkal fenyegeti Spanyolországot az Iszlám Állam

Origo

Hasonló vérengzésekre szólította fel az Iszlám Állam a spanyolországi “menekülteket”

További támadásokkal fenyegette meg Spanyolországot csütörtökön nyilvánosságra hozott videójában a barcelonai és cambrilsi merényleteket magára vállaló Iszlám Állam.

Az El País című spanyol napilap írt erről. A videofelvételt is közzétették, amin a terrorszervezet két tagja szólal meg, méghozzá spanyolul, ami eddig nem fordult elő.

Egyikük azt mondta:

Ha nem tudtok eljutni az Iszlám Államba, folytassatok dzsihádot ott, ahol vagytok. A dzsihádnak nincsenek határai.

“Allah engedelmével al-Andalusz ismét az lesz, ami volt: a kalifátus földje” – hangzik el a videón. (Al-Andalusz az Ibériai-félsziget 711-től 1492-ig muszlim uralom alatt álló részének elnevezése.)

A férfi ezután azt mondta:

A spanyol keresztényekhez szólva: ne feledkezzetek meg a spanyol inkvizíció során kiömlött muszlim vérről. Megbosszuljuk mészárlásotokat, amelyet jelenleg is folytattok az Iszlám Állam ellen.

Rendőrségi források szerint a férfit Muhammad Yasin Ahram Péreznek hívják, 22 éves, és a dél-spanyolországi Córdoba városában született, spanyol anyától és marokkói apától. Apja, Abdelah Ahrám, akit jelenleg az észak-marokkói Tanger városban tartanak fogva a hatóságok a radikális dzsihadizmusban betöltött aktív szerepe miatt,

2014 végén fiaival elhagyta Spanyolországot, és Szíriába ment, hogy csatlakozzon az Iszlám Államhoz.

A terrorszervezet másik tagja pedig azt mondja a felvételen:

Allah fogadja el testvéreink Barcelonában hozott áldozatait. A világvégéig háborút folytatunk ellenetek.

Múlt csütörtök délután Barcelona központjában egy terrorista kisteherautóval gyalogosok közé hajtott, és hatszáz méteren keresztül gázolt el járókelőket.

Nyolc órával a barcelonai merénylet után, péntekre virradóra Cambrils katalán tengerparti üdülőhelyen is gázolásos merényletet követtek el, hat civilt és egy rendőrt megsebesítettek, később egyikük meghalt.

A merényletekben 15-en haltak meg, és több mint 150-en megsebesültek, köztük sok külföldi. A barcelonai gázolásnak egy magyar sérültje is volt.

Josep Lluís Trapero katalán rendőrfőnök később bejelentette, hogy mind a 12 gyanúsított már vagy az igazságszolgáltatás kezén van, vagy tetteik következményeképpen megölték őket.

 

 

3 hozzászólás “Újabb támadásokkal fenyegeti Spanyolországot az Iszlám Állam” bejegyzésre

  1. bagoly szerint:

    Dédelgessétek őket spanyolkáim és nyaljátok ki a seggüket is.

  2. királyerdei szerint:

    Velence polgármestere elrendelte, hogy a rendőrök ne kockáztassanak meg több terrorcselekményt, egészen egyszerűen lőjék le azokat az embereket, akik “Allahu Akbar” -t kiáltanak.

    A The Sun beszámolója szerint a rendőrök már megkapták a tűzparancsot, így ezután, ha valaki a Szent Márk téren Allah éltetését kiabálja, az életével játszik, mesterlövészek fogják ártalmatlanná tenni. Luigi Brugnaro kezdeményezését lapinformációk szerint örömmel fogadták a turistaparadicsomnak számító olaszországi városban.

Itt lehet hozzászólni !