Csepeli alelnöke lett a Momentumnak

Pesti Srácok, Origo, Népszava, Demokrata, Csepel.info

 

Az elnökség tagjai, balról jobbra: Soproni Tamás, Orosz Anna, Fekete-Győr András, Dukán András Ferenc, Cseh Katalin.

Új tagokkal töltötte be a Momentum Mozgalom a lemondások miatt megüresedett elnökségét. Az egyik új elnökségi tag a csepeli alapszervezet állítólagos vezetője, Dukán András Ferenc. A párt szerint csepeli szervezetük az egyik legerősebb. Bár az aktivitásuk nulla, így semmit sem lehet tudni róluk.

A Momentum Mozgalom elnökségéből Pottyondy Edina és Kádár Barnabás mondtak le néhány héttel ezelőtt. Kádár akkor azzal indokolta lemondását, hogy voltak működési és belső vitái a szervezet különböző szereplőivel, de emellett személyes okok is szerepet játszottak a távozásában.

A csapat most Dukán András Ferenccel és Cseh Katalinnal pótolta a lemondott mozgalmárokat. Dukánról annyit tudni, hogy matematikát és etikus vállalkozói ismereteket tanít, és a párt oktatási programján dolgozott eddig, valamint ő vezette a csepeli alapszervezetet. Cseh Katalin szülés-nőgyógyász rezidens, Hollandiában pedig egészségügyi közgazdaságtant végzett. Ő a mozgalom egészségügyi programján, valamint a nemzetközi kapcsolatok kiépítésén dolgozott.

Fantomcsapat Csepelen

Bár állítólag a csepeli szervezet az egyik legnagyobb és legerősebb momentumos csapat, ez a politikai pártoknál megszokottól merőben eltérően, titkosan működik. A csepeli alapszervezet ugyanis semmilyen honlappal vagy elérhetőséggel sem rendelkezik, nem tudni miről mit gondolnak, és még a helyi szervezet vezetője, Dukán András Ferenc Facebook oldalának sincs látható politikai jellegű tartalma. Tovább homályosítja az állítólag kiváló csepeli szervezet képét, hogy a mozgalom helyi lakossági fórumán megjelent kéttucatnyi érdeklődő felét más balliberális pártok küldték informátorként, vagy más kerületekből érkeztek, a másik fele pedig azért nem kapott választ a Momentum Mozgalom Csepelt érintő elképzeléseiről, mert ilyenek nem voltak. Ettől függetlenül nagy a valószínűsége, hogy Dukán lesz a párt csepeli-soroksári országgyűlési jelöltje valamint csepeli polgármester-jelöltje is.

Dukán András Ferencről még annyit lehet tudni, hogy momentumos vezető társaihoz hasonlóan a hallgatói érdekvédelemmel foglalkozott. A TTK HÖK elnöke, a TTK HÖK Hallgatói Alapítványának tisztségviselője (külön fizetésért), valamint az ELTE EHÖK gazdasági alelnöke volt. Összesen 2 731 700 forintot zsebelt be a “höközéssel”. Amikor az Origo egyik újságírója megírta, hogy a Momentum több más tagja is ehhez hasonló módon keresett 16 millió forintot, Fekete-Győr András, a Momentum Mozgalom vezetője szabályosan betört az Origo szerkesztőségébe, számon kéni a cikket szerző újságírót. Kapitális öngól volt az agresszív reakció: a Momentum később kénytelen volt elismerni, hogy az Origo csak az igazságot írta le.

Soros, Lendvai, ballib politikus-gyerkőcök

A Momentum Mozgalom egyetlen politikai tettel, az Olimpia elleni fellépéssel robbant be a politikába, nem csak százmilliárdos károkat okoztak ezzel, hanem komoly szimpatizáns-tábort is sikerült szerezniük. Támogatóik között sejtik Soros Györgyöt és több más, korábban Bajnai Gordont támogató pénzembert, tanácsadóik egyike pedig Lendvai Ildikó MSZP-s politikus.

Bár egyes mérések szerint Budapesten komoly támogatottságuk lenne, a balliberális pártok is igyekeznek őket lesöpörni a porondról. Ennek egyik oka, hogy a Momentum az egyetlen ellenzéki pártvonulat, amelynek – ha nem is nagy számban – de sikerült fiatalokat toboroznia, a másik pedig, hogy – egyelőre – nem kívánnak közösen indulni a többi balliberális párttal.

Csepel.info

Itt lehet hozzászólni !